صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ مصطفی کواکبیان متولد ۱۳۴۱ سمنان،با شعار مردم سالاری نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است. وی برای سال ۸۴ و ۹۲ نیز کاندیدای ریاست جمهوری شد که از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد. از جمله سوابق وی می توان به نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ادوار هشتم و دهم مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
صدای بورس در سلسه گفت و گو های «برنامه های بورسی نامزدهای ریاست جمهوری» با کواکبیان به گفت و گو نشسته که در زیر می خوانیم:
- مهمترین برنامه های شما به عنوان کاندیداتوری ریاست جمهوری چیست؟
با ۵۰ سرفصل در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده ام که ۱۵ سرفصل آن اقتصادی است و بورس نیز ذیل آن قرار می گیرد.
· مهمترین برنامه شما در بازار سرمایه چیست؟
تحریمها، اف ای تی اف، قیمت ارز از شاخصه های تاثیر گذار بر بازار سرمایه است و به طور کلی بورس از سایر بازارها اثر می پذیرد. باید تلاش ما این باشد که اثر پذیری بورس از سایر بازار ها به پایین ترین حد ممکن برسد، برنامههایی در بازار سرمایه باید اجرایی شود که سرمایه سهامداران خرد از نوسانات بازار سرمایه حفظ شود.
بازار سرمایه بهترین بازار در مهار نقدنگی است. حرکت نقدینگی به سمت بازار سرمایه باید به گونهای باشد که سهامداران خرد متضرر نشوند و ارائه تسهیلات برای سرمایه گذاران کلان در نظر گرفته شود.
- مهمترین مشکل بازار سرمایه چیست؟
اعتماد عمومی به بورس از دست رفته است. تقویت اعتماد عمومی به بورس و کل سیستم باید باز گردد. من با شعار دولت مردم سالار در انتخابات شرکت کرده ام و معتقدم با مردم باید صادق بود. اگر در ارتباط با موضوعاتی همچون هواپیمای اوکراینی، قیمت بنزین، رویدادهای دی ۹۶ و آبان ۹۷ صادقانه با مردم صحبت می شد، اعتماد مردم به دولت تا این میزان کاهش نمیافت.
صداقت در اعتماد شهروندان به سیستم هر کشوری تاثیر گذار است و زمینه آن نیز باید ایجاد شود. نمی توان انتظار مشارکت گسترده ای در انتخابات داشت در شرایطی که شورای نگهبان با سختگیری هایی که دارد بسیاری از کاندیداهای ریاست جمهوری را رد صلاحیت کرده است.
- آیا کد بورسی دارید؟
خیر، این خیر به این معنی نیست که کسانی که در بورس سرمایه گذاری کرده اند را قبول ندارم، اتفاقا بورس محل خوبی برای سرمایه گذاری مازاد درآمد مردم است و باید با بینش وارد این بازار شوند.
- مهمترین توصیه بورسی شما به مردم چیست؟
مردم باید حواسشان باشد و تنها درآمدهای مازاد خود را وارد بورس کنند.
- وظیفه جبران خسارت مردم در بورس بر عهده کیست؟
جبران ضرر مردم از بیت المال درست نیست باید یقه کسانی که مجوزهای نادرست صادر کردند را گرفت. قرار بر این است که سالانه مبلغ مشخصی ( ۲۰درصد، ۳۰ درصد ) از درآمدهای نفی به صندوق توسعه ملی برود و منابع این صندوق در بخش خصوصی سرمایه گذاری کند و سرمایه تولید شود. زمانی که نماینده مجلس بودم لیست هایی برای مصارفی همچون ساخت انیمیشن صدا و سیمان و.. به مجلس ارائه می شد و تامین منابع آن را از صندوق توسعه ملی درخواست می کردند.
بیشتر بخوانید:
رویای دلار زیر ۲۰ هزار تومان تحقق مییابد؟
چرا بانک ملت سود سهامداران را نمیدهد؟/ بازار سرمایه کی شروع به رشد میکند؟
- زمانی که رئیس جمهور شوید یارانه ۴۵ هزار تومانی را پرداخت می کنید؟
حجم نقدینگی رشد عجیب و غریبی دارد. با پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی مخالف هستم. پرداخت یارانه ماهی ۵ هزار میلیارد تومان و سالانه ۶۰ هزار میلیارد تومان برای کشور هزینه در بردارد، در طول ۱۱ سال پرداخت یارانه، این مبلغ کدام درد از مردم را دوا کرده است؟ بهترین راهکار حمایت از اقشار ضعیف ارائه یک کارت رفاهی است تا حداقل سلامت، بهداشت و درمان، حمل و نقل عمومی، خدمات آموزشی به ایرانیان ارائه شود. هیچ پولی با این روش به مردم داده نمیشود.
- برنامه شما در ارتباط با تثبیت ارزش دلار چیست؟
تقویت پول ملی و تثبیت ارزش ارز از اهمیت بسیاری برخوردار است. قیمت دلار در پایان صدارت میرحسین موسوی ۴۰۰ تومان، پایان ریاست جهوری رفسنجانی ۸۰۰تومان، پایان ریاست جمهوری خاتمی ۱۳۰۰ تومان، پایان ریاست جمهوری احمدی نژاد ۴هزار تومان، و اکنون در اواخر ریاست جمهوری روحانی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، برابر با ۲۰ هزار تومان است. قیمت دلار بعد از انقلاب اسلامی و حتی تا پایان جنگ هیچ گاه همچون دوره ریاست جمهوری روحانی رشد نکرده است.
· آیا با استقلال بانک مرکزی موافق هستید؟
وی افزود: در تمام زوایای اقتصادی گفته می شود نرخ ارز بر اقتصاد تاثیر گذار است. یکی از مهمترین موضوعات مد نظر من به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری، استقلال بانک مرکزی است چرا که استقلال بانک مرکزی میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند. در حالی که همواره بانک مرکزی در اختیار رئیس جمهور است.
- خصوصی سازی را تا کجا مجاز می دانید؟
وی افزود: خصوصی سازی باید به شکل واقعی در کشور اجرایی شود. آنچه اکنون در ایران اجرایی شده، خصولتی سازی است، مدیران دولتی به اسم خصوصی سازی فعالیت می کنند. فساد زدایی در کل ارکان دولتی و غیر دولتی باید اجرایی شود و شفافیت نیز حاکم باشد
- شعار اجرایی شدن جمهوریت سوم را تبیین بفرمائید
جمهوریت سوم باید اجرایی شود. جمهوریت اول مربوط به سال ۵۸ و رفراندومی است که برای قانون اساسی انجام شد و تا سال ۶۸ ادامه داشت. سال ۶۸ تا ۱۴۰۰ قانون اساسی دوم و جمهوریت دوم در حال اجرایی شدن است. جمهوریت سوم با اصلاح قانون اساسی است که باید این قانون اساسی را به رفراندم و همه پرسی مردم بگذاریم.
- چرا باید جمهوریت سوم انجام شود؟
شورای عالی فضای مجازی، سازمان تبلیغات، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان از جمله چند ۱۰ سازمان و نهادهایی است که بودجه های هنگفت دارند و جایی پاسخگو نیستند، در بازنویسی قانون اساسی باید تکلیف مرجعی که باید به آن پاسخگو باشند، مشخص شود.
- با اف ای تی اف موافق هستید؟
وی افزود: اف ای تی اف ها وسیله ای برای تامین کسری بودجه است. باید قبول کنیم که دولت سال ۹۹ بخشی از کسری بودجه خود را از طریق بورس تامین کرد.
· با وجودی که می فرمایید تصویب اف ای تی اف باید به سرعت انجام شود، دلیل فرصت سوزی چیست؟
وی افزود: اف ای تی اف باید به سرعت تصویب شود و نباید در این خصوص فرصت سوزی کرد، تصویب نشدن اف ای تی اف، خود تحریمی است. بررسی عملکرد من در مجلس نشان میدهد، برای تصویب شدن اف ای تی اف تلاش بسیاری داشتم. از چند الزام ۴ مورد باید در پارلمان تصویب شود و ۲ مورد هم توسط شورای نگهبان. «سی اف تی» و « پالرمو» تصویب شد، اما تصویب آن در مجمع تشخیص مصلخت نظام هنوز انجام نشده است.
- اف ای تی اف قبول میشود؟
مخالفان اف ای تی اف معتقدند تحریمهای زیادی بر علیه ایران وجود دارد، اف ای تی اف هم یک تحریم است، ۱۰۰ تحریم به اضافه یک میشود و فرقی برای ایران ندارد. درصورتی که تحریم های بین المللی را می توان دور زد اما اف ای تی اف با تمام تحریم ها فرق دارد، تمام روسای بانک ها به مجلس آمدند و گفتند اگر اف ای تی اف تصویب نشود سیستم پولی و بانکی ایران قفل می شود. دلیل پافشاری نمایندگان مجلس در ارتباط با اف ای تی اف چیست؟ برخی عنوان می کردند که اگر اف ای تی اف را قبول کنیم باید حاج قاسم سلیمانی را تحویل دهیم، درصورتی که به هیج وجه تصویب اف ای تی اف چنین وظیفه ای برای ایران به بار نمی آورد.
- آیا آزادی سازی قیمت ها را اجرایی خواهید کرد؟
در یک اقتصاد جا افتاده، آزاد سازی اقتصادی باید انجام شود. اما در ایران آزادسازی اقتصادی کامل فشار اقتصادی و معیشتی بسیاری به مردم وارد می کند به همین دلیل باید ببینیم شرایط آزاد سازی اقتصادی فراهم است یا خیر. برای حرکت به سمت آزاد سازی اقتصادی باید کارت رفاهی برای مردم در نظر بگیریم که حداقل معیشت مردم تضمین شود و آزاد سازی قیمتی انجام شود و خصوصی سازی به طور کامل انجام شود.
- آیا شانس پیروز در انتخابات را دارید؟
اصلاح طلبان در صورتی که مشارکت مردم در انتخابات بالای ۶۰ درصد باشد، شانس پیروزی در انتخابات را دارند.
نظر شما