به گزارش صدای بورس، شاخص کل بورس تهران در روز چهارشنبه (آخرین روز کاری هفته) با رشد بیش از ۱۰ هزار واحدی نسبت به روز کاری سه شنبه در کانال یک میلیون و ۳۶۷ هزار واحدی هفته خود را پایان داد.
علی جبل عاملی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با صدای بورس عملکرد حقیقیها و حقوقیها در بازار روز چهارشنبه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در اولین چهارشنبه آذرماه شاخص کل با رشد بیش از ۱۰ هزار واحدی به کار خود پایان داد. روند کاهشی فولادی ها که از اول آذر همراه با ابلاغیه وزارت صمت آغاز شده بود در آخرین روز کاری هفته پایان یافت و نمادهای فولادی با رنگ سبز برای روز کاری بعد بسته شدند.
وی در ارتباط با پیش بینی بازار سرمایه در هفته آینده به بازار کامودیتیها در جهان اشاره کرد و گفت: ۳ عامل، اثر مثبت بر بازار سرمایه داشت، کنترل نرخ بهره، گزارشات مثبت ۶ ماهه شرکت ها و افزایش قیمت کامودیتیها در عرصه بین الملل بر قیمت گروه های مختلف به خصوص گروه معدن و صنایع معدنی در بورس ایران تاثیر مثبت گذاشت .
تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: تا یک ماه آینده ریسک خاصی برای بازار سرمایه متصور نیستیم و با توجه به رکودی که در بازارهای موازی بازار سرمایه (به دلیل تعطیلیها وجود دارد)، بازار سرمایه می تواند مورد توجه مجدد قرار گیرد.
جبل عاملی افزود: بررسی گزارشهای 6 ماهه شرکتها نشان از روند مثبت بازار سرمایه در روزهای آینده دارد و رقم دلار نیمایی در بودجه سال ۱۴۰۰ نیز آینده شرکتهای بورسی را مثبت تصویر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با فاصله گرفتن از انتخابات آمریکا و کاهش التهابات، تب و تاب بازار کاهش یافته است، بیان کرد: در حال حاضر منفی و مثبت های بازار در روال طبیعی است، سهام فولادیها سهامهای بنیادین و از ارکان صنعت کشوراست و با گذشت زمان از روشن شدن ابعاد شیوه نامه جدید فولادی وزارت صمت، سیگنالهای مثبتی (با بررسی اثرات این شیوه نامه )به بازار سرمایه منتقل شد، این موضوع نشان میدهد واکنش اولیه در بازار سرمایه به این شیوه نامه هیجانی بوده و به نظر می رسد انتظارات و البته ترسها تعدیل شده است.
جبل عاملی با اشاره به اینکه بازار بعد از التهابات به یک آرامش رسیده است و باید برای حضور در بازار سرمایه منطقی و بر اساس تحیلی عمل شود، تصریح کرد: سهمداران حقیقی دو دستهاند، بازاریهایی که قدیمی بازار هستند و به طور حتم بر سهام های بنیادین تاکید دارند و افرادی که در یکسال اخیر به طور مستقیم وارد بازار شده اند. لذا سهامداران حقیقی باید حواسشان به سیگنال فروشها باشد و وارد بازای این افراد نشوند. این افراد باید برای تحلیل از مشاوران سرمایه گذاری و کارگزاریها کمک بگیرند تا در دام هیجان سازان نروند. در شرایط فعلی الزام است که از بازار محافظت شود و در شرایط ثبات نسبی بازار از تهیج و تحریک بازار پرهیز شود.
جبل عاملی به این سهامداران که توان ریسک و تحلیل بازار را ندارند، توصیه کرد: برای تکرار نشدن دوباره ضررها باید از سیگنال خری فاصله بگیرند و توجه خود را به سمت صندوقهای با درآمد ثابت و یا نهایتا صندوق های سهامی دارای مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار معطوف کنند. این صندوقها با توجه به اینکه در هفته های اخیر هم مورد توجه بانک مرکزی قرار گرفته اند و قوانین تسهیل کننده ای چون مجوز تأسیس و افزایش سقف در خصوص آنها تصویب شده است، برای سرمایه گذاری عموم با یک فاصله زیاد از سرمایه گذاری در سپرده بانکی بهتر به نظر می رسند.
محبوبه قرمزچشمه
نظر شما