به گزارش صدای بورس، وزیر اقتصاد در هفته پیش اعلام کرد: عرضه اولیه ۱۰۰ شرکت بورسی تا پایان سال اجرایی می شود. عملیاتی شدن این عرضههای اولیه موضوعی است که اجرایی شدن آن در هاله ابهام است، اول اینکه روند ثبت یک شرکت در بورس زمان بر و نیازمند اطلاعات دقیق است. در بسیاری از موارد شرکت ها اطلاعات ناقص دارند و این موضوع روند ثبت شرکت را به تاخیر میاندازد. بسیاری از کارشناسنان معتقدند این سخن وزیر اجرایی نخواهد شد یا دست کم تنها یک دهم از شرکتهایی که مطرح شده در بورس ثبت می شوند.
خبرنگار صدای بورس طی هفته گذشته برای این موضوع پیگیری متعددی را از محمود گودرزی و افسانه اروجی مدیران ارشد عملیات بازار بورس و فرابورس انجام داد که متاسفانه بینتیجه بود و در این خصوص هیچگونه اظهارنظری نکردند.
در همین راستا به سراغ کارشناسان بازار سرمایه رفتیم که حسین اسدی نیا، کارشناس بازار سرمایه در ارتباط با امکان عملیاتی شدن ۱۰۰ عرضه اولیه در بورس به صدای بورس گفت: بیش از یک هفته از اعلام خبر وزیر اقتصاد مبنی بر عرضه ۱۰۰ شرکت عرضه اولیه در بورس میگذرد اما هنوز هیچ عرضه اولیه قابل ذکری در بورس اعلام نشده است.
اسدینیا افزود: تا پایان سال ۸۰ روز کاری باقی مانده و این زمان محدود برای این حجم از عرضه اولیه به نظر امکان پذیر نمیآید، اولین دلیل آن این است که همان طور که اروجی مدیریت عملیات بازار در مصاحبه خود عنوان کرد، عامل عرضه اولیه نشدن ها بخشی مربوط به مشکلات خود شرکت هایی است که تقاضای بورسی شدن دارند. بسیاری از شرکت ها همکاری نمی کنند و صورت حساب ها و اطلاعات مورد نیاز را تحویل نداده اند.
وی در ادامه بیان کرد: عامل دوم که امکان پذیری حضور ۱۰۰ عرضه اولیه در بورس را کاهش می دهد، بروکراسی عریض و طویل خود بورس و قوانین و مقررات آن است. در حال حاضر برای آمدن نام یک شرکت بر روی تابلوی بورس شرکت ها مجبور هستند شرایط خاصی را اجرایی کنند و این روند زمان بر است.
بیشتر بخوانید:
سود «هرمز» به روز شد
بازار رنگ سبز را انتخاب کرد
«شپلی»؛ مجمع داریم/ مدیرعامل انتخاب میشود؟
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: توجه و دقت در پذیرش شرکت ها وسواس نیست، نباید سرعت فدای کیفیت شود اما برای رسیدن به عرضه ۱۰۰ شرکت بورسی در بازارسرمایه زمان کم است.
اسدینیا با اشاره به سخنان مونا سادات کابلی مدیر پذیرش فرابورس ایران در ایجاد بازاری جدید گفت: فرابورس از ایجاد بازار هدف خبر داده است در این بازار جدید بسیاری از پروندههایی که در فرابورس ایران راه اندازی خواهد شد و شرایط حضور در بازار اول و دوم را احراز نمی کنند در این بازار عرضه می شوند.
وی بیان کرد: هنوز در ارتباط با نحوه ایجاد این بازار اطلاعاتی نیست اما به نظر می رسد اگر این بازار عملیاتی شود امکان پذیرش در آن آسان تر باشد.
محبوبه قرمزچشمه
نظر شما