به گزارش صدای بورس، بازار سرمایه و بانک ، پول افراد را راکد نگه می دارند و همین مسئله منجر می شود مادامی که پول هایی افراد در بانک ها و بورس سرمایه گذاری شده اند تورمی در اقتصاد ایجاد نشود اما به محض ورود سرمایه ها به بازارهایی همچون دلار، طلا، خودرو وغیره قیمت ها افزایش می یابد که در پی آن تورم بیش از گذشته ایجاد می شود.
شاید برخی افراد برای کوتاه مدت سرمایه خود را نقد کند اما با بازار خداحافظی نمی کنند، کسی که سود بازار سرمایه را چشیده باشد به سختی از بازار فاصله می گیرد.
بورس محفلی است تا مردم را به ارزوهای خودشان برساند در اصل مردم در آن سرمایه گذاری می کنند و با استفاده از سود پولشان به آرزوهایشان دست می یابند .
آرزوهای افراد در جامعه متفاوت است و به نوعی تمام مردم دنیا لوکس زندگی کردن را دست دارند و کسی منکر آن نمی شود. در همین راستا ، بازار سرمایه با رشد های چند سال اخیر خود بسیاری از افراد را صاحب خانه های بزرگتر و امکانات بیشتر کرد .
اگر همین فردا بازار برای مدتی روند صعودی به خود بگیرد همان افرادی که به خرید دلار روی آورده بودند دلار های خود را فروخته و آن را به بازار سرمایه می آورند .
اما همچنان بهتر است در شرایط فعلی بازار دولت یا ناظر بازار اقدامی انجام ندهد، دولت زمین بورس را به بازی سیاسی تبدیل کرده است و بهتر است ارکان دولت در روند بازار سرمایه دخالت نکنند.
باید اشاره کرد که استارت ریزش ها چه زمانی زده شد؟ زمانی که هیئت دولت به طور مداوم ازبازار سرمایه صحبت کرد و یگانه بازاری که دست اهالی بازار بود و خوب پیش می رفت را تخریب کرد و آن را به بازار مناقشه سیاسی تبدیل کرد.
البته در شرایط فعلی بهترین عمل این است که دولت کاری با بازار نداشته باشد و مدیریت آن را به افراد خود بازار بسپارد.
عرفان هودی، مدیر معاملات کارگزاری بورس بیمه ایران
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره 369
نظر شما