۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۹
مثبت و منفی عرضه اسلب در بورس

براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار، از مردادماه امسال عرضه اسلب در بورس کالا آغاز می‌شود که یک کارگزار کالایی این اتفاق را راهکاری برای افزایش گزینه خرید برای مصرف کنندگان ورق فولادی و شفاف شدن معاملات آن دانست.

مهدی مهدوی در خصوص ورود اسلب به بورس کالا از مرداد ماه جاری گفت: در شرایطی که اسلب در بازار خارج از بورس معامله می‌شود، سازوکار معاملاتی مشخصی ندارد و از شفافیت لازم برخوردار نیست. اما با عرضه آن در بورس می‌توان شفافیت موردنیاز را در معاملات و قیمت این محصول فولادی ایجاد کرد.

وی افزود: دومین نکته این است که با عرضه اسلب در بورس لازم است خریداران این محصول مورد پایش قرار گرفته و از فیلترهای نظارتی عبور کنند که این امر می‌تواند با شناسایی تقاضای واقعی، به کنترل بهتر قیمت‌ها و کشف قیمت‌های واقعی‌تر در بازار کمک کند.

این کارگزار کالایی تاکید کرد: عرضه اسلب در بورس به عنوان ماده اولیه تولید ورق‌های فولادی و الزام خریداران به فروش ورق‌های تولیدی خود در تالار نقره‌ای، می‌تواند به مصرف‌کنندگان ورق این اطمینان خاطر را بدهد که علاوه بر فولاد مبارکه به عنوان تنها عرضه‌کننده فعلی ورق در بازار، از این پس عرضه‌کنندگان جدیدی نیز اقدام به عرضه ورق در بورس کرده و گزینه‌های دیگری برای انتخاب و خرید برای آنها وجود خواهد داشت.

تعادل بیشتر قیمت‌ها با رشد عرضه‌ها

به گفته مهدوی، با توجه به مصوبه ستاد تنظیم بازار، خریداران اسلب به عرضه ورق‌های تولیدی در بورس ملزم شده‌اند تا با افزایش تعداد عرضه‌کنندگان معاملات از حالت تک بُعدی در سمت عرضه خارج شده و عرضه‌ها در بازار تا حدی افزایش یابد. به طوری که باید عرضه‌کنندگان متعدد با تناژهای مناسب و شرایط مختلف محصولاتشان را روی تابلوی بورس عرضه کنند تا متعادل‌ترین قیمت در معاملات کشف شود.

این کارگزار کالایی در خصوص شرایط کلی بازار فولاد طی روزهای اخیر نیز گفت: در هفته‌های اخیر بازار محصولات فولادی در حالی تحت تاثیر نوسانات دلار و کاهش عرضه‌ها تحت تاثیر عدم نظارت وزارت صمت بر رعایت کف عرضه از سوی تولیدکنندگان، با نوسان مواجه شد که با توجه به کاهش نسبی بهای دلار در بازار آزاد، افزایش عرضه‌ها در بورس می‌تواند خیال خریداران را راحت‌تر کرده و آرامش نسبی و تعدیل قیمت‌ها را به همراه داشته باشد.

مهدوی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که با نظارت بیشتر بر عرضه‌ها و افزایش آن در بازار، قیمت متعادل‌تری کشف می‌شود؛ این در حالی است که در شرایط کمبود عرضه، رقابت خریداران موجب افزایش کاذب قیمت‌ها شده و همین عامل موجب می‌شود تولیدکننده برای عرضه‌های کمتر و با قیمت‌های بالاتر ترغیب شود. چراکه در شرایط تورمی اقتصاد کشور و روند بهای ارز خریداران مجبور هستند کالای مصرفی خود را به هر قیمت خریداری کنند که این امر به افزایش میزان رقابت‌ها دامن می‌زند.

منبع: اخبار فولاد

کد خبر 415093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =