۲۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۴
سیاستی برای مدیریت بازاررمزارزها

یکی از موضوعاتی که اثر منفی شدیدی روی بازار گذاشته و چنین شرایطی را برای بازار به‌وجود آورده فشار کسری بودجه دولت است که بورس تحمل می‌کند.

 انتظار از دولت آینده این است که بورس را به‌عنوان یکی از ارکان تأمین مالی در کنار بازار پول ببیند و سیاست‌های بودجه‌ای خود را به گونه‌ای مبتنی بر بازار سرمایه تنظیم کند که ظرفیت و کشش این بازار را در نظر بگیرد. 
در خصوص مواردی مانند ترمیم اعتماد به بازار می‌توان گفت زمانی که مردم با تبلیغ مسئولان دولت در بورس سرمایه‌گذاری کردند یعنی به آن اعتماد دارند و وقتی دولت بخش حقوقی بازار یا اصطلاحا بازیگران بزرگ بازار را مجبور می‌کند براساس مصوبات سازمان یا شورای عالی بورس درصدی از سرمایه‌گذاری‌هایشان را باید از اوراق با درآمد ثابت دولت خریداری کنند، باعث از بین رفتن بیشتر این اعتماد می‌شود. بازگرداندن این اعتماد سخت است و راهکار نیز این است که دولت به‌طور شفاف سیاست‌های حمایتی خود را اعلام کند. 
البته صحبت‌های اخیر دولت مبنی بر عرضه بیشتر شرکت‌های دولتی با توجه به وضعیت فعلی بازار همین اعتماد اندک فعلی را از بین خواهد برد. درخصوص جذب نقدینگی جدید وقتی اعتماد وجود داشته باشد به‌صورت خودکار بخشی از نقدینگی جامعه به سمت بازار می‌آید. این امر مستلزم این است که بازارهای موازی و بازارهای کاذب آنقدر جذاب نباشند که نقدینگی به سمت آنها روانه شود. 
هم‌اکنون بازار بانکی، رمزارزها، فارکس و... رقبای خطرناکی برای بازار سرمایه هستند و انتظار می‌رود دولت آینده درمورد رمزارزها سیاستی منسجم در نظر بگیرد که بخش عظیمی از نقدینگی که به سمت این بازار روانه می‌شود، مدیریت شده باشد یعنی معلوم باشد چه حجم از نقدینگی کجا سرازیر می‌شود و دولت این آمار را داشته باشد و براساس آن برنامه‌ریزی کند. در مورد ساختار عرضه‌های اولیه بحث تأمین مالی مطرح است. زمانی تأمین مالی را برای بخش دولتی برنامه‌ریزی می‌کنیم، اوراق خزانه‌ای توسط بانک مرکزی منتشر می‌شود یا صندوق‌هایی که دولت متولی آنها ست مانند پالایشی، دارا یکم و سایر صندوق‌ها که ابزارهایی برای جذب منابع دولت هستند را طراحی می‌کنیم بدون توجه به تأمین مالی بخش خصوصی واقعی از بازار سرمایه.
 فراموش کرده‌ایم که جذب منابع برای بخش خصوصی از طریق عرضه‌های اولیه است و در حال حاضر آنقدر از بازار برای تأمین مالی استفاده کرده‌ایم که دیگر انگیزه‌ای برای عرضه اولیه‌ها نیست و حتی شرکت‌هایی که خواسته‌اند این کار را انجام دهند شاید در این شرایط بازار پشیمان شده باشند. دولت آینده علاوه بر این موارد باید ابعاد دیگری مانند آموزش و ترویج فرهنگ سهامداری، مدیریت تشکل‌های خود انتظام و... را ارائه دهد.

علی جمالی، مدیرعامل کارگزاری نماد شاهدان
منبع: هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۳۹۵

کد خبر 431607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =