به گزارش صدای بورس، این کارشناس بازار سرمایه به روند صعودی شاخص بورس در چند روز اخیر اشاره کرد و افزود: مهمترین نکته قابل توجه در وضعیت فعلی اقتصاد ایران، مقایسه بازارهای مالی برای سرمایه گذاری مناسب و بهینه است که در کنار آن باید اهمیت سرمایه گذاری در هر یک از آنها با یکدیگر سنجیده شود.
دامچه خاطرنشان کرد: نرخ واقعی دلار در محدوده ٢٠ تا ٢٢ هزار تومان است، بنابراین ارقام بالاتر از این اعداد به عنوان حباب قیمتی محسوب می شوند و از بین رفتن تعادل در عرضه و تقاضای ارز منجر به جهت گیری قیمت ها در این بازار خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در زمان ترامپ با محدود کردن فروش نفت به عنوان منبع اصلی برای عرضه ارز، تعادل موجود در بازار از بین رفت و قیمت دلار تا محدوده ٣٢ هزار تومان رشد کرد.
وی افزود: با کاهش قیمت دلار شاهد تعادل در عرضه و تقاضا خواهیم بود که در این میان ضمن افزایش تقاضای ارز برای طرح های سرمایه گذاری زمینه رشد مجدد نرخ دلار فراهم می شود.
دامچه خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که کاهش قیمت ارز به دلیل احتمال خروج سرمایه از کشور برای سرمایه گذاری در دیگر کشورها به نوعی خطرناک خواهد شد، بنابراین کاهش قیمت دلار در محدوده قیمتی کمتر از ٢٠ هزار تومان به هیچ عنوان منطقی به نظر نمی رسد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: دلار تا یک سال آینده در محدوده حمایتی ٢٠ تا ٢٢ هزار تومان و محدوده مقاومتی ٢٧ تا ٢٨ هزار تومان در نوسان خواهد بود.
دامچه به عوامل تاثیرگذار در روند صعودی شاخص بورس اشاره کرد و اظهار داشت: عواملی باعث شد تا بورس از کانال یک میلیون و ٢٠٠ هزار واحد تغییر مسیر دهد و در مرحله صعودی قرار گیرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: عدم افزایش نرخ بهره بانکی که با نظر صریح و واضح رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد عنوان شد از جمله تصمیم های مناسبی بود که توانست بر تغییر شاخص بورس تاثیرگذار باشد.
وی گفت: در کنار این اقدام، تصمیم گیری در زمینه افزایش اعتبار کارگزاری ها به ٣٠ درصد، افزایش حد سرمایه گذاری صندوق های با در آمدثابت به ٢٠ درصد، الزام بازارگردانی همه سهم ها و انتشار اوراق اختیار تبعی برای برخی از سهام کمک زیادی در بازگشت شاخص بورس به مدار صعودی کرد.
دامچه اظهار کرد: شاخص کل تا پایان سال از لحاظ تکنیکالی در محدوده یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد تا یک میلیون و ٦٠٠ هزار واحد در نوسان خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: ممکن است وجود برخی از ریسک ها در بازار مانند بحث بودجه و انتخابات ریاست جمهوری ایران باعث شود تا بورس برای عبور از کانال یک میلیون و ٦٠٠ هزار واحد با مانع روبرو شود، همچنین در کنار آن در بازار دلار با ثبات قیمتی همراه خواهیم بود که همین موضوع باعث می شود تا رشد چندان زیادی در معاملات بازار سهام صورت نگیرد.
وی بیان کرد: اکثر سهام بزرگ در بازار رشد منطقی را تجربه کردند و تا پایان هفته شاهد تعادل و رشد این سهام در بازار خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه پیش بینی رشد پرشتاب برای سهام بزرگ در بازار وجود ندارد، بنابراین سهامداران سرمایه های خود را از سهام بزرگ به سمت سهام کوچک سوق می دهند و با توجه به اینکه برخی از سهام مانند سهام بانکی ها به لحاظ بنیادی دارای شرایط مناسبی هستند و از ارزش ذاتی خود فاصله دارند دارای موقعیت خوبی برای سرمایه گذاری خواهند بود.
وی اظهار کرد: موضوعی که در تحلیل سهم شرکت های تولیدی باید در نظر گرفته شود بالا بودن نرخ های انرژی نسبت به سال گذشته است، این امر باعث شده تا شرکت های نیروگاهی از پتانسیل خوبی برای رشد برخوردار باشند.
دامچه افزود: نگاه سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس باید براساس تحلیل و بلندمدت باشد، همچنین در کنار آن دارای استراتژی سهامداری باشند.
منبع: ایرنا
نظر شما