۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۹

چالش مدیریت در سهام عدالت

مهدی عقدایی، معاون اسبق واگذاری سازمان خصوصی سازی
چالش مدیریت در سهام عدالت

بر اساس قانون ظرف ۱۰ سال باید سهام عدالت از محل سود سهام شرکت‌ها مستهلک شود اگر نشود هر مقداری که باشد باید بعد از ۱۰ سال آزاد شود و به دست صاحبان سهام برسد.

مهدی عقدایی معاون اسبق واگذاری سازمان خصوصی سازی در خصوص واگذاری دیر اما با عجله سهام عدالت تصریح کرد : بر اساس قانون ظرف ۱۰ سال باید سهام عدالت از محل سود سهام شرکت‌ها مستهلک شود اگر نشود هر مقداری که باشد باید بعد از ۱۰ سال آزاد شود و به دست صاحبان سهام برسد. البته از محل یک میلیون سهم حدود ۵۰۰هزار تومان از محل سود سهام شرکت‎های سهام عدالت مستهلک شده است و باید آزاد شود.

همچنین برای دهک‌های پایین جامعه مثل روستاییان و افراد تحت پوشش‌کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی؛ کل سهام یعنی هر نفر یک میلیون تومان آزاد شده است. عقدایی ادامه داد: سهام عدالت باید حدود شش سال پیش آزاد می‌شد! آزاد شدنش در سال جاری خیلی دیرتر از موعدی است که باید باشد. قرار است با پیش‌بینی‌هایی که بورس دارد،‌ این سهام آزاد و در بورس معامله شود به عبارت دیگر مالکیت منتقل شود اما با  انتقال مالکیت، مدیریت منتقل نمی‌شود.

معاون پیشین سازمان خصوصی‌سازی با تاکید بر اینکه همه شرکت‌های موجود در پرتفوی سهام عدالت بورسی نیستند افزود : علت آزادسازی پلکانی سهام عدالت نیزهمین موضوع است .علاوه بر این اگر حجم زیادی از این سهام وارد بورس شود برای بازار سرمایه بحران ایجاد می‌کند، چراکه ارزشی نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان اگر به یک‌باره وارد بورس شود، نوسانات شدیدی به بازارسهام  وارد می‌شود .  همچنین بر اساس قانون باید کل این سهام آزاد شود و مقداری که سود سهم مستهلک شد، سهام باید آزاد شود.  البته دولت برای جلوگیری از مشکلات و نوسانات احتمالی سعی در مدیریت واگذاری از طریق  آزادسازی  پلکانی دارد، اما طبق قانون باید کل سهام آزاد شود.

  • هفته نامه ۳۵۱ اطلاعات بورس، صفحه  ۵ 
کد خبر 413160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =