بازدهی ۵۴۳ درصدی «حتاید» و نقدشوندگی درجه یک

صورت‌های مالی تلفیقی تاید واتر برای ۱۲ ماه سال گذشته منتشر و طی آن مشخص شد، این شرکت بورسی در سال گذشته ضمن بازدهی ۵۴۳ درصدی سهام، نقدشوندگی درجه یکی داشته است.

به گزارش صدای بورس به نقل از بورس پرس، شرکت تاید واترخاورمیانه که با سرمایه ۱۹۵ میلیارد تومانی در بازار اول معاملات بورس حاضر است، صورت‌های مالی حسابرسی نشده تلفیقی منتهی به اسفند ۹۸ را منتشر کرد که با آمارهای جالبی همراه و آماده برگزاری مجمع سالانه شده است.

بازدهی ۵۴۳ درصدی سهام و نقدشوندگی درجه یک

طبق بررسی‌های بورس پرس، درحالی حسین زارعی از آذر سال ۹۷ مدیریت این شرکت قدیمی را به عهده گرفته که در برابر میانگین بازدهی سال گذشته بورس با ۱۸۷ درصد، بازدهی سهام «حتاید» رقم بسیار قابل توجه ۵۴۳ درصدی بود که ناشی از تقسیم سود ۶۰ تومانی میان سهامداران و افزایش سرمایه ۹۵ درصدی بوده است.

قیمت سهم این شرکت در ابتدای سال گذشته ۴۰۱.۲ تومان بود که در پایان سال و با توجه به افزایش سرمایه ۹۵ درصدی و تعداد بیشتر سهام به ۱۳۵۸.۹ تومان رسید. همچنین درصد بازدهی این شرکت فقط ۹ روز منفی بود که مربوط به ۶ تا ۱۸ فروردین، ۲۵ و ۲۸ فروردین و ۳ اردیبهشت سال گذشته است.

همچنین در حالی مجموع روزهای کاری سال گذشته بورس ۲۳۹ روز بوده که «حتاید» طی ۱۲ ماه سال قبل، ۲۲۹  روز در تابلو معاملات حاضر بود تا یکی از سهام نقدشونده درجه یک به شمار آید. علت توقف ۱۱ روزه نماد هم ناشی از برگزاری مجمع سالانه و فوق‌العاده بود.

نتایج دو مجمع سالانه و فوق العاده

مجمع سالانه این شرکت در ۳۰ تیر ماه با تقسیم سود ۶۰ تومانی هر سهم برگزار شد. مجمع فوق‌العاده نیز با دستور جلسه تصمیم‌گیری در خصوص افزایش سرمایه در ۲۲ آبان ماه برگزار و موافقت شد سرمایه با ۹۵ درصد افزایش از ۱۰۰ به ۱۹۵ میلیارد تومان از محل سود انباشته تأمین شود.

عملکرد ۱۲ ماهه شرکت در سال قبل

براین اساس، این شرکت در ۱۲ ماهه سال قبل برای هر سهم ۱۳۳۴ ریال سود، ۲۲۴.۸ میلیارد تومان سود عملیاتی و ۲۶۰.۱ میلیارد تومان سود خالص محقق کرد. همچنین در این مدت ۱۳۴۲ ریال سود تلفیقی برای هر سهم شناسایی کرد.

درآمدهای اصلی شرکت از نواحی هرمزگان، خوزستان، مازندران، گیلان و تهران به ترتیب شامل درآمد حاصل از اجاره تجهیزات و ماشین‌آلات بندری و سایر فعالیت‌های متفرقه، درآمد حاصل از اجاره انبارها و تجهیزات و ماشین‌آلات بندری و سایر فعالیت‌های متفرقه، درآمد حاصل از اجاره سیلو و تجهیزات و ماشین‌آلات فرآوری و سایر فعالیت‌های متفرقه، درآمد حاصل از اجاره تجهیزات و ماشین‌آلات بندری و سایر فعالیت‌های متفرقه و سالویج- آزادسازی مغروقه‌ها در آب‌ها و سواحل بنادر ایران است.

بررسی فعالیت‌های بندری

از ابتدای فروردین تا پایان اسفند سال گذشته، مجموع فعالیت‌های بندری بر اساس تناژ در بنادر با افزایش ۸.۹ درصدی نسبت به دوره مالی ۹۷ روبه‌رو شد که شامل افزایش ۴.۴ درصدی عملیات کالاهای کانتینری بر اساس TEU، افزایش ۴.۱ درصدی عملیات جنرال کارگو، افزایش ۱۳.۷ درصدی فله خشک و کاهش ۷ درصدی فله مایع و افزایش ۳.۹ درصدی عملیات فرآورده‌های نفتی می‌شود.

بازارهای اصلی فعالیت

بازارهای اصلی فعالیت در شرایط بحران کنونی و به ویژه تحریم‌ها، حرکت به سمت بازارهای جدید عملیات بندری در بخش پتروشیمی، فولاد، معدنی و مواد ساختمانی و غلات، خدمات بندری در پس کرانه‌ها و در اختیار گرفتن و یا احداث ترمینال‌های اختصاصی، حضور جدی در بازار اجاره تجهیزات بندری و دریایی، حضور جدی در بازار فراساحل و سالویچ به ویژه با توجه به درآمدهای ارزی آن، ضرورت بررسی امکان حضور در بازار فعالیت‌های بندری و فراساحلی کشورهای عراق، قطر و کویت و بنادر شمالی و حوزه قفقاز، حضور در بازار خدمات فنی و مهندسی دریایی و بندری، حضور جدی در بازار خدمات لجستیک بندری با توجه به اولویت‌بندی سازمان می‌شود.

برخی ریسک‌های مهم

کاهش نقدینگی به دلیل سرمایه‌گذاری‌های سنگین در نواحی خوزستان و مازندران و تحریم‌های بین‌المللی و همچنین سایر رقبا در صنعت می‌تواند از جمله ریسک‌هایی باشند که شرکت با آنها روبه‌رو است. در حال حاضر مجموعه تاید واتر با بهره‌گیری از نیروهای متخصص به دنبال رفع تحریم و دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است و سعی دارد با شناخت کافی نسبت به رقبا و مدیریت استراتژیک هزینه‌ها و مدیریت منابع و مصارف موجود نسبت به کاهش ریسک آن اقدام کنند.

تغییرات نرخ ارز و اثرات آن بر شرکت

از آنجا که بخش عمده‌ای از درآمدهای عملیاتی اصلی و مستمر شرکت ناشی از درآمدهای اجاره و واگذاری تجهیزات و ماشین‌آلات و اجاره دپوی غلات و غیره است، بنابراین هرگونه تغییر در نرخ ارز به طور غیرمستقیم بر این‌گونه درآمدهای عملیاتی تاثیرگذار خواهد بود.

بدهی‌ها و امکان بازپرداخت

بدهی شرکت در چارچوب عملیات جاری است و بدهی غیرمتعارف ندارد. سرمایه در گردش شرکت بالغ بر ۲۷۹.۱ میلیارد تومان است.

سرمایه‌گذاری بلندمدت

خلاصه اطلاعات مالی

سود سهام پرداختنی: سود سهام پرداختنی نسبت به دوره مشابه به میزان ۶۷ درصد کاهش داشته که علت، پرداخت سود سهام سهامدار عمده است.

تسهیلات مالی: مانده تسهیلات پرداختنی در پایان سال مالی منتهی به اسفند ۹۸ نسبت به سال قبل ۶۰.۵ درصد کاهش یافته است. مانده تسهیلات مالی شرکت از موسسه اعتباری کوثر به مبلغ ۴.۱ میلیارد تومان با نرخ ۱۸ درصد است. فعلا شرکت برنامه برای تامین مالی به صورت کلان ندارد و در خصوص پروژه‌های خاص و طرح‌های توسعه‌ای به صورت موردی مذاکره و اقدام خواهد کرد.

درآمدهای عملیاتی: کاهش درآمدهای عملیاتی در مقایسه با دوره مشابه قبل بابت انتقال عملیات بندری و دریایی در نواحی به شرکت‌های زیرمجموعه و کسب درآمد تنها از محل اجاره ماشین‌آلات و تجهیزات و انبارها از شرکت‌های فوق است.

بهای تمام شده درآمد عملیاتی و هزینه‌های غیرعملیاتی: علت کاهش چشمگیر بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی نسبت به دوره مشابه قبل انتقال عملیات بندری و دریایی به شرکت‌های زیرمجموعه است. افزایش سایر درآمدها و هزینه‌های غیرعملیاتی بابت سود سهام شرکت‌های زیرمجموعه و فروش دارایی‌های ثابت است.

کد خبر 414498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =