به گزارش صدای بورس، پس از توزیع هوشمند سیب زمینی و برنج، نوبت به فروش آنلاین گوشت قرمز رسید. قیمت گوشت منجمد گوساله و گوسفند در این طرح بهترتیب ۹۹ هزار و ۸۰۰ تومان و ۱۰۵ هزار تومان اعلام شد. گویا دولت به این ابتکار عمل خود چنان ایمان دارد که رفتهرفته فروش خودرو و مسکن را هم هوشمند کند.
این در حالی است که فروش هوشمند اقلام غذایی با مشکلات متعددی همراه است. ازجمله آنکه تهیه گوشت کمتر از چهار کیلوگرم در سامانه بازارگام امکانپذیر نیست.
همانطور که در تصویر بالا هم مشخص است، خریداران گوشت منجمد برای هر بار خرید باید مبلغی بین ۲۶۰ هزار تا ۴۶۰ هزار تومان بپردازند. این در حالی است که گروه هدف این محصولات دهکهای پایین جامعه هستند. یعنی طبقاتی که قدرت خرید چهار کیلو گوشت به صورت یکجا را ندارند. حتی اگر این گوشت به شکل تنظیم بازاری عرضه شود.
توزیع آنلاین قیمت گوشت را کاهش میدهد؟
آیا توزیع آنلاین منجر به تعدیل قیمت گوشت در بازار میشود؟ رئیس شورای تامینکنندگان دام در پاسخ به این پرسش گفت: اکنون دلیل منطقی برای افزایش قیمت گوشت وجود ندارد. بنابراین میتوان به کاهش نرخ این محصول امیدوار بود.
منصور پوریان اظهار کرد: طی سال جاری تولید دام به اندازه کافی صورت گرفت. در نتیجه قیمت دام افزایش چندانی نداشت.
بیشتر بخوانید: رکورد شکنی عجیب قیمت گوشت گوسفندی
او ادامه داد: به هیچ وجه نرخ دام زنده به اندازه قیمت گوشت قرمز افزایش نداشت. این فعالان بازار و البته سیاستهای نادرست است که منجر به افزایش قیمت گوشت شد.
وی با اشاره به فزونی عرضه بر تقاضا عنوان کرد: علاوه بر رشد تولید، میزان تقاضا نیز تقریبا نصف شده است. بنابراین خواه ناخواه قیمت گوشت تا پایان سال کاهش مییابد.
پوریان درباره قیمتهای اعلامی برای گوشتهای تنظیم بازاری نیز یادآور شد: اینها قیمتهای متعادل و منصفانهای است و میتواند به تعدیل بازار کمک کند.
او درباره دلیل عرضه گوشت در بستههای چهار کیلویی نیز به تجارت نیوز توضیح داد: با فروش خرد نمیتوان روی بازار تاثیر گذاشت. از این رو دولت قصد دارد با فروش عمده عنان بازار را در دست بگیرد.
آبکردن گوشتهای منجمد از طریق فروش آنلاین!
به نظر میرسد دولت بیش از آنکه قصد تعدیل قیمت گوشت یا گرفتن عنان بازار را در سر بپروراند، نیتهای دیگری دارد. ازجمله فروش سریع گوشتهای منجمد که شاید در حالت عادی مشتری چندانی برای آن پیدا نشود.
این شائبه زمانی قوت میگیرد که نگاهی به قیمت گوشتهای اختصاصیافته به میادین ترهبار بیندازیم. این گوشت های تنظیم بازاری به مراتب قیمت بالاتری نسبت به محصولات توزیعشده در بازرگام دارند. همچنین در بستههای یک کیلویی و کمتر هم قابل عرضه هستند. پیش از این نیز شائبههایی مبنی بر سمیبودن سیبزمینیهای مختص به طرح توزیع هوشمند مطرح شد.
نظر شما