انتقال تخفیفات بیمه به نفع خریدار است یا فروشنده؟

این روزها یکی از رایج ترین سوالات درخصوص انتقال تخفیفات بیمه این است که این انتقال تخفیفات به نفع خریدار است یا فروشنده ؟

روابط عمومی بیمه حافظ در این یادداشت سعی بر این دارد تا برخی از رایج ترین سوالات هم وطنان عزیز را درخصوص انتقال تخفیفات بیمه پاسخ دهد.

اولین سوالی که در ذهن هم وطنان ایجاد می شود این است که این قانون به نفع خریدار است یا فروشنده ؟

انتقال تخفیفات بیمه به نفع خریدار است یا فروشنده؟

در راستای عدالت محوری قانون بیمه شخص ثالث یکی از مبانی عدالت محوری ماده ۶ به عنوان انتقال تخفیفات هست. بحث این قانون به نفع خریدار و فروشنده نیست. نفع مالک است. یعنی کسی که تونسته با استفاده درست تخفیف عدم خسارت را به نحوه صحیح حفظ کند و این به نفع کسی هست که مالکی باشد خوش رفتار. رفتار در رانندگی و اجرای قانون و این مالک خوش رفتار توانسته این تخفیفات را برای خودش حفظ کند.

پس بحث فروشنده خریدار نیست بلکه بحث نفع مالک خوش رفتار در رانندگی می باشد که طبق ماده ۶ توانسته تخفیف عدم خسارت را برای خودش حفظ کند و این دقیقا مصداق عدالت است.

راننده محور بودن انتقال تخفیفات بیمه به چه معناست؟

در خصوص راننده محور بودن این طرح اجازه بدهید با اشاره به یک مثال توضیح بدهیم: فرض کنید پدری ماشینی سال ها خودرویی دارد و صحیح رانندگی می کند و راننده ای محتاط و خوش رفتار می باشد و فرزند این پدر خوش رفتار این احتیاط ها را انجام نمی دهد و درهنگام رانندگی آسیب و خسارت به خودرو پدر وارد می کند. آیا این پدری که این همه سال شرایط تخفیف بیمه را حفظ کرده با یک بار رانندگی بی احتیاط فرزند باید تمام این حسن رفتار های رانندگی از بین برود؟ آیا این منطقی است ؟

یکی از الگوهای راننده محور بودن همین حفظ تخفیفات عدم خسارت متعلق به مالک خودرو می باشد و نباید به واسطه یک بار استفاده نادرست از بین برود. درنتیجه این حسن سابقه باید برای هر دو به صورت جداگانه محفوظ بماند عین عدالت است.

اما آیا این طرح به زودی اجرایی خواهد شد؟ در خصوص انجام سریع این قانون، بیمه مرکزی از حداکثر توانایی خود در اجرای این قانون استفاده می کند.و برای اجرای این طرح  فاصله زیادی با این قانون نمانده و درحال حاضر تنها به حرف اکتفا شده است و این بستر نیاز به همکاری و هماهنگی نیروانتظامی و اداره ثبت احوال در کنار بیمه مرکزی دارد.

اما آیا این طرح محدودیت هایی در خصوص انتقال دارد؟ آیا به هرفردی که بخواهیم می توانیم انتقال بدهیم؟

 ماده ۶ یک قانون مادام العمر می باشد، یعنی این فرد تا زمانی که در قید حیات است می تواند از این قانون استفاده کند و حتی بعد از فوتش هم می تواند این تخفیفات را برای اولاد، فرزند و همسرش قابل استفاده باشد. ماده ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۶ صراحتا محدودیت هایی لحاظ کرده، از جمله: انتقال این تخفیفات باید برای خود مالک باشد یا برای اولاد بلاواسطه.

نکته مهم دیگر این ماده این است که طبق بند " ت" ماده ۸ این آیین نامه فقط در زمان تمدید می تواند قابل انتقال باشد و به نام خود فرد صادر شود.

انتقال تخفیفات شخص ثالث و تاثیر آن بر روی قیمت خودرو

این قانون جدید نیست و از سال ۹۵ وجود داشته و آیین نامه اجرایی این تخفیفات از سال ۹۷ اجرا  شده ولی بستر این مهم محیا نبوده است. حسن این قانون این است که دست دلالان را کوتاه می کند و و به عنوان مثال اگر خودرویی ۸ ماه از زمان بیمه اش مانده بود، ۵۰۰ هزارتومان گران تر به فروش می رفت ولی با این قانون دیگر چنین موضوعی وجود ندارد و قیمت خودروها با قیمت واقعی خود معامله خواهند شد زیرا که بیمه هرشخص صرفا برای خود مالک می باشد.

موضوع مهم دیگر این است که ، افرادی که خودرو صفر کیلومتر خریداری می کنند از همان درب کارخانه ۵ درصد تخفیف دارد اما افرادی که به تازگی قصد خرید خودرو دارند، بدون تخفیف بیمه آن ها شروع خواهد شد.

اما مالکین بیش از یک خودرو تنها زمانی که گروه خودرویی مشابه باشد می توانند تخفیفات را انتقال بدهند. به فرض مثال شخصی که یک سواری پراید دارد، نمی تواند تخفیفات بیمه را به اتوبوس یا کامیون خود انتقال بدهد.

