به گزارش صدای بورس، شرکتهای لبنیات در روزهای اخیر تحرک زیادی برای افزایش قیمت داشته است و نرخ محصولاتی که شامل قیمتگذاری دولت نیستند، افزایش بیضابطهای را تجربه میکنند به طوری که تنها در یک قلم پنیر ۴۵۰ گرمی در فاصله ۲۰ روز ۶ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت و از ۱۵ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
با این وجود، قیمت ۴ محصول لبنی پر مصرف که شامل قیمتگذاری دولتی هستند از سال گذشته تغییری نداشته است اما صنایع لبنی این بار به جای افزایش قیمت محصولات خود به دنبال آزادسازی نرخ آن چهار محصول پرمصرف نیز هستند تا به راحتی بتوانند نرخ محصولات خود را تغییر دهند.
سخنگوی تعزیرات در این باره گفت: وضعیت فعلی قیمت لبنیات، "گرانفروشی" است.
محصولات لبنی که شامل قیمتگذاری هستند، شیر کم چرب و پرچرب ساده در بستهبندی بطری و پاکتی مدتدار و پنیر ۴۵۰ گرمی UF، ماست کم چرب و پرچرب ساده در بستهبندی کوچک و بزرگ و کره حیوانی ساده است.
افزایش قیمت لبنیات تاثیر مهمی در کاهش مصرف دوباره لبنیات دارد به طوری که سرانه مصرف شیر در ایران طی دو دهه اخیر و بعد از برداشته شدن یارانه مصرف شیر از ۹۵ کیلو به ۸۰ کیلو کاهش یافته در حالی که سازمان بهداشت جهانی سرانه ۱۵۰ کیلوگرم را توصیه کرده و همینطور در سند چشمانداز توسعه ایران نیز سرانه ۱۲۰ کیلوگرم هدفگذاری شده است.
با اینکه یارانه مصرف شیر یا همان توزیع شیر یارانهای میان مردم قطع شده است اما دولت به تولید شیر، یارانه غیرمستقیم پرداخت میکند به طوری که دامداران برای تولید شیر خام از نهادههای (خوراک دامی) استفاده میکنند که با ارز ۴۲۰۰ تومان به کشور وارد شده است.
منبع: تسنیم
نظر شما