صدای بورس- علی صالح آبادی تاکید کرد: بانک ها در ماده ۱۶ و ۱۷ رفع موانع تولید گفته شده که نباید بنگاهداری کنند. دستورالعمل در شورای پول و اعتبار و اتاق بازرگانی در حال پیگیری است که بانک نباید هیچ بنگاه تولیدی فعال را توقیف کند. این دستورالعمل قرار است در شورای پول و اعتبار به تصویب برسد و قرار است درباره بنگاه هایی که دچار مشکل می شوند مساله امهال صورت گیرد.
وی گفت: منابع سیستم بانکی محدود است و باید از منابع اعتباری نیز استفاده کنیم. اخیرا مساله زنجیره تامین را مطرح کرده ایم؛ یعنی بنگاه هایی که در یک زنجیره هستند تنها حلقه آخر مراجعه کند و برای حلقه های قبلی برات الکترونیک دریافت می کند و به فروشنده قبلی می دهد. هر حلقه می تواند این اوراق را در سررسید دریافت کند یا در بانک یا بازار سرمایه آن را تنزیل کند.
رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: ال سی داخلی نیز یک ابزار خوب است؛ شرکت ها می توانند علاوه بر سرمایه در گردش برای نیازهای دیگر خود از ال سی داخلی استفاده کنند. در سال های دور همچون ۲۵ سال پیش، زمانی که بنگاهداری برای بانک ها ممنوع نبود، بانک ها در کنار فعالیت های خود بر اساس تکالیفی که به آنها داده می شد، سرمایه گذاری می کردند و بنگاهدار می شدند. همچنین دولت ها برای رد دیون، اموال به بانک ها واگذار می کردند و این مساله نیز اسباب بنگاهداری می شد. همچنین زمانی که نرخ سود کمتر از نرخ تورم بوده است نیز بانک ها برای دریافت معوقات خود دست به تملک و بنگاهداری زده اند.
صالح آبادی ادامه داد: ما ۳۰ بانک و موسسه در کشور داریم و تک به تک با آنها جلسه خواهیم گذاشت و بنگاهداری بانک ها کاهش خواهد داشت.
وی تاکید کرد: یکی از اشکالات بانکی ما این است که به جای تامین درآمد بانک ها از محل کارمزد، درآمد از محل سود تسهیلات است. این کارمزد باید از خدمات حوالجات، ضمانت نامه و... ایجاد شود. این کارمزد خدمات اکنون بسیار پایین است و همین مساله سبب شده درآمد بانک ها از این محل کم باشد.
خبر در حال تکمیل است...
نظر شما