مشکلات بازرگانان ایرانی در برزیل

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل اظهار کرد: دو بانک برزیلی ارز کالاهای ایرانی را از طریق بانک‌های واسطه می‌پذیرند ولی به دنبال این هستیم که صندوقی را در کشور برزیل تشکیل دهیم تا ارز برای صادرات و واردات در آن قرار بگیرد.

به گزارش صدای بورس، سید فخرالدین عامریان در مورد وضعیت تجاری ایران و برزیل اظهار کرد: ما بیش از ۵ میلیارد دلار در سال از برزیل واردات داریم که بیشتر آنها کالاهای اساسی مانند نهاده‌های دامی، گوشت، مرغ و روغن بوده و صادرات ما به این کشور حدود ۱۰۰ میلیون دلار است. برزیل کالاهایی مثل اوره، متانول، قیر ،برخی کالاهای کشاورزی، فرش دستباف را تقاضا می‌کنند. میزان خرید آنها در محصولات پتروشیمی عدد بزرگی است ولی سهم ما تا به امروز از آن زیاد نبوده که علت اصلی آن مشکلات بانکی و عدم توانایی در جابجایی حواله‌های ارزی است.

وی در مورد موضوع تهاتر که روز گذشته در دیدار رییس سازمان توسعه تجارت با سفیر برزیل در تهران به آن اشاره شده بود، گفت: موضوعی که اتاق بازرگانی هم آن را پیگیری می‌کند؛ اینکه تهاتر کالا انجام دهیم اما مشکل در این زمینه ارز ۴۲۰۰ تومانی است. کالاهایی مانند نهاده‌ها وارد کشور می‌شود با ارز ۴۲۰۰ تومان محاسبه می‌شود اما کسی که مثلا اوره صادر می‌کند باید ارز آن را با ارز نیمایی بازگرداند. به همین علت بانک مرکزی نمی‌تواند این موارد را رفع تعهد کند. ما خوشبین بودیم که با برداشته شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی تهاتر کالا با برزیل انجام شود.

عامریان افزود: سفیر برزیل در ایران و سفیر ما در برزیل تلاش زیادی می‌کنند که این اتفاق رخ دهد. با این حال با صرف تلاش سفرا یا اتاق بازرگانی انجام این کار سخت است، مگر اینکه بانک مرکزی ورود کرده و تمهیداتی برای این کار داشته باشند. اتاق بازرگانی ایران و برزیل جلساتی را در کمیسیون کشاورزی مجلس داشته که از وزارت جهاد کشاورزی و و بانک مرکزی حضور داشتند، قرار شد اتفاقاتی رخ دهد که بانک مرکزی بتواند در این سیستم تغییراتی رخ دهد یا اینکه این مشکل را به نحوی حل کند. تا بانک مرکزی و دولت ورود نکند بعید است که تهاتر رخ دهد.


بیشتر بخوانید: افتتاح اتاق بازرگانی ایران و برزیل


وی در مورد وضعیت همکاری‌های بانکی دو کشور بیان کرد: دو بانک برزیلی ارز کالاهای ایرانی را از طریق بانک‌های واسطه می‌پذیرند ولی به دنبال این هستیم که صندوقی را در کشور برزیل تشکیل دهیم تا ارز برای صادرات و واردات در آن قرار بگیرد. ما این کار را با روسیه انجام می‌دهیم و امیدواریم که در برزیل هم پیش گرفته شود. درحال حاضر این دو بانک با ایران کار می‌کنند اما مشکل ما در بسیاری از موارد این بانک‌ها نیستند بلکه در شرکت‌هایی که می‌خواهند حواله را از کشورهایی مانند ترکیه، امارات یا چین صادر کنند مشکل داریم. بانک‌های واسطه گاهی حتی حواله را بازمی‌گردانند، موضوع تنها مربوط به برزیل نیست که قبول کند این مشکل حل شود.

به گزارش ایلنا، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل تصریح کرد: گمرکات دو کشور نمی‌توانند آمار رسمی را ثبت کنند، آماری که داده می‌شود، دقیق نیست. آمار گمرک برزیل برای صادرات به ایران حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار است اما برخی از شرکت‌ها به دلیل مشکل مالی نمی‌توانند کالا را مستقیم برای ایران ثبت کنند بلکه به اسم ترکیه یا دیگر کشورها ثبت می‌شود. کالایی را هم که بخواهیم به برزیل ارسال کنیم از آنجا که کشتی مستقیم نداریم به دبی می‌فرستیم و آنجا کراس‌استاف می‌کنیم و در یک کشتی دیگر به برزیل می‌رود؛ بنابراین مقصد دبی ثبت می‌شود.

وص افزود: با این حال آمار واقعی این است که بیش از ۵ میلیارد دلار صادرات برزیل به ایران و ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار صادرات ایران به برزیل است.

عامریان همچنین خاطرنشان ساخت: ۵ سال است که اتاق بازرگانی ایران و برزیل در ایران تشکیل شده و دو ماه پیش هم نمایندگی خود را در سائوپائولو برزیل تاسیس کرد. الان این اتاق فعال است و بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل می‌کند. امیدواریم که تجار همکاری کنند و بسیاری از مشکلات برطرف شود تا هزینه‌های کمتری به تجار دو کشور تحمیل شود.

کد خبر 445218

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =