به گزارش صدای بورس به نقل از ایرنا، برپایه جداول آماری تولید کارخانههای ایرالکو (اراک)، المهدی و هرمزال (بندرعباس) و آلومینای ایران (خراسان شمالی) در سال ۹۸ نشان میدهد که ایرالکو در حالی که رشد تولید چهار درصدی را ثبت کرد که هرمزال با افت ۴۰ درصدی روبهرو شد.
پیشینه این بخش نشان میدهد که در سال ۱۳۹۷ شرکتهای ایرالکو، المهدی و هرمزال بیش از ۳۰۱ هزار تن شمش تولید داشتند و واحد جدیدالتاسیس آلومینای ایران راهاندازی نشده بود.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) پارسال اعلام کرد، افتتاح خط تولید شمش آلومینیوم در شرکت آلومینای ایران در خراسان شمالی (جاجرم) و فاز نخست آلومینیوم جنوب (لامرد استان فارس) ظرفیت تولید آلومینیوم کشور را به سطح ۷۷۵ هزار تن میرساند.
انتظار میرود بهرهبرداری کامل از واحدهای مزبور سبب تامین نیاز صنایع داخلی و خودکفایی در زمینه شمش آلومینیوم شود.
آمارهای ایمیدرو بیانگر آن است که در سال ۱۳۸۴ ظرفیت تولید شمش آلومینیوم کشور ۲۱۶ هزارتن بود، اما تولید به فراتر از آن و رقم ۲۱۹ هزار تن رسید، ولی در سال ۸۵ ضمن حفظ ظرفیت، تولید به ۲۰۵ هزار تن کاهش یافت.
سال ۱۳۸۶ ظرفیت تولید شمش آلومینیوم به ۲۳۶ هزار تن بالغ گشت، اما تولید روند نزولی داشت و به ۲۰۳ هزار تن رسید.
سالهای ۸۸-۱۳۸۷ به ترتیب ظرفیت به ۳۱۰ و ۴۵۷ هزار تن رسید و تولید شمش نیز به ترتیب ۲۴۸ و ۲۸۱ هزار تن را نشان داد.
بررسیها نشان میدهد در دوره ۹۵- ۱۳۸۹ ظرفیتسازی جدید بنابر علل مختلف از جمله مشکلات سرمایهگذاری در بخش آلومینیمسازی صورت نگرفت و در رقم ۴۸۷ هزار تن ثابت ماند، اما تولید با یک روند ملایم، افزایشی شد و از رقم ۳۰۳ هزار تن در سال ۸۹ به رقم ۳۴۱.۲ هزار تن در سال ۹۵ رسید.
آمار برنامه ششم توسعه هم نشان میدهد در سال ۹۶ ظرفیت این بخش به ۴۲۲ هزار تن کاهش یافت، علت اصلی آن بازسازی و نوسازی کورهها بود و تولید رقم ۳۳۷.۶ هزار تن را نشان داد.
سالهای ۹۸- ۱۳۹۷ به ترتیب ظرفیت شمش آلومینیوم ارقام ۴۷۵ و ۷۷۵ هزار تن را ثبت کرد و تولید نیز ۳۰۱ و ۲۷۵.۷ هزار تن شد.
نظر شما