افزایش سرمایه در زیرمجموعه های «فارس»/ پروژه های بزرگ در دستور کار هلدینگ

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس گفت: در صادرات و بازار خارج از کشور، با وجود تحریم ها، صادرات و فروش محصولات رو به افزایش و صعودی بوده است و با کاهش قیمت‌های جهانی در سال ۹۹ ، میزان صادرات، ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.

به گزارش صدای بورس، جعفر ربیعی، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در حاشیه نمایشگاه ایران پلاست در گفتگو با خبرنگار صدای بورس گفت: هلدینگ خلیج فارس زیرمجموعه های زیادی دارد که تعدادی از آنها در سالهای گذشته وارد بازار سرمایه شده اند. همه این شرکتها سود انباشته دارند و برنامه ما این است که از محل سود انباشته، افزایش سرمایه دهند.

ربیعی افزود: بخشی از این شرکتها مانند پتروشیمی نوری با ۲۰۰ درصد افزایش سرمایه و مبین انرژی خلیج فارس از محل سود انباشته افزایش سرمایه داده اند. همچنین فجر انرژی خلیج فارس، پترول و بندر امام، افزیش سرمایه را در برنامه های آینده خود قرار داده اند.

 وی بیان کرد: هلدینگ خلیج فارس در سال ۹۹ معادل ۱۰۰ درصد افزایش سرمایه داشت و سرمایه ثبتی هلدینگ به ۲۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید. در آینده نزدیک در هلدینگ، افزایش سرمایه نداریم اما در مجمع سال آینده، با مشخص شدن سود، بخشی از سود را تبدیل به افزایش سرمایه خواهیم کرد.

ربیعی درباره بازار داخل و صادرات افزود: در بازار داخل بخش زیادی از کالاهایی که در بورس کالا و در بخش پتروشیمی عرضه شده، متعلق به شرکتهای تابعه هلدینگ خلیج فارس است. در صادرات و بازار خارج از کشور نیز با وجود تحریم ها، صادرات و فروش محصولات رو به افزایش و صعودی بوده است و با کاهش قیمت‌های جهانی در سال ۹۹ ، میزان صادرات، ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد و درآمدهای صادراتی به ما بازگشته است.

نگاهی به روند پروژه های احداثی هلدینگ خلیج فارس دیگر موضوعی بود که ربیعی به آن پرداخت و با اشاره به اینکه که امسال سه افتتاح جدید داشتیم، گفت: یکی از این پروژه ها، پتروشیمی لردگان بود که یک مرکز اوره و آمونیاک بزرگ محسوب می شود و بخشی از محصولات آن در بورس و قسمتی در بخش کشاورزی عرضه می شود و همچنین قسمت صادرات پتروشیمی لردگان در حال فعال شدن است.

وی تصریح کرد: با به نتیجه رسیدن پروژه الفین ایلام و رکورد این شرکت که خوراک واحد پلی اتیلن ایلام را تامین میکند، یکی از نویدهای شرکت پترول که زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس است، ورود پتروشیمی ایلام به بازار سرمایه است. همچنین ابر پروژه بید بلند خلیج فارس را داشتیم که به بهره برداری رسید و حجم صادرات بیدبلند خلیج فارس ظرف سه ماه گذشته از ۴۰ میلیون دلار هم فراتر رفته و تولیدات آن در حال صادر شدن و ورود ارز به داخل کشور است.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، در بخش دیگری از سخنان خود به تحلیل طرح های توسعه شرکت پرداخت و افزود: پروژه هایی مانند پروژه اوره و آمونیاک هنگام در عسلویه، متانول آپادانا در عسلویه، واحد الفین پتروشیمی گچساران با ظرفیت یک میلیون تن، پروژه پلیمر گچساران با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در پایین دست پتروشیمی گچساران، واحد لاستیک مصنوعی پروژه صدف عسلویه و دیگر پروژه ها که در در حال انجام هستند.

وی درباره پروژه های بزرگ هلدینگ گفت: ۲مگا پروژه بزرگ در ماهشهر و در عسلویه در دست طراحی هستند و ظرف چند ماه آینده کلنگ زنی خواهند شد. مگا پروژه هرمز در عسلویه یک مگا پروژه ۴ و نیم میلیارد دلاری است که حجم بزرگی از خوراک اتان و بوتان را تبدیل میکند به مواد پلیمری و تحویل پایین دست می دهد. پروژه دیگری که در دست احداث است، پروژه الماس ماهشهر است که پروژه ای ۲ و نیم میلیارد دلاری است و بخشی از خوراک هایی که در هلدینگ خلیج فارس وجود دارد و از بید بلند و جاهای دیگر تامین می شود را به محصولات پلیمری تبدیل می کند.

پروژه پروپیلن و پلی پروپیلن پارس که زیرمجموعه پتروشیمی پارس است، بخش زیادی از کمبود پلی پروپیلن کشور را رفع می کند. این پروژه های بزرگ حدود ۱۲ و نیم تا ۱۳ میلیارد دلار در هلدینگ تعریف شده اند.

فاطمه حیدرپور

کد خبر 428039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =