اوضاع صندوق‌های سرمایه‌گذاری چطور است؟

بورس یکی از پر ریسک‌ترین بازارها برای سرمایه‌گذاری است و حضور و موفقیت در آن مستلزم داشتن دانش و تجربه است. اما ابزارهایی هم طراحی شده تا افرادی که زمان و یا دانش کافی در این زمینه ندارند هم بتوانند در این بازار جذاب سرمایه‌گذاری کنند و سود ببرند یا حتی کمتر ضرر کنند. یکی از این ابزارها صندوق‌های سرمایه‌گذاری‌اند. قصد داریم عملکرد این صندوق‌ها را بررسی کنیم و ببینیم کدامیک بهترین و بدترین عملکرد را داشتند.

به گزارش صدای بورس، در بازار سرمایه ایران ۸ نوع صندوق سرمایه‌گذاری فعالیت دارند که عبارتند از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام ، مختلط ، صندوق‌های با درامد ثابت، بازارگردانی، جسورانه، طلا، زمین و ساختمان و پروژه. در این مقاله به چهار دسته اول پرداختیم و چهار دسته بعدی را در مقاله‌ای دیگر بررسی خواهیم کرد. با توجه به تغییرات سریع بازار در سال ۹۹عملکرد صندوق‌ها را در بازه‌های زمانی یکماهه، ۶ ماهه و  یک ساله نگاه کرده‌ایم.

صنوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام:
در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام بهترین عملکرد سالانه به صندوق ارزش کاوان آینده با ۴۴۶ درصد بازدهی تعلق دارد. این صندوق از اردیبهشت ۸۸ شروع به فعالیت کرده است و هم اکنون ۸۸ درصد از سرمایه خود را درسهام و ۶ درصد در سپرده بانکی و ۵ درصد را در سایر دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کرده است. ارزش کاوان آینده ۴۰۴۰ سرمایه‌گذار حقیقی و ۲۰ سرمایه گذار حقوقی دارد. سرمایه‌گذاران برای خرید واحدهای این صندوق باید به سایت یا اپلیکیشن آن مراجعه کنند.

در بازه ۶ ماهه صندوق سینا با بازدهی ۱۷۱ درصد در صدر است. شروع فعالیت این صندوق از بهمن ماه سال ۸۸ است و در حال حاضر ۴۵ سرمایه‌گذار حقیقی و ۶ سرمایه گذار حقوقی دارد. صندوق سینا ۹۷ درصد از دارایی خود را در سهام سرمایه گذاری کرده است. خریداران واحدهای این صندوق باید حضوری به دفتر آن مراجعه و برای خرید اقدام کنند.

در بازه یک ماهه تمام صندوق‌ها بازدهی منفی داشتند اما صندوق سرمایه‌گذاری مشترک نوید انصار با بازدهی منفی ۳ درصد بهترین عملکرد را از خود نشان داده است. این صندوق ۴۷۸ سرمایه گذار حقیقی و ۴ سرمایه‌گذار حقوقی دارد. سرمایه‌گذاری مشترک نوید انصار ۳۰ درصد از دارایی خود را در سهام و ۹ درصد را در اوراق مشارکت سرمایه گذاری کرده است. خریداران می‌توانند با مراجعه به سایت این شرکت برای خرید واحدهای آن اقدام کنند.

در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام بدترین عملکرد سالانه با صفر درصد بازدهی به ۵ صندوق تعلق دارد. صندوق‌های اعتبار سهام ایرانیان ، ارزش آفرین بیدار ، مدیریت ثروت صندوق بازنشستگی کشوری ، قابل معامله واسطه گری یکم و آوای معیار این صندوق‌ها هستند.

بدترین عملکرد ۶ ماهه با حدود ۹ درصد منفی به صندوق مشترک دماسنج تعلق می‌گیرد. همین صندوق در بازه یک ماهه بازدهی منفی ۲۸ درصدی داشته است و در این بازه هم درصدر بدترین عملکردهاست.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط:
صندوق یکم نیکوکاری با ۳۴۲ درصد بهترین بازدهی سالانه و با ۴۸ درصد بهترین عملکرد ۶ ماهه را در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط دارد. این صندوق ۵۸۱ سرمایه گذار حقیقی و ۴۴ سرمایه ‌گذار حقوقی دارد و دارایی‌های خود را ۴۷ درصد در سهام ، ۲۶ درصد اوراق مشارکت و ۲۴ درصد در سپرده بانکی سرمایه گذاری کرده است. خریداران واحدهای این صندوق باید به صورت حضوری به دفاتر آن مراجعه کنند.

در بازه یک ماهه بهترین عملکرد متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری پاداش سهامداری توسعه یکم با یک درصد بازدهی تعلق گرفت. مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران این صندوق را صندوق با درامد ثابت معرفی کرده اما سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران آن را در بین صندوق‌ها مختلط جا داده است. سرمایه‌گذاری پاداش سهامداری توسعه یکم  ۴۸ درصد دارایی خود را به صورت سپرده بانکی ، ۴۳ درصد اوراق مشارکت و کمتر از یک درصد را در سهام سرمایه‌گذاری کرده است. خریداران باید به صورت حضوری به یکی از شعب این صندوق مراجعه کنند.

در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط بدترین عملکرد سالانه با نیم درصد ضرر و با حدود ۱ درصد ضرر در عملکرد ماهانه  به صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه فناوری ازنشستگی اختصاص دارد.

بدترین عملکرد ماهانه هم با حدود ۱۴ درصد ضرر به صندوق سرمایه‌گذاری مشترک گنجینه مهر تعلق گرفت..

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درامد ثابت
با ۵۹۱ درصد سود صندوق سرمایه‌گذاری مشترک نیکوکاری ندای امید بهترین عملکرد سالانه و با بازدهی ۵۹ درصدی بهترین عملکرد ۶ ماهه را از خود نشان داده است. این صندوق از پایان سال ۹۳ فعالیت خود را شروع کرده است و تنها ۵ سرمایه گذار حقیقی و ۴ سرمایه‌گذار حقوقی دارد. اطلاعات دقیقی از نحوه سرمایه‌گذاری و یا خرید واحدهای این صندوق به دست نیاوردیم.

صندوق نیکوکاری ورزش ملی ایران ۱۹ درصد بازدهی درصدر بهترین عملکرد ماهانه بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درامد ثابت قرار دارد.

دارایی این صندوق ۵۷ درصد در اوراق مشارکت ، ۲۱ درصد در سپرده بانکی و ۱۹ درصد در سهام سرمایه گذاری شده است. ۹۲ سرمایه‌گذار حقیقی و ۳ سرمایه گذار حقوقی خریداران واحدهای این صندوق هستند. و برای خرید واحدهای این صندوق باید حضوری به دفاتر آن مراجعه کرد.

بدترین عملکرد سالانه با صفر درصد بازدهی به صندوق‌های اندوخته آمیتیس ، اعتبار آفرین ایرانیان ، الماس کوروش ، افرا نماد پایدار ، یاقوت آگاه و سرمایه گذاری توکا تعلق دارد.

اعتبار آفرین ایرانیان ، الماس کوروش و سرمایه گذاری توکا با صفر درصد در بازه ۶ ماهه هم صاحب بدترین کارنامه هستند.

جالب اینکه در بازه یک ماهه صندوق سرمایه‌گذاری مشترک نیکوکاری ندای امید منفی ۲۰ درصدی بدترین عملکرد را از خود نشان داده است.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازارگردانی
۸۸۲ درصد بازدهی سالانه ۱۵۷ درصضصد بازدهی در ۶ ماه صندوق اختصاصی بازارگردانی گروه گردشگری ایرانیان باعث شد این صندوق بهترین عملکرد سالانه و شش ماهه را داشته باشد. این صندوق هیچ سرمایه گذار حقیقی ندارد و تنها ۹ سرمایه گذار حقوقی در آن سرمایه گذاری کرده‌اند. ۹۸ درصد از دارایی خود را در سهام سرمایه گذاری می‌کند.

صندوق اختصاصی بازارگردانی مهرگان تنها با ۴/۵ درصد بازدهی ماهانه بهترین عملکرد را در یک ماه اخیر دارد.و مشابه گروه گردشگری ایرانیان ۹۸ درصد از دارایی خود را در سهام سرمایه گذاری می‌کند و تنها دو سرمایه گذار حقوقی دارد.
بدترین عملکرد سالانه و ۶ ماهه با بازدهی سالنه منفی ۷۰ درصد و بازدهی ۶ ماهه منفی ۷۷ درصد به صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی آرمان اندیش تعلق دارد.

صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی افتخار حافظ با منفی ۵۴ درصد بدترین بازدهی ماهانه را دارد.

توصیه مهمی که به سرمایه‌گذاران می‌شود استفاده از این صندوق‌ها و یا استفاده از خدمات سبد گردانی برای حضور در بازار سرمایه است. هرچند برای انتخاب صندوق سرمایه‌گذاری و مدیر سبدهم باید دقت و وسواس زیادی به خرج داد عملکرد گذشته آنها را بررسی کرد.

منبع :  مدیریت فناوری بورس تهران و مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران

کد خبر 421112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =