به گزارش صدای بورس به نقل از بورس پرس، قبل از ظهر امروز جلسه معرفی شرکت پگاه گیلان برای اعلام آخرین وضعیت مالی و عملکردی با حضور محمد علی کارگر مطلق رئیس هیئت مدیره هلدینگ شیر ایران، حسن بیتا معاون مالی و اقتصادی شرکت و موسی اسماعیل زاده مدیرعامل برگزار شد تا این شرکت ۲۰ میلیارد تومانی آماده عرضه اولیه ۲۰ درصدی سهام با ۴۰ میلیون سهم در بازار دوم معاملات فرابورس برای فردا باشد.
رکورد شکنی ۶۳ ساله در حوزه دریافت شیر خام
علی کارگر به عنوان نماینده سهامدار عمده با بیان اینکه هلدینگ صنایع شیر ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات لبنی در کشور است، گفت: این هلدینگ طی سال گذشته رکورد شکنی ۶۳ ساله در حوزه دریافت شیر خام انجام داد حتی در فروردین ماه با دریافت بیشترین میزان شیر نسبت به رقبا رکورد دیگری را به ثبت برساند.
سهم پگاه گیلان از تولید شیر استان
وی افزود: پگاه گیلان بزرگترین واحد تولیدکننده انواع محصولات لبنی و نوشیدنی در استان گیلان است که بالغ بر ۸۰ درصد شیر استان را جذب و عملکرد مطلوبی را نیز در صادرات محصولات به ثبت رسانده است. «غگیلا» هشتمین شرکت از مجموعه شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ شیر ایران است که وارد بازار سرمایه میشود و برنامه عرضه اولیه سهام شرکتهای دیگر طی ماههای آتی در بورس در دستور کار قرار گرفته است.
عدم شمولیت دریافت دلار ۴۲۰۰ تومانی
کارگر با بیان اینکه این شرکت در حال حاضر مشمول دریافت دلار ۴۲۰۰ تومانی نیست، از عرضه انواع محصولات جدید در سال جاری خبر داد و گفت: امید میرود در صنعت شیر و لبنیات در حوزه دریافت شیر خام، فروش، صادرات و... رکوردهای بیشتری توسط هلدینگ شیر ایران کسب شود.
اطلاعات با اهمیت صورتهای مالی سال ۹۸
حسن بیتا معاون مالی و اقتصادی پگاه گیلان با ارائه چکیدهای از اطلاعات با اهمیت صورتهای مالی سال ۹۸ گفت: نسبت جاری این شرکت ۱.۹۴ و با قیمت پایه ارزشگذاری شده نسبت P/E بالغ بر ۲۵ است و جریان وجوه نقد اولیه رقم ۸.۸ میلیارد تومان است که در نهایت موجب مثبت بودن جریان وجوه نقد به میزان ۵.۹ میلیارد تومان شده است.
وی با توجه به احتمال افزایش نرخ شیر خام و مواد اولیه در ماههای آینده افزود: این شرکت ذخیره مواد اولیه در نرخ پایین در انبارها میتواند تا حد زیادی از صدمات این افزایش قیمت و کاهش سود را در ادامه سال بکاهد. سرمایه در حال گردش بالغ بر ۲۵.۴ میلیارد تومان مثبت و وضعیت بدهی به سازمان تامین اجتماعی و سازمان مالیاتی بدون کسری ذخیره برای سال آینده است.
صادرات محصولات به ۱۷ کشور
موسی اسماعیل زاده با اشاره به تولید انواع محصولات و فرآوردههای شیری و غذایی طی سنوات گذشته در راستای افزایش سلامت جامعه گفت: با در نظر گرفتن ماموریتهای جدی و تهیه و بهکارگیری انواع ماشین آلات و تجهیزات تولیدی مناسب، بسیاری از استانداردهای مناسب اخذ شده و در کنار این فعالیتها، بهداشت و ایمنی کار هم لحاظ شده است.
وی با اشاره به فعالیت بخش تحقیق و توسعه درخصوص تهیه و تولید محصولات جدید افزود: با توجه به تجهیزات و نوسازی انجام شده به زودی ماست خانگی یا پنیر صادراتی مخصوص استاندارد ویزه گیاهی برای صادرات درحال آماده سازی است و تولید محصولات جدید از جمله پنیر محلی گیلان و انواع نوشیدنی با شکر بسیار کم در دستور کار است که طی سال جاری آماده و راهی بازار شود. محصولات به ۱۷ کشور خصوصا حوزه CIS در حال صادرات است که شامل انواع خامه، شیر استریل ساده و طعمدار، پنیر مدیترانه ایف انواع نوشیدنیها و دوغ میشود.
برنامههای آتی و استفاده از تهدید کرونا
این مقام مسئول ادامه داد: پگاه گیلان تنها شرکتی است که در حوزه صادرات با استاندارد ویژه برای ارسال محصولات به برخی کشورها از جمله افغانستان را اخذ کرده است و در حال انجام است. در برنامههای آتی ارتقا کیفیت و تولید محصولات جدید و آموزش تخصصی نیروها جزو اولویتهای اصلی است. همچنین تعامل با بانکها و اخذ تسهیلات با نرخ پایینتر، استفاده بهینه از منابع و تلاش در جهت حفظ و ارتقا عوامل زیست محیطی، کاهش مصرف انرژی در دستور کار است. استفاده از تهدید شیوع کرونا به عنوان یک فرصت منجر به افزایش مصرف لبنیات و در نتیجه به وجود آمدن موقعیت بهتر در اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری در بازار شد.
کارگر درخصوص اینکه چند درصد از نهادههای دامی وارداتی است و آیا دلار ۴۲۰۰ تومانی به آنها تعلق میگیرد؟ گفت: باتوجه به اینکه دریافت شیر خام از دامداریهای صنعتی و سنتی است، دلار ۴۲۰۰ تومانی به این شرکت تعلق نمیگیرد و اگر هم تعلق گیرد به دامداران طرف قرارداد شرکت داده میشود و تاثیری بر تولید و فروش محصولات نخواهد داشت.
تهدید تحریمها بر واردات نهادههای دامی
وی درباره اینکه برای تهدید تحریمها برای واردات نهادههای دامی تمهیدات اندیشیده شده است، گفت: تا به حال با تحریمها مشکلی در این شرکت نداشتیم بلکه حتی میزان دریافت شیر خام هم در هلدینگ شیر ایران و هم در شرکت پگاه گیلان رشد داشتیم.
تاسیس واحد تولید ۲۰۰۰ راسی گاو شیری
اسماعیل زاده هم در این خصوص توضیح داد: استان گیلان در گذشته با کمبود شیر مواجه بود اما صنایع شیر با تاسیس یک واحد تولید ۲۰۰۰ راسی گاو شیری در این استان موافقت کرد که سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد و میتواند کمک خوبی برای تامین شیر در سنوات آینده باشد هرچند اکنون کمبودی وجود ندارد.
اثر افزایش نرخ تورم و نوسانات نرخ ارز بر فروش محصولات
کارگر درباره اثر افزایش نرخ تورم و نوسانات نرخ ارز بر فروش محصولات نیز گفت: قطعا اگر رشد تورم تاثیری بر رشد صنعت داشته باشد، بر شرکت نیز اثرگذار است اما با توجه به اینکه شیر و لبنیات در گروه اصلی غذایی قرار گرفته و نیاز عمومی و پایه افراد برای سلامتی است، پیشبینی میشود بر فروش داخلی و صادرات و رشد شرکت اثر منفی نداشته باشد.
اسماعیل زاده هم در این خصوص توضیح داد: در ایران سرانه مصرف لبنیات پایین است و همه نهادها باید با تبلیغات مناسب جهت پیشگیری از بیماریها برای افزایش سرانه لبنیات و سلامت جامعه مشارکت و همراهی کنند. پگاه گیلان به لحاظ ثبات پایدار آمادگی افزایش تولید و ارائه آن را دارد.
نظر شما