جهش خودروهای پاک در ۲۰۲۱

ویروس کووید۱۹ در سال ۲۰۲۰ اقتصاد جهان و کسب‌وکارهای مختلف را دچار رکود شدیدی کرد و بسیاری از فعالیت‌های تجاری متوقف شدند. صنعت خودرو نیز از ترکش‌های این بحران در امان نبود، اما در میانه این بحران، بازار خودروهای برقی مسیر متفاوتی را پیمود.

به گزارش صدای بورس، واحد اطلاعات اکونومیست (EIU) در ویژه‌نامه سال ۲۰۲۱ خود به بررسی فعالیت صنعت خودرو در سال گذشته و تاثیر ویروس کووید۱۹ بر این صنعت پرداخت. در این ویژه‌نامه که نتایج بررسی صنعت خودروسازی در ۵۱ بازار بزرگ جهان را نشان می‌دهد، آمده است: میزان فروش خودروهای سواری از ۶۰.۷ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۹ به ۴۹.۶ میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۰ کاهش یافت. فروش خودروهای تجاری نیز از ۲۷.۴ میلیون به ۲۳.۱ میلیون دستگاه رسید. پیش‌بینی می‌شود، در سال ۲۰۲۱ میزان فروش خودروهای سواری و تجاری به ترتیب به ۵۷ و ۲۶.۹ میلیون دستگاه افزایش پیدا کند. همچنین با وجود افت چشمگیر میزان فروش خودروهای سواری و تجاری در سال ۲۰۲۰، فروش خودروهای برقی با افزایش روبه‌رو شد. بر اساس آمار، فروش خودروهای برقی از ۲.۱ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۹ به ۲.۵ میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۰ رسید و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال جاری به ۳.۴ میلیون دستگاه افزایش یابد. این آمارها در نمودار قابل مشاهده هستند.

چند پیش‌بینی کلیدی
البته در گزارش EIU چند پیش‌بینی کلیدی برای بازار خودرو در سال ۲۰۲۱ ارائه شده است. این نهاد پژوهشی در گزارش خود می‌نویسد: پس از سال فاجعه‌بار ۲۰۲۰ انتظار می‌رود که فروش خودروهای سواری در سال جاری تا ۱۵ درصد رشد کند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که میزان فروش خودروهای تجاری نیز با ۱۶ درصد رشد روبه‌رو شود. با وجود این، فقط چهار کشور (چین، ترکیه، تایوان و اوکراین) شاهد عبور از سطح فروش سال ۲۰۱۹ خواهند بود. همچنین همه‌گیری کووید۱۹، تولیدکنندگان خودرو را مجبور خواهد کرد تا در زنجیره عرضه، برنامه‌های تولید و عملیات فروش بازنگری کنند. به علاوه، ریسک‌هایی همچون افزایش قرنطینه‌ها و محدودیت‌ها، افزایش تنش تجاری بین چین و آمریکا، همچنین پیامدهای برگزیت، در سال ۲۰۲۱ صنعت خودروسازی جهان را تهدید می‌کنند.
 این گزارش می‌افزاید: در سال ۲۰۲۱، بازار جهانی خودروهای برقی تحت تاثیر مشوق‌ها و حمایت‌های دولتی، تصویب قوانین محدودکننده جدید جهت کاهش آلودگی هوا و عرضه مدل‌های جدید با رشد فروش روبه‌رو خواهد شد. همچنین پیش‌بینی می‌شود که میزان فروش خودروهای برقی در سال جاری به ۳.۴ میلیون دستگاه برسد. در چنین شرایطی، سازندگان خودروهای برقی چین در نظر دارند در سال ۲۰۲۱ وارد بازار اروپا شوند. شرکت BYD (سازنده خودروهای برقی) که در حال حاضر به چند کشور اروپایی اتوبوس صادر می‌کند، بازار نروژ را هدف قرار داده است. شرکت Nio (تولیدکننده خودروهای برقی لوکس) در نیمه دوم امسال وارد اروپا می‌شود و در نظر دارد تا سال ۲۰۲۴ تولیدات خود را به سراسر جهان صادر کند. دیگر تولیدکنندگان خودروهای برقی چینی هم برنامه‌های مشابهی دارند.

منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۸۷

کد خبر 427351

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • تسلا تهدید کرد

    تسلا تهدید کرد

    مدیرعامل تسلا گفت اگر از این شرکت در چین یا هر جای دیگری جاسوسی شود، واحدهای تولیدی خود در آن کشور را تعطیل خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =