به گزارش صدای بورس، مهدی مظاهری، معاون سرمایهگذاری جسورانه شرکت سبدگردان الگوریتم درباره سرمایهگذاری جسورانه و نحوه تشکیل صندوق پیشگام گفت: سرمایه گذاری جسورانه، مدل شایسته سالاری برای انتقال سرمایه به افراد و تیمهایی است که توانایی خلق کسب و کارها و بازارهای آینده را دارند. سرمایهگذاری جسورانه از نقطهای آغاز شد که افراد در شرکتها و طرحهایی سرمایه گذاری میکنند که از زنده ماندن و بازدهی آنها اطمینان کافی ندارند و عملا در آینده بسیار بلند مدت به امید بازدهی بسیار بالا هستند که این ریسک را متحمل میشوند.
مظاهری بیان کرد: این مدل سرمایه گذاری را، اگر به عنوان صنعت نگاه کنیم، قدمتی ۲۰ ساله دارد که در ایالات متحده شکل گرفته است. بالغ بر ۵۰درصد شرکتهایی که در بازار سهام ایالات متحده هستند، سرمایهگذاری جسورانه دریافت کردهاند. نزدیک به ۴۰ درصد از شرکتهای بورسی ایالات متحده با استفاده از سرمایه گذاری جسورانه تاسیس و رشد پیدا کرده اند. همچنین ۸۰ درصد هزینههای تحقیق و توسعه در شرکتهایی انجام می شود که سرمایه گذاری جسورانه در آنها اتفاق افتاده است. اگر از نظر نسبت کلاس دارایی و مقیاس نیز بررسی کنیم، حدود نیم درصد از تولید ناخالص داخلی امریکا را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: در دو سال اخیر برنامهای در صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت فرابورس، سازمان بورس و معاونت علمی دنبال شد که ساختاری توسعه یابد تا هدایت جریان سرمایه به سمت شرکتهای دانش بنیان و حوزههای دانشی اتفاق بیفتد. مدل سرمایه گذاری جسورانه، مدل شایسته سالاری برای انتقال سرمایه به افراد و تیمهایی است که توانایی خلق کسب و کارها و بازارهای آینده را دارند.
مظاهری افزود: صندوق پیشگام به عنوان بزرگترین صندوق، امروز در بازارسرمایه با مبلغ ۲۴۰میلیارد تومانی عرضه میشود. صندوق پیشگام پس از یکسال از طرح موضوع به مرحله عرضه رسید و امیدواریم به عنوان یک کلاس دارایی موفق مطرح شود. این صندوق در حوزه شرکت های دانش بنیان، مرتبط با فضای اینترنت و کسب و کارهای غیر خدماتی و صنعتی تمرکز دارد. پیشگام در دوره رشد شرکتها و استارتاپها سرمایه گذاری میکند و ریسک آن کمتر از سرمایه گذاری در دوره نوپایی شرکتها است و عموما شرکتهای مورد سرمایه گذاری به بلوغ نرسیدهاند و میزان سرمایه گذاری بر آنها حدود ۱۰الی ۳۰ میلیارد تومان است.
سینا حسنعلیزاده، مدیر سرمایهگذاری صندوق رشد یکم پیشگام در ادامه نشست گفت: ارزش صندوق پیشگام ۲۴۰ میلیارد تومان است که تمرکز آن بر استارتاپهایی است که نیازمند جذب سرمایه برای رشد مناسب، ارزشمندی سهام و افزایش سهم بازار است.
وی درباره عوامل موفقیت صندوقهای خطرپذیر بیان کرد: تیم اجرایی باید بهترین موارد سرمایهگذاری را شناسایی کند و شرایط مناسبی برای قرارداد ارزشگذاری مهیا کند و در زمان مناسب از سرمایهگذاری خارج شود. برای رسیدن به این هدف تلاش شده است تا از تمام متخصصان استفاده شود تا چابکی در این امر اتفاق بیفتد.
حسنعلیزاده اظهار کرد: واحدهای صندوق پیشگام در مجموع ۲ میلیون و ۴۰۰هزار واحد است و ارزش اسمی هر واحد ۱۰۰هزار تومان است. حداقل میزان سرمایهگذاری در صندوق ۱۰۰۰ واحد به میزان ۱۰۰ میلیون تومان است. مدیر صندوق پیشگام، شرکت سبدگردان الگوریتم است. ذیل مدیر، کمیته سرمایهگذاری شامل ۵ عضو به منظور سیاستگذاری برای سرمایهگذاری شکل گرفته است. کمیته تعارض منافع نیز شکل گرفته است تا از احتمال وجود تعارضات منافع در صندوق جلوگیری شود.
وی اعلام کرد: معیار صندوق برای سرمایهگذاری بازده داخلی ۴۰ درصد است.
امیرحسین موسوی
نظر شما