صدای بورس - مژده ابراهیمی؛ انتظار میرود با شرایط فعلی چشمانداز بازار در روز چهارشنبه هم روشن نباشد و همچنان شاهد فشار