یارانه‌بگیران به روزرسانی شدند

یک پژوهشگر اقتصادی گفت: حذف ثروتمندان و افزایش مبلغ یارانه به حداقل ۲۰۰ هزار تومان برای تنها ۴۰ میلیون نفر ضروری است.

به گزارش صدای بورس، احسان سلطانی، پژوهشگر اقتصادی درباره ضرورت حذف یارانه ثروتمندان و علل عدم تحقق آن اظهار داشت: «موضوع حذف یارانه ثروتمندان و افزایش یارانه نقدی برای اقشار شامل یارانه از سال‌ها قبل پیشنهاد شده که متأسفانه به آن توجهی نشده است. دلیل اینکه در دولت قبلی به پیشنهاد حذف یارانه ثروتمندان، برگزاری آزمون وسع و پایش اطلاعات رفاهی خانوارها توجهی نشد، بیشتر به دلیل تبلیغات انتخاباتی، با رویکردی عوام فریبانه و به جهت نگرانی از نارضایتی عمومی در جامعه بوده که منجر شد کسی مسئولیت این موضوع را نپذیرد.»

وی درباره چگونگی شناسایی جامعه مشمول با اطلاعات فعلی گفت: «بررسی سطح رفاه خانوارها، مسئله پیچیده‌ای نیست. اینکه با سنجش شاخص‌های گسترده از جمله بررسی محل سکونت خانوارها، بررسی حساب‌های بانکی افراد و وضعیت تملک خانه و خودروهای لوکس، میزان حقوق دریافتی از دستگاه‌ها و مواردی از این دست، فهرست یارانه‌بگیران مورد بازنگری قرار بگیرند، قابل دسترس است.»

سلطانی با اشاره به ضرورت حذف ثروتمندان و افزایش مبلغ یارانه به حداقل ۲۰۰ هزار تومان برای تنها ۴۰ میلیون نفر گفت: «معتقدم، بعد از ۱۱ سال پرداخت یارانه از سوی دولت، حذف ثروتمندان و افزوده‌شدن افراد نیازمندی که احیاناً در فهرست یارانه نقدی نیستند، با تقاطع‌گیری اطلاعات اقتصادی خانوارها و بهره‌گیری از بانک‌های داده ضروری و امکان‌پذیر است؛ ولی متأسفانه در دولت قبل اراده‌ای برای عملیاتی شدن آن وجود نداشت و اگر این مسأله محقق نشود، دولت هدررفت منابع مالی را در تنگنای اقتصادی پذیرفته است. برای سهولت امر، اینکه همه ساکنان شهر و استان‌های محروم، شامل یارانه باشند، بخشی از محاسبات آزمون وسع و عملیات شناسایی مشمولان را کاهش می‌دهد.»


بیشتر بخوانید:


این پژوهشگر اقتصادی تأکید کرد: «بنابراین، حذف و اضافه کردن نسبت به لیست یارانه‌بگیران امکان‌پذیر و ضروری است؛ به ویژه اینکه اخباری از افزایش میزان یارانه نقدی به گوش می‌رسد و در چنین شرایطی ابتدا باید فهرست قبلی یارانه‌بگیران را به‌روزرسانی کنیم تا هزینه غیرضروری از محل یارانه ثروتمندان از دوش دولت برداشته شود و هم حق جاماندگان یارانه‌ای که بضاعت مالی جالب توجهی ندارند، بیش از این تضییع نشود.»

وی افزود: «این مسئله با یک برنامه‌ریزی درست و سنجش پارامترهای جامع که سطح رفاه خانوار را نشان می‌دهد، محقق می‌شود. هرچند ترس از خطای چنین روش‌های شناسایی هم منطقی و قابل قبول نیست؛ چرا که خطای ۵ تا ۱۰ درصد غیرقابل اجتناب است ولی مهم‌تر از آن اراده دولت برای پایان دادن به یارانه ثروتمندان و ثبت‌نام از جاماندگان نیازمند است.»

یک پژوهشگر اقتصادی گفت:اخباری از تغییر میزان یارانه نقدی به گوش می‌رسد؛در چنین شرایطی ابتدا باید فهرست یارانه‌بگیران به‌روزرسانی شود تاهم هزینه غیرضروری از محل یارانه ثروتمندان از دوش دولت برداشته شود و هم حق جاماندگان یارانه‌، بیش از این تضییع نشوذ.

به گزارش تسنیم، بار مالی دولت برای پرداخت یارانه‌های نقدی سنگین‌تر می‌شود! این را می‌توان از خلال اظهارات رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره سرنوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی برداشت کرد. ارز ترجیحی پرحرف و حدیثی که درست یا غلط از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۳۹۷ و به موجب مصوبه هیأت وزیران در اتمسفر اقتصاد ایران جا خوش کرد و حالا بر سر نخواستنش دعواست!

کد خبر 440161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =