به گزارش صدای بورس، تعداد ۴۵ هزار و ۶۳۳ نفر از مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «کارگزاریها صلاحیت تشخیص زمان فروش سهام عدالت را ندارند» خواستار پیگیری این موضوع و پاسخگویی مسئولان شدهاند.
فرزاد نبیزاده رضائیه کارشناس بورس و مدیر عامل یک شرکت کارگزاری بورس در پاسخ به اینکه کارگزاریها چگونه ۶۰ درصد از سهام عدالت مردم را به فروش میرسانند، گفت: برای سهامداران عدالت دو روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم وجود دارد که قبلا در سامانه سازمان خصوصی سازی برای سهام عدالت این روشها توسط سهامداران عدالت انتخاب شده و اکنون فرصت انتخاب روش تمام شده است، اما کسانی که روش مدیریت مستقیم سهام عدالت را انتخاب کردهاند، اکنون سهامشان در سبد سهام عدالت کارگزاری که به عنوان ناظر انتخاب کردهاند، درج شده و توسط کارگزار قابل فروش است.
وی افزود: تمام سفارشهایی که از سوی سهامداران عدالت ارائه شده است، توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی تجمیع شده و در سبد کارگزار ناظر سهامداران درج میشود و به عنوان مثال اگر صد نفر از سهامداران کارگزاری الف را انتخاب کرده باشند ۶۰ درصد از سهام این افراد در سامانه کارگزار مربوطه از سوی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار میگیرد و کارگزار عامل نیز با توجه به شرایط بازار درخواستهایی برای فروش را قرار میدهد و اگر مشتری پیدا شود، معمولا در بالاترین قیمت آن را به وکالت از سهامداران عدالت به فروش میرساند.
این کارشناس گفت: در روزهایی که شاخص کل بازار ریزش دارد و اکثر سهام نیز شاهد صف فروش هستند، امکان فروش سهام عدالت وجود ندارد.
نبیزاده افزود: وقتی سهام فروخته شد با استفاده از اطلاعات درج شده در سامانه واسط سهام عدالت، وجوه حاصل به حساب سهامداران مربوطه واریز میشود.
وی درباره کسانی که روش مدیریت غیرمستقیم سهام عدالت را برگزیدهاند، گفت: این افراد در واقع سهامدار شرکت استانی مربوطه میشوند و به عنوان مثال اگر کسی تعداد ۱۲۵ هزار سهام عدالت فلان شرکت سرمایهگذاری استان را در اختیار دارد، با داشتن کد بورسی میتواند همه این سهام و یا بخشی از آن را به فروش برساند./فارس
نظر شما