به گزارش صدای بورس، تاکنون ۱۶۲شرکت تولیدی گزارش ماهانه خود را ارسال کرده اند. درآمد این شرکت ها در بهار ۱۶۴همت، در تابستان ۱۷۸همت و در پاییز هم ۲۰۰همت بوده است. ۴۳نماد درآمدشان در پاییز نسبت به تابستان کاهش یافته و ۱۱۹نماد رشد درآمد داشته اند لذا ۷۴درصد نمادها روند صعودی درآمد را تجربه کرده اند.
متوسط حاشیه سود ۱۵۰نماد از ۱۶۲نماد که داده پرت محسوب نمی شود در سال گذشته ۳۴درصد بوده، در بهار ۱۴۰۰ به ۳۲درصد رسیده و در تابستان ۳۳درصد بوده است ضمن اینکه تقریبا نیمی از نمادها در تابستان حاشیه سود کمتر از متوسط سال ۹۹ داشته اند و نیم دیگر بهتر از سال ۹۹ ظاهر شده اند.
نتیجه اولیه این است که درآمد با شیب مناسبی رشد می کند و حاشیه سود حفظ می شود لذا روند سود عملیاتی در بازار صعودی است.
بیشتر بخوانید:
ضرورت رفع اعمال نظر سلیقه ای در بورس
سود خالص این ۱۶۲نماد در سال ۹۹ برابر با ۱۷۵همت بوده است. در بهار ۵۵همت و در تابستان ۷۰همت سود خالص ساخته شده این در حالی است که کل سود خالص نیمه اول سال گذشته ۶۰همت و سود خالص نیمه اول سال جاری ۱۲۵همت می باشد که معادل ۷۱.۵درصد کل سود سال ۹۹ است.
برای پاییز، ما به شکل سیستمی و با یک منطق برای تمام شرکت ها، سودآوری برآورد کرده ایم و انتظار داریم سود محقق شده پاییز رقمی مشابه تابستان یعنی ۷۰همت باشد که نسبت به ۵۲همت پاییز ۹۹ رشد ۳۵درصدی دارد. انتظار داریم ۷۰نماد از ۱۶۲نماد در پاییز سود کمتری نسبت به تابستان بسازند و ۹۲نماد سود بالاتری محقق کنند.
همانطور که مشاهده می کنید، روند درآمد کل صعودی، حاشیه سود ثابت، سود خالص صعودی است. تعداد نمادهایی که سود خود را نسبت به تابستان افزایش می دهند بیشتر از نمادهایی است که سود خود را افزایش نمی دهند و البته مجموع سود خالص ثابت است.
این مساله نشان می دهد که اگر فرض کنیم که بازار قصد داشته باشد بر مبنای گزارش پاییز نسبت به گروه ها واکنش مثبت نشان دهد، این واکنش معطوف به چند گروه خاص نیست و بازار از تمرکز بر یک یا چند گروه خاص به عنوان گروه های EPS محور، به سمت تمرکز زدایی و خرید از گروه های مختلف می رود.
نظر شما