جدیدترین خبرها "شاخص فرابورس" ایران در صدای بورس
-
ارزش بازار فرابورس به ۲.۳ میلیون میلیارد تومان رسید
در پایان معاملات هفته گذشته شاخص کل فرابورس در سطح ۲۲ هزار و ۱۵۴ به کار خود پایان داد و ارزش بازار این بورس نیز در عدد ۲.۳ میلیون میلیارد تومان قرار گرفت.
-
رشد ۵۰ درصدی ارزش معاملات خرد فرابورس
داد و ستدهای فرابورس ایران در ۴ روز معاملاتی هفته گذشته با ثبت رشد ۵۱ و ۲۰ درصدی در متغیرهای حجم و ارزش معاملات همراه بود.
-
سبقت شاخص کل فرابورس در آخرین روز
طی هفته اول اسفند ماه، شاخص کل فرابورس ایران 7.2 درصد و شاخص کل هموزن فرابورس نیز 5.67 درصد افزایش تراز داشتند. در این هفته 4 نماد از فرابورس ایران به دلیل افزایش سرمایه متوقف شدند.
-
دو نیمه متفاوت بورس تهران
معاملات دوشنبه بورس تهران با تعدیل شاخصها و خروج پول حقیقی همراه بود.
-
دو کانال جدید در بازار سهام
در پایان معاملات تنها ۳ نماد صف فروش داشتند. خمهر با صف فروش ۴ میلیارد تومانی در صدر بود و قشکر و وآذر دیگر نمادهایی بود که صف فروش داشتند.
-
جهش شاخص به مرز مقاومت جدید
شاخص کل بورس تهران در آخرین روز معاملاتی هفته به صعود ادامه داد و با ثبت چهارمین رشد متوالی، از سقف مقاومت یک میلیون و ۴۷۰ هزار واحدی عبور کرد.
-
سومین روز نزولی شاخص بورس
در آخرین روز معاملاتی هفته، شاخص کل بورس تهران برای سومین روز پی در پی نزول کرد.
-
اتفاق عجیب در بورس تهران؛ مکث شاخص در سه روز
در روز یکشنبه همانند روز شنبه شاخص کل بورس همانند روزهای گذشته تغییرات اندکی داشت، به طوری که برای سومین روز کاری متوالی در سطح یک میلیون و ۴۱۷ هزار واحد باقی ماند.
-
بورس تهران؛ یک گام به پیش دو گام به پس
شاخص اصلی بورس تهران در 45 دقیقه ابتدایی صعود کرد اما پس از آن افت کرد تا در نهایت تنها 348 واحد تغییر را ثبت کند. علاوه بر این بازار برای نهمین روز متوالی پول حقیقی از بورس خارج شد.
-
رشد تقاضای حقیقی شاخص بورس را سبز کرد
معاملات دوشنبه بورس تهران با رشد شاخصها و خروج پول حقیقی همراه بود.
-
دهمین صعود شاخص بورس
امروز شاخص کل بورس تهران برای دهمین روز متوالی رشد کرد و پالایشیهای گروه «فراوردههای نفتی و کک» سبزترین گروه بازار بودند.
-
صعود متزلزل شاخص بورس
شاخص کل بورس تهران تنها در نیم ساعت ابتدایی رشد کرد و در ادامه روند نزولی پیدا کرد، خروج پول حقیقی از بزرگان بازار در معاملات سهشنبه، نکته هشدار دهنده برای بازار سهام است.
-
مازاد تقاضا در بازار سهام
امروز شاخص کل بورس تهران برای هفتمین روز متوالی رشد کرد و معاملات یکشنبه با مازاد تقاضا بسته شد.
-
روز سبز پالایشیهای بورس
در آخرین روز معاملاتی هفته نمادهای «وامید»، «فملی» و «شاراک» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. امروز نمادهای پالایشی گروه «فراوردههای نفتی و کک» سبزترین گروه بازار سهام بودند.
-
صعود بورس در چهارمین روز متوالی
امروز شاخص کل باز هم رشد کرد و توانست بالاتر از مرز یک میلیون و 280 هزار واحد بایستد.
-
پنجمین روز قرمز بورس
امروز بورس تهران برای پنجمین روز متوالی قرمزپوش شد.
-
دوره فرسایشی بورس تمام می شود؟ /خروج ادامه دار پول از بازار
بورس تهران یک هفته منفی دیگر را پشت سر گذاشت. اما منفی این هفته، چندان بزرگ و نگران کننده نبود و شاخص ها به میزان کمی افت کردند.
-
پایان هفته ریزشی در بورس
در آخرین روز کاری هفته، شاخص کل بورس برای چهارمین روز نزول کرد و شاخص کل فرابورس به کانال پائینتر سقوط کرد.
-
بی اعتنایی بورس به مذاکرات جدید ایران و آمریکا
در شرایطی که برخی از تحلیلگران آزادی زندانی دوتابعیتی ایرانی-امریکایی را نشانهای از مصالحه و آغازی برای احیای برجام تلقی کردند، اما به نظر میرسد بورسیها این سیگنال را مثبت تلقی نکردند و احیای برجام را باور ندارند.
-
مثبت و منفی های امروز بورس تهران کدام نمادها بودند؟
امروز نمادهای «فارس»، «کگل» و «وپاسار» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در مقابل نمادهای «حکشتی»، «وبملت» و «امین» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
-
دارایکم و پالایش ۵ درصد رشد میکند
امروز صندوق واسطهگری مالی یکم با رشدی ۵ هزار و ۸۴۰ ریالی ٬ قیمت ۱۲۹ هزار و ۴۶۰ ریال را ثبت کرد.
-
بازارِ رو به رشد
شاخص کل برای چندمین روز متوالی روند رو به رشد خود را حفظ کرده است و توانست وارد کانال ۱۳۰۰ هزار واحد شود
-
رشد شاخص کل فرابورس
معاملهگران فرابورسی در شهریور ۹۹ دادوستد بیش از ۳۸ میلیارد ورقه بهادار به ارزش ۹۶۰ هزار و ۵۷۵ میلیارد ریال را رقم زدند که از افزایش ۱۵و ۳۵۷ درصدی حجم و ارزش معاملات نسبت به شهریور ۹۸ حکایت دارد.
-
ماه گذشته در فرابورس رقم خورد؛
بازده بیش از ۱۰۰درصدی شاخص/ رشد۸۵درصدی ارزش بازار
فصل پاییز با خاطرهای خوش از رکوردهای جدید در فرابورس به پایان رسید.در ماه گذشته شاخص آیفکس از سقف قبلی خود عبور کرد و بازدهی شاخص از مرز ۱۰۰ درصد گذشت.در ماه آذر تمامی متغیرها در همه تابلوهای بازار فرابورس، در پایان ماه سبز رنگ شدند و پس از ۲۱ روز کاری، با عبور از بازدهی ۱۰۰ درصدی در شاخص و ۸۵ درصدی در ارزش بازار، آذر ۱۳۹۸ به پایان رسید.
واژه ایندکس یا همان شاخص در بازار فرابورس چیست ؟
واژه ایندکس یا همان شاخص، در معنی به عنوان نشانگر شناخته میشود؛ بطور کلی شاخص بیان کننده عددی است که به واسطه آن می.توان تغییرات یک یا چند متغیر را در یک بازه زمانی مشخص، مشاهده کرد. امروزه تحلیلگران به واسطه شاخص تغییرات متغیرهای بازار بورس را بررسی میکنند؛ ضمن اینکه با استفاده از شاخصهای پیشین میتوان پیش بینی، از آینده یک سهم داشت!
اما زمانی که صحبت از شاخص فرابورس یا همان OTC میشود؛ منظور بازار مجزایی است که در تعریف جهانی، سهامهایی که در میان مردم وضعیت سودآوری مشخصی ندارند، میان افراد به صورت توافقی خرید و فروش میشوند.
میزان نظارت سازمان در بازار فرابورس چه میزان می باشد ؟
همچنین لازم است بدانید در شاخص کل فرابورس، سازمان نظارت کمتری بر خرید و فروشها نسبت به شاخص کل بورس دارد؛ در واقع به زبان ساده فرابورس محیطی است، برای شرکتهایی که شرایط مناسب برای ورود به بورس را ندارند! اما باید در نظر داشته باشید که این تعریف، مختص به بورس و بازارهای خارجی است.
آنچه در ایران از فرابورس تعریف میشود، با نمونه خارجی کاملا در مغایرت است؛ امروزه فرابورس ایران به شکل کاملا متفاوتی به فعالیت میپردازد، به صورتی که به تنهایی تبدیل به یک بازار بورسی شده است که دارای حجم معاملات مشخصی نیز می باشد در واقع باید بدانید در فرابورس ایران خرید و فروش توافقی سهام معنای چندانی ندارد و بسیاری از شرکتها در این بازار به راحتی فعالیت میکنند؛ ضمن اینکه در فرابورس ایران، معامله اوراق بدهی نیز امری عادی به حساب میآید.
انواع بازار فرابورس به چند دسته تقسیم می شود ؟
بطور کلی فرابورس دارای 5 بازار است که عبارتند از: "بازار اول، دوم، سوم و ابزارهای نوین و پایه" در این میان شرکتها با توجه به شرایط پذیرش و نقل و انتقالات در یکی از این 5 بازار قرار میگیرند. توجه داشته باشید که شرکت.های سهامی عام، نسبت به میزان سرمایه، بزرگی، سهام شناور و… در بازار اول و دوم قرار میگیرند؛ بازار سوم نیز به جهت پذیره نویسی و عرضه یکجا اوراق بهادار میباشد و سایر اوراق بهادار در بازار "ابزارهای نوین" معامله میشوند.
و اما بازار پایه به عنوان پنجمین بازار فرابورس شناخته میشود؛ در این میان شرکتها نسبت به ریسک سرمایه گذاری در 3 تابلو (زرد، به معنی دامنه نوسان %3)، (نارنجی، به معنای دامنه نوسان %2) و قرمز (دامنه نوسان %1) دسته بندی می.شوند.
در واقع این بازار مختص به شرکتهایی است که در هیچ کدام از بازارهای اول، دوم و فرابورس پذیرفته نمیشوند؛ بطور معمول، شرکتهای ورشکسته یا در معرض ورشکستگی در این بازار قرار می گیرند.