۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۱

توسعه اکوسیستم بازار، اولویت بنیادین

علی تیموری شندی، مدیرعامل تامین سرمایه لوتوس پارسیان
توسعه اکوسیستم بازار، اولویت بنیادین

باید گفت بازار در مقاطع کوتاه‌مدت قطعا افت و خیز دارد و نمی‌توان نام آن را ریزش بازار دانست. این که انتظار داشته باشیم بازار همیشه مثبت باشد، تصوری اشتباه بوده، چراکه نوسان ذات بازار است.

بنا نیست هر روز سهام شرکت‌ها ۵ درصد افزایش قیمت داشته باشند و ممکن است در مقاطع کوتاه‌مدت، قیمت‌ها دچار نوساناتی شوند. اگر سرمایه‌گذاران صبور باشند در بلندمدت می‌توانند سودهای مناسبی را از بازارسرمایه اخذ کنند؛ کما این‌که در چند سال گذشته شاهد بودیم بازار سهام، بازدهی خوبی داشته و خود را با متغیرهای کلان اقتصادی تطبیق داده است.

 البته لازم است برای افراد غیرحرفه‌ای و تازه وارد به بازار فرهنگ‌سازی شده و تلاش شود این طیف از سرمایه‌گذاران از طریق نهادها و ابزارهای واسط وارد بازار شوند. در حال حاضر عمق بازارسرمایه از حیث حجم و تنوع بیشتر شده و ابزارها و نهادهای بزرگی شکل گرفته‌اند و سرمایه‌گذاران می‌توانند متناسب با سطح ریسک پذیری و خود در طیف مختلفی از ابزارهای موجود سرمایه گذاری کنند.

 در شرایط حاضر که بازارسرمایه مورد توجه عامه مردم جهت سرمایه‌گذاری پس‌اندازهای خود قرار گرفته لازم است، تمام نهادهای متولی از جمله ارکان بازار و نهادهای مالی‌ بزرگتر شدن اکوسیستم بازار را در دستور کار قرارداده و ابزارهای این بازار متنوع‌تر شود. به واسطه نقش بازارسرمایه جهت تسهیل تامین‌مالی و تشکیل سرمایه و نهایتا کمک کننده بخش اقتصاد واقعی، این بخش از سیستم مالی در شرایط فعلی کشور می‌تواند نقش مهمی ایفا ‌کند. باید گفت بازارسرمایه ایران نسبت به اقتصادهای پیشرفته، نقش کوچک‌تری در اقتصاد دارد و در حال حاضر سیستم مالی کشور از حیث تامین مالی در حال‌گذار از بانک محوری به سمت بازارسرمایه محوری هست. 

همچنین حضور عامه مردم در قالب سهام‌عدالت در بازارسرمایه را می توان به فال نیک گرفت و باید زمینه لازم برای ماندگاری این افراد در بازار با متنوع سازی ابزارهای سرمایه گذاری را مهیا کرد. در واقع این رویداد یکی از بزرگترین شانس‌های بازارسرمایه جهت رسیدن به جایگاه واقعی خود در سیستم مالی کشور است. بنابراین هر چقدر زمینه‌ها و زیرساخت‌ها را بهتر و سریع‌تر آماده کنیم، سهم بازارسرمایه در اقتصاد افزایش خواهد یافت و آماده‌سازی زمینه لازم در این خصوص وظیفه کلیه ذی‌نفعان بازار است.

به نظر رفتارهای هیجانی در این شرایط می‌تواند یکی از تهدیدهای مهم برای بازارسرمایه باشد. البته باید گفت رفتارهای هیجانی از سوی سرمایه‌گذاران ناشی از عدم آگاهی است و این رفتارها گاها منجر به نوسانات غیرعادی در بازارسرمایه می‌شود. از این‌رو در این برهه زمانی، فرهنگ‌سازی و آموزش دادن به سرمایه گذاران غیرحرفه‌ای و سوق دادن آنها به سمت ابزارها و نهادهای واسط بحث بسیار مهمی است .البته در این خصوص نهادهای مالی و متولیان امر مسئولیت سنگینی دارند؛ چراکه رفتارهای هیجانی در برخی موارد می‌تواند نوسانات بازار را تشدید کرده و باعث ایجاد شرایط غیر قابل کنترل شود و نهایتا آسیب‌های جدی به سرمایه‌گذاران و اکو سیستم مالی وارد کند.

  • هفته نامه ۳۵۱ اطلاعات بورس، صفحه ۲
کد خبر 413313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =