صدای بورس- محبوبه قرمزچشمه؛ لغو قیمت گذاری دستوری، اف ای تی اف، لغو سیاست پرداخت ارز ۴۲۰۰تومانی، ثبات نرخ ارز، حل مشکل بیمه تامین اجتماعی، عدم صدور بخشنامههای متعدد و حل مشکلات بیمه و مالیات ازجمله درخواستهای بخش خصوصی است.
یکی از نقدهای وارد شده به سید رضا فاطمی امین به عنوان وزیر پیشنهادی صمت در خصوص قیمت گذاری دستوری است، برنامه های اعلامی امین به طور واضح در بخش مربوط به سیاست های تنظیم بازار، میزان تولید خودرو و آزاد سازی قمیت ها در تناقض است.
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با صدای بورس اظهار کرد: قیمت گذاری دستوری تنها در خودرو و چند کالای اساسی همچون روغن و خوراک دام پابرجاست و بسیاری از کالا ها همچون فولاد سال های سال است علی رغم تلاش های وزارت صمت بر اساس قیمت های جهانی قیمت گذاری می شود. تحولات اخیر در سیمان و عرضه آن در بورس کالا این صنعت مادر را نیز از قیمت گذاری دستوری رهانیده است.
حمایت بازار سرمایه از آزادسازی قیمت ها
وی با بیان اینکه بازار سرمایه از آزاد سازی قیمت ها حمایت می کند، گفت: تمام ترس بازار سرمایه بازگشت قیمت گذاری دستوری است. قیمت دلار با توجه به کسری بودجه دولت و مسکوت ماندن موضوع برجام افزایشی است و این افزایش قیمت دلار به ناترازی اقتصادی و تورم دامن خواهد زد، امکان دارد دولت جدید برای حل مشکل تورم سیاست قیمت گذاری دستوری را پیش بگیرد.
بیشتر بخوانید:
- برنامه های بورسی خاندوزی، اثر منفی بر بازار دارد؟/ مثبت و منفی برنامه های بورسی وزیر پیشنهادی اقتصاد
نمودهای قیمت گذاری دستوری پنهان
این کارشناس بازار سرمایه به بیان اینکه یکی از نمودهای قیمت گذاری دستوری پنهان ثابت نگه داشتن قیمت دلار نیمایی است، گفت: بر اساس قانون تفاوت بین قیمت دلار نیمایی و دلار آزاد باید ۵ درصد باشد، در حدود ۳ ماه است که دلار در کانال ۲۵ تا ۲۷ هزار تومانی است و دلار نیمایی روی رقم ۲۲ هزار تومان به شکل دستوری ثابت نگه داشته شده است، حال پرسشی که از دولت مطرح می شود این است که اگر دلار ۳۰ هزار تومان شود، آیا اجازه داده خواهد شد دلار نیمایی در مرز ۲۸ و ۲۹ هزار تومان افزایشی شود؟
اشتیاقی گفت: حذف دلار ۴هزار و ۲۰۰ تومانی به نفع بازار سرمایه و تمام اقتصاد ایران است، سال های سال است با یارانه های این چنینی تنها دلالان سود می برند.
از حذف یارانه انرژی تا اعلام شرکت های بورسی به سهامداران
وی با بیان اینکه بازار سرمایه با حذف یارانه انرژی موافق است، گفت: حذف یارانهها به شکل ناگهانی و در یک مرحله به بازار سرمایه شوک وارد می کند، این حذف باید در قالب یک برنامه مشخص و در چند سال اعلام شود تا شرکت های بورسی در صورت های مالی و گزارشات خود اعلام کنند که به دلیل حذف بخشی از یارانه انرژی، میزانی از سود شرکت کاهش خواهد یافت تا سهامدار نیز بر این اساس پرتفوی خود را مدیریت کند.
اشتیاقی در مورد شرکت هایی که از رانت انرژی بهره می برند نیز گفت: شرکت های خودرویی نیز باید بر اساس برنامه ای دقیق اعلام شود که به طور مثال در ۵ سال و هر سال ۱۰ درصد از تعرفه واردات خودرو های خارجی برداشته خواهد شد تا این شرکت ها نیز بر این اساس برنامه های خود را تنظیم کنند.
نظر شما