به همین علت در شرایطی که بازار در مرحلهای که در روند صعودی قرار دارد، از رونق میافتد و به علت آن که در آن شرایط نمیتوان از آن کسب پول کرد و پولی در بازار نیست تا بتوان به آن عرضه کرد، نیاز به حمایت خواهد داشت. در این مواقع است که چنین سهامهایی به علت قوانین مربوط به عرضه سهام مسئلهساز میشوند.
همچنین در شرایطی که این روزها شکار سهم کار سختی شده است، اگر سهمهای خوب وارد بازار شوند و بحثهای مربوط به خصوصیسازی انجام شود یا بحثهای مربوط به سهامهای دولتی که قرار بود در قالب صندوقهای ETF مطرح شود، سازمان بورس باید بتواند در این حوزهها ورود کند و به نوعی بتواند نگرانیهایش را رفع کند که این موضوع میتواند نقطه عطفی در این زمینه محسوب شود و باید به این موضوع نگاه بسیار جدیتری داشته باشد.
سازمان بورس خود را مسئول حمایت از عامه مردم میداند و بنابراین اجازه نمیدهد که هر سهمی وارد بازار شود اما اگر این موضوع منجر به فرصت سوزی شود، اشتباه است.در این مورد این مقررات نیست که مانع میشود و دست و پای فعالان بازار را میبندد بلکه لازم است با اراده جمعی این موضوعها مورد بررسی قرار گیرد و موانع موجود برطرف شود.برای رفع مشکلات موجود لازم است که بررسیهای آگاهانه و ارزیابی دقیقی در این زمینه صورت گیرد، تا بتوان در مواقعی که پول در بازار است این سهام بتوانند به بازار عرضه شوند.این موضوع دغدغهای حیاتی برای سرمایهگذارانی است که دغدغه بازار را دارند. البته در این روند دغدغه بازار در شرایط کنونی این است که پول به بازار آمده اما عرضهای در بازاری با چنین ظرفیت انجام نمیشود.نداشتن محصول برای عرضه در بازار باعث سلب اعتماد از آن میشود.
در مجمع مقررات زدایی از میان برداشتن و یا کاهش مقررات است و به منظور افزایش بهره وری انجام میشود.در شرایط فعلی که بازار رو به رشد است، دستورالعملها و آییننامههای متعددی در بخشهای مختلف به ویژه در خصوص حدنصاب و سقفهای تعیین شده برای اندازه صندوقها وجود دارد که به مشکلی اساسی پیش روی آنها تبدیل شده است. لازم است که هرچه سریعتر برای کاهش این مقررات اقدامی شود.
- مهدی افنانی-کارشناس ارشد بازار سرمایه
- شماره 341 هفته نامه اطلاعات بورس - صفحه 3
نظر شما