نکته دیگری که درمورد انتقال تخفیفات بیمه می باشد بدون هزینه بودن آن می باشد و شرکت های بیمه هیچگونه هزینه ای بابت این انتقال بیمه دریافت نخواهند کرد.

درصورتی که انتقال بیمه انجام نشود و فرد پیگیر انتقال بیمه خود نباشد یک تخلف محسوب می شود و باید الحاقیه زده شود و تخفیفات بیمه نامه ای که متعلق به مالک نمی باشد باید حذف گردد و برای مالک قبلی محفوظ بماند تا هر زمان که مالک قبلی درخواست نداده، این تخفیفات برای مالک قبلی محفوظ می ماند.

کد خبر 430778

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  •  حفظ حقوق بیمه گذاران و مالکین وسایل نقلیه

    حفظ حقوق بیمه گذاران و مالکین وسایل نقلیه

    علیرضا فاطمی بهشتی مدیر بیمه های اتومبیل شرکت بیمه حافظ در خصوص ماده 6 قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال 1395 می گوید : الزام رعایت به صورت دقیق مطابق مفاد ماده 6 قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال 1395 و آیین نامه اجرایی آن و همچنین اصلاحیه این آیین نامه مصداق کامل حفظ حقوق بیمه گذاران و مالکین وسیله نقلیه بوده و موجب عدالت در خصوص تخفیفات متعلقه منتسب به این افراد می شود.

  • راننده محوری، حلقه‌گمشده رشته بیمه‌ای شخص ثالث

    راننده محوری، حلقه‌گمشده رشته بیمه‌ای شخص ثالث

    انتقال تخفیف بیمه‌نامه شخص ثالث از بیمه‌گذار به خودروی مشابه مالک، والدین، همسر یا فرزندان بلاواسطه، از مصوبات بسیار ارزشمند مجلس محترم شورای اسلامی به شمار می‌رود و گام بلندی است که در قانون جدید بیمه شخص ثالث برای حفظ منافع بیمه گذاران برداشته شده است.

  • تخفیف بیمه شخص ثالث به مالک وسیله نقلیه منتقل می‌شود

    تخفیف بیمه شخص ثالث به مالک وسیله نقلیه منتقل می‌شود

    تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث و حوادث راننده متعلق به صاحب پلاک انتظامی وسیله نقلیه است و شخص می‌تواند بعد از انتقال خودرو، تخفیفات خود را به وسیله نقلیه دیگری منتقل کند.

  • اعمال تخفیفات بیمه نامه شخص ثالث؛ بدون محدودیت زمانی

    اعمال تخفیفات بیمه نامه شخص ثالث؛ بدون محدودیت زمانی

    رئیس کل بیمه مرکزی گفت: تخفیفات بیمه‌نامه شخص ثالث با رعایت حقوق بیمه‌گذاران ثبت و اعمال خواهد شد.

  • تخفیف بیمه شخص ثالث را انتقال بدهیم یا خیر؟

    تخفیف بیمه شخص ثالث را انتقال بدهیم یا خیر؟

    کارشناس بیمه در خصوص شرایط و مزایای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث خودرو توضیحاتی ارائه داد.

  • منتفی شدن خرید بیمه الحاقیه

    رییس کل بیمه مرکزی خبر داد:

    منتفی شدن خرید بیمه الحاقیه

    رییس کل بیمه مرکزی از منتفی شدن خرید الحاقیه بیمه شخص ثالث با تصویب لایحه اصلاح این قانون در مجلس خبر داد.

  • تلاش بیمه معلم برای کاهش بار مالی مالکان خودرو

    تلاش بیمه معلم برای کاهش بار مالی مالکان خودرو

    علاوه بر این بیمه معلم برای مشتریان خود تخفیفاتی نیز در نظر گرفته است که این تخفیف ها شامل مواردی مثل تخفیف عدم خسارت، تخفیف صفر کیلومتر، تخفیف حسن سابقه (تخفیف ثالث بر روی بدنه به شرط یکسان بودن بیمه گذار)، تخفیف گروهی و تخفیف نقدی می شود که شهروندان می توانند از آن استفاده کنند.

  • صنعت بیمه یا دیه!

    صنعت بیمه یا دیه!

    در بین انواع بیمه نامه هایی که در صنعت بیمه عرضه می شود ، فروش بیمه نامه شخص ثالث و حوادث راننده با آماری در حدود ۳۸ درصد از کل حق بیمه تولیدی صنعت بیمه و ۴۵ درصد از خسارت بیشترین سهم را در این صنعت به خود تخصیص داده است .

  • عدم انطباق مشخصات راننده و بیمه گذار مانع دریافت خسارت نیست

    عدم انطباق مشخصات راننده و بیمه گذار مانع دریافت خسارت نیست

    اداره کل نظارت فنی بر بیمه های غیرزندگی بیمه مرکزی طی بخشنامه ای بر عدم تاثیرگذاری انطباق مشخصات راننده، بیمه گذار و راننده مسبب حادثه در هنگام دریافت خسارت بیمه شخص ثالث تاکید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =