۴ عامل موثر بر بورس در نیمه نخست سال

چالش بین عربستان و روسیه است که باید دید به توافق می‌رسند یا خیر. اگر به توافق برسند قیمت نفت با افزایش روبرو خواهد شد در غیر این صورت منجر به کاهش قیمت نفت می‌شود. اگر قیمت نفت کاهش پیدا کند به دلیل مناسب نبودن ذخایر ارزی در کشور می‌تواند باعث افزایش قیمت دلار شود و تا حدودی اثر منفی کاهش قیمت نفت بر برخی صنایع را جبران کند.

عباس گمار، مسئول بخش ارزشیابی سهام شرکت‌ها در تامین سرمایه نوین در گفت و گو با صدای بورس؛

نکته اول: بحران مالی دارایی ایمن و غیرایمن نمی‌شناسد. در بحران مالی، همبستگی بازده بیشتر دارایی‌های ریسکی با هم مثبت می‌شوند که نمونه بارز آن هم روند قیمتی طلا است. در یک ماه گذشته بازدهی تمامی دارایی‌های ریسکی در ایران منفی بود.

نکته دوم: بیتکوین‌ها را تا قبل از بحران در سطح طلا می‌دیدند اما در یک ماه گذشته این دو متفاوت عمل کردند. بیتکوین حدود ۴ برابر بازدهی منفی نسبت به طلا داشت و اینکه در یک رده با طلا قرار دارد یا خیر، زود است.

نکته سوم: کالاهای اساسی و نفت که با  رونق و رکود اقتصادی هم بستگی مثبت دارند. انتظار می‌رود در بحرانی که رخ می‌دهد در یک سطح کاهش را تجربه کنند اما نفت کاهش بیشتری داشت و از اثر جدال بین روسیه و عربستان نیز نمی‌توان چشم پوشاند.

نکته چهارم: بازارهای سهام به طور متوسط حدود منفی ۲۵ درصد بازدهی را تجربه کردند. بازارهای سهام اروپا و آمریکا حدود ۳۰ تا ۳۳ درصد، بازارهای آسیایی حدود ۲۰ درصد و بازار سهام ایران حدود منفی ۱۰ درصد کاهش را تجربه کردند. در بازار سرمایه ایران علت آن نرخ ارز و تورم نیز است.

چشم انداز بازار سهام در ۶ ماهه پیش رو تحت تاثیر ۴ محرک اساسی است؛

محرک اصلی و اول: کشمش بین ویروس کرونا و سیاست انبساطی است که اگر طولانی مدت باشد به ضرر بازارهای سهام تمام می‌شود و قیمت کالاهایی اساسی در دنیا بر اثر کاهش تقاضا افت پیدا می‌کند. همچنین صنایعی که صادرات کالاهای اساسی را بر عهده دارند تحت تاثیر منفی قرار می‌گیرند.

محرک دوم: چالش بین عربستان و روسیه است که باید دید به توافق می‌رسند یا خیر. اگر به توافق برسند قیمت نفت با افزایش روبرو خواهد شد در غیر این صورت منجر به کاهش قیمت نفت می‌شود. اگر قیمت نفت کاهش پیدا کند به دلیل مناسب نبودن ذخایر ارزی در کشور می‌تواند باعث افزایش قیمت دلار شود و تا حدودی اثر منفی کاهش قیمت نفت بر برخی صنایع را جبران کند.

محرک سوم: افزایش سرمایه شرکت‌ها است که اثر مثبتی دارد.

محرک چهارم: افزایش مداوم نرخ ارز و تورم نهفته دو رقمی است که در اقتصاد ایران وجود دارد.

کد خبر 412124

اخبار مرتبط

  • پیش‌بینی بازار سرمایه با روحانی تا 1400

    اصلاح بورس به اتمام رسید

    پیش‌بینی بازار سرمایه با روحانی تا 1400

    یک تحلیلگر با اشاره اینکه تا پایان دولت دوازدهم رشد شارپی مجدد امکان دارد و قیمت ارز،‌ تورم‌،‌ نقدینگی و تقاضای بیش از حد محرک‌های بازار سهام است به طرح این موضوع پرداخت که اگرقیمت ارز بالا برود در گروه‌های صادراتی بازار سرمایه رشد چشم‌گیری خواهیم داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =