کدام مواد غذایی فشار خون را کاهش می‌دهد؟

مطالعات جدید نشان می‌دهد که افزودن انواع چاشنی به غذا از جمله سبزی‌های معطر و ادویه می‌تواند به کاهش فشار خون و سلامت قلب و عروق کمک کند.

بیماری‌های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند و فشار خون نیز یکی از مهمترین عوامل این عارضه است. از طرفی مطالعات مختلف تاثیر رژیم غذایی و نوع تغذیه را بر سلامت قلب بارها تایید کرده است.

بر اساس مطالعات محققان دانشگاه پنسیلوانیا، افزودن ۶.۵ گرم ادویه یا سبزی معطر به غذا که معادل ۱.۳ قاشق چایخوری است، نقش مهمی در کاهش فشار خون و به تبع آن سلامت قلب دارد.

در این مطالعه آمده است وقتی غذا با ادویه و سبزی معطر طعم‌دار می‌شود، مصرف مواد مضری مانند شکر، نمک و روغن کاهش می‌یابد و همین امر در کاهش فشار خون و کاهش وزن نقش دارد. از طرفی انواع ادویه مانند فلفل، زردچوبه و سبزی‌های معطر نیز حاوی مواد مغذی هستند.

در این مطالعه ۷۱ داوطلب شرکت داده شدند. بررسی وضعیت سلامت و رژیم غذایی این افراد نشان می‌دهد افرادی که روزانه از ادویه و چاشنی‌هایی مانند پونه، ریحان و آویشن، گرد لیمو و سایر طعم‌دهنده‌های طبیعی و گیاهی استفاده می‌کنند، فشار خون پایین‌تری دارند. برخی از این افراد از ادویه و سبزی معطر در تنقلات خود نیز استفاده می‌کنند و برای مثال میوه را همراه با سبزی معطر مصرف می‌کردند.

فشار خون بالا یکی از مهمترین معضلات جامعه بهداشت است. بر اساس بیانیه مشترک سازمان جهانی بهداشت و امپریال کالج لندن، بررسی بیش از ۱۰۰ میلیون نفر بین سنین ۳۰ تا ۷۹ سال در ۱۸۴ کشور نشان می‌دهد تعداد افراد بالغ ۳۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به فشار خون از سال ۱۹۹۰ میلادی تاکنون دو برابر شده و از ۶۵۰ میلیون به ۱.۲۸ میلیارد نفر رسیده است.

فشار خون بالا مهمترین عامل بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی و به طور کلی ناتوانی افراد میانسال و سالمند است. نکته جالب توجه آن است که این عامل کشنده به راحتی قابل تشخیص، پیشگیری و درمان است.

در ادامه این گزارش آمده است در سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا بودند که اکثرا در کشورهای فقیر و کم‌درآمد زندگی می‌کنند.


بیشتر بخوانید:

شبنم قلی‌خانی با استایلی عجیب و اروپایی! + عکس


به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مهمترین اهداف جهانی در حوزه بیماری‌ها غیر واگیر، کاهش میزان شیوع فشار خون بین‌سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ میلادی تا میزان ۳۳ درصد است.

دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای کاهش فشار خون

کاهش مصرف نمک به میزان کمتر از پنج گرم در روز

مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه

ورزش منظم

عدم استعمال دخانیات و مصرف الکل

اجتناب از مصرف غذاهای چرب

اجتناب از مصرف چربی‌های ترانس

بررسی روزانه فشار خون

جلوگیری از استرس

درمان فشار خون در صورت افزایش

کد خبر 442001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =