به گزارش صدای بورس، محمد خبریزاد، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با صدای بورس ضمن بیان مطالب بالا گفت: اگر این پیشبینی ها با واقعیت و روند فعلی بازار همخوانی داشته باشد میتواند به بازار کمک کند به خصوص سهامداران خردی که کمتر بازار را تحلیل می کنند با این گزارشات می توانند حرکت بهتری را در بازار داشته باشند. با توجه به انتشار گزارشات ماهانه اکثر تحلیل گران می توانند وضعیت شرکتها و سودهای آن ها را تحلیل کنند اما شرکت ها باید توجه داشته باشند با ارائه و انتشار پیش بینی های منطقی از سودآوری خود حتی اگر با رویکردی محافظه کارانه باشد می توانند به وضعیت و روند بازار کمک کنند.
خبری زاد در این باره افزود: اما گاهی با گزارشاتی از سوی شرکت ها مواجه می شویم که محتاطانه به انتشار گزارشات شرکت های خود می پردازند که باعث تلقین بی اعتمادی در بازار می شود. باید دقت کرد که این گزارشات باید روند منطقی را داشته باشند و مانند گذشته بر روی سایت مدیریت و فناوری سازمان بورس و اوراق بهادار قرار بگیرد به عنوان مثال EPS که بر روی سایت قرار می گرفت EPS آینده نگر بوده است و اگر این اتفاق بیفتد به روند بازار و به خصوص به سهامداران خرد کمک میکند.
این کارشناس بازار در پاسخ به سوال انتظارات از رئیس جدید سازمان در حال حاضر به چه صورت است، گفت: پاسخ به این سوال در دو جنبه مثبت و منفی مورد توجه باید قرار بگیرد؛ اول آنکه رئیس جدید سازمان بورس واوراق بهادار به دلیل آنکه از بدنه دولت و وزارت اقتصاد بوده، میتواند با رایزنیهایی به بازار سرمایه کنند. که این ارتباط باعث افزایش هماهنگی میان دولت و بازار می شود و با رایزنی هایی که انجام می دهد می تواند به اتخاذ تصمیماتی کمک کند که به بازار و شرکت ها کمک می کند. در بعد دیگری قبل از گرفته شدن تصمیمات و عمومی شدن آنها میتواند با بررسی از سوی سازمان به آسیب شناسی انها پرداخته شود. به طور مثال در بحث قیمت گذاری دستوری برای صنعت فولاد با انکه اعتراضاتی شکل گرفت و به نتیجه ای هم نرسید اما ضربه و آسیب اصلی را بدنه بازار سرمایه از این مسئله خورد.
خبری زاد در تبیین علت منفی شدن بازار سرمایه در روزهای اخیر گفت: شرایط فعلی بازار با وجود ریسک های سیاسی داخلی و خارجی و احتمال بازگشت آمریکا به برجام و چانه زنی ها درباره این مسئله و موضوع دیگر دعوا و تعارض میان مجلس و دولت در بحث بودجه و تصویب آن به شدت بازار سرمایه را این روزها مورد حملات و آسیب های خود قرار داده است.
وی در این باره افزود: با خروج پول از بازار در ماه های مرداد و شهریور دیگر نقدینگی مورد نیاز بازار تامین نشد و اگر دولت می خواهد از این بازار سودی کسب کند و کسری بودجه خود از بازار را تامین کند باید توجه داشته باشد که نقدینگی این بازار را هم باید تامین کند. و اگر هم این راهکار صورت نگیرد و از طرف دولت سیاست هایی برای ورود پول به بازار شکل نگیرد، بازاری خنثی را در ماه های آینده خواهیم داشت.
راحیل فراهانی
نظر شما