ارزش معاملات در آخرین ماه از اولین فصل سال بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان بود که در مقایسه با ابتدای ماه بیش از ۳۴ درصد رشد کرده است. اما اوضاع برای حجم معاملات چنگی به دل نمی زند و با وجود رشد شاخص کل و ارزش معاملات با افت ۲۹ درصدی همراه شد. این نماگر بازار در ابتدای خرداد ماه بیش از ۱۱ میلیارد و چهارصد و هشتاد و هشت میلیون سهم بوده که در پایان ماه به کمتر از هشت میلیارد و چهل و شش میلیون سهم رسید.
رکورد داران بازدهی
بر اساس این گزارش ، در تابلو معاملات بورس تهران نمادهای معاملاتی "کدما، "خودرو"، "کاما"، "سصوفی" و "اکالا" ببیشترین بازدهی را در بین شرکت های فعال در این بازار داشتند. طبق آمار موجود"کدما" با ۱۰۶ درصد بازدهی بیشترین سودآوری را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان آورده است. "اکالا" نیز در بین ۵ نمادی که بیشترین رشد قیمتی را ثبت کرده اند در پایین جدول با ۸۲ درصد رشد قرار دارد. نمادهای "خودرو"، "کاما" و "سصوفی" نیز هر کدام به ترتیب ۱۰۴ ۹۵ و ۹۲ درصد تغییر قیمتی را در یک ماهه خرداد به ثبت رسانده اند.
بیشترین رشد قیمتی
همچنین درصد تغییر قیمت در تابلو معاملات فرابورس ایران در مقایسه با تابلو معاملات بورس تهران از شدت کمتری برخوردار بود ؛ به این صورت که در بین ناشران فعال در این بازار ۵ نماد "دسانکو" با ۷۵ درصد ،"زقیام" با ۶۹ درصد ،"گکوثر" با ۶۷ درصد ،"کگهر" با ۶۲ درصد و "ساوه" با ۶۱ درصد تغییر قیمت، بیشترین رشد قیمتی را به همراه داشته اند.
بازدهی و سودآوری در بازار پایه
نگاهی به تابلوی معاملاتی بازار پایه نیز نشان می دهد این بازار هم مانند تابلو معاملاتی بورس و فرابورس از هیجان کافی برای کسب بیشترین بازدهی و سودآوری برای سهامداران خود همراه بوده است. در این بازار از بین ۵ شرکتی که بیشترین رشد قیمتی را داشته اند "وثنو" با ۸۷ درصد در بالای جدول و "وارس" با ۵۳ درصد تغییر قیمت در پایین جدول قرار گرفته اند. ما بین این دو نماد هم "وگردش" با ۷۰ درصد، "فالوم" با ۵۸ درصد و "بمیلا" با ۵۶ درصد قرار دارند.
برگریزان در فصل شکوفایی
البته در تابلو معاملات بورس تهران اما نمادهایی وجود دارند که نتوانستند کام سهامدارن خود را شیرین نگهدارند و بازدهی منفی را برای آنها به همراه داشته اند. "غپینو" با ۲۵ درصد بازدهی منفی در صدر جدول قرار دارد. "غسالم" با ۱۷ درصد "کفپارس" با ۱۱ درصد "غدام" با ۱۰ درصد و "پترول" با ۸ درصد افت قیمت در جایگاه دوم تا پنجم هستند.
جاماندگان فرابورس
در فرابورس ایران هم مانند تابلو معاملات بورس تهران نمادهایی هستند که از رشد بازار جا مانده اند و با ریزش همراه شدند. "وگستر" با ۱۱ درصد بازدهی منفی بیشترین افت قیمت را در خرداد ماه برای خود به ثبت رسانده است. بعد از "وگستر" نمادهای "غنیلی"، "بهپاک"، "غفارس" و "غگلپا" هر کدام به ترتیب با ۸ درصد، ۵ درصد، ۴ درصد و ۲ درصد در رده دوم تا پنجم قرار گرفته اند.
همچنین در تابلو معاملات بازار پایه هم مانند دو تابلو دیگر شاهد افت قیمتی برخی نمادها بودیم. "خودکفا" با ۱۳ درصد در جایگاه اول و "معیار" با ۸ درصد ریزش در جایگاه پنجم قرار دارد. نمادهای "شفارا"، "حبندر" و "گشان" هم هر کدام ۹ درصد بازدهی منفی را برای خرداد ماه به ثبت رسانده اند.
سبقت یورو از دلارو رشد طلا
این مسائل در حالی مطرح است که در بازارهای موازی رشد قیمت به اندازه نمادهای فعال در بازار سرمایه نبوده است و باز هم نتوانستند جایگاه نخست بازدهی را از بازار سهام بگیرند. هر قطعه سکه در ابتدای خرداد ماه هفت میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بود که در پایان ماه به هفت میلیون و ۸۹۰ هزار تومان رسید و بیش از ۷ درصد رشد قیمت داشت. هر انس طلا هم در شروع خرداد ماه در کانال ۷۳۶ هزار تومان معامله می شد که در پایان ماه با رشد بیش از ۵ درصد به کانال ۷۷۹ هزار تومان رسید.
در بازار ارز نیز، بازدهی یورو از دلار سبقت گرفت به این صورت که یورو بیش از ۸ درصد در خرداد ماه رشد قیمتی داشته و از ۱۹ هزارو ۳۰۰ تومان به ۲۱ هزار تومان رسید. دلار هم از کانال ۱۷ هزار تومان وارد کانال ۱۹ هزار تومان شد.
- زهره فدوی، خبرنگار
- هفته نامه ۳۵۷ اطلاعات بورس، صفحه ۵
نظر شما