علاقه‌مندی سهامداران عمده به افزایش سود تقسیمی

در شرایط عادی بهتر است تقسیم سود به‌نحوی باشد که در پروژه‌های شرکت‌ها تقسیم سود کمتری صورت گیرد، اما اگر افزایش درصد سود تقسیمی امسال رخ دهد در طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها و ... می‌تواند اثرگذار باشد.

در شرایط عادی بهتر است تقسیم سود به‌نحوی باشد که در پروژه‌های شرکت‌ها تقسیم سود کمتری صورت گیرد، اما اگر افزایش درصد سود تقسیمی امسال رخ دهد در طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها و ... می‌تواند اثرگذار باشد. البته به‌صورت کلی در ایران درصد تقسیم سود نسبت به خیلی از کشورهای دنیا درصد بالایی است که شاید یکی از دلایل آن این باشد که شرکت‌ها برنامه مشخصی برای طرح توسعه ندارند و ترجیح سهامداران این است که سود تقسیمی را بگیرند و منابعی در دست شرکت‌ها نباشد چون این اعتقاد وجود دارد که احتمال دارد منابع به‌نحوی نادرست از بین برود.
در مجموع افزایش درصد سود تقسیمی می‌تواند طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد و شرکت‌ها مجبور می‌شوند تأمین مالی از منابع گران‌تر داشته باشند. برای جلوگیری از این اقدام باید فرهنگ سهامداری را ارتقا دهیم و با برنامه‌های مدون به این سمت رفت. همچنین باید این امر با هماهنگی سهامداران عمده باشد؛ البته به‌طوری که رضایت سهامداران خرد هم جلب شود که در این‌صورت می‌توان به این سمت رفت که منابع در شرکت‌ها بماند که از لحاظ قانون تجارت شدنی نیست. بهتر است این اتفاق رخ دهد که سهامداران عمده سود تقسیمی را دیر دریافت کنند و منابع از شرکت خارج نشود.
در گذشته نمونه‌هایی داشتیم که این اتفاق در چند سال افتاده است اما بعدا از شرکت شکایت کردند و سهامدار عمده سود و جریمه سود سنواتی را دریافت کرده است، به‌همین دلیل به‌نظر می‌رسد با برنامه‌ریزی مدون و ارائه طرح‌های توسعه‌ای شاید بتوانند منابع را حفظ کنند اما بخشی از آن به فرهنگ سهامداری برمی‌گردد و به‌نظر می‌رسد شاید در کوتاه مدت تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که سود را به قیمت کمتری تقسیم کرد چون مشکل بیشتر سهامداران عمده، صندوق‌های بازنشستگی و ... هستند که به تقسیم سود زیاد علاقه نشان می‌دهند و این اتفاق خوبی نیست.

امیر وفایی، قائم مقام مدیرعامل شرکت سبدگردان الگوریتم

منبع: هفته نامه اطلاعات بورس، شماره ۳۹۸

کد خبر 432589

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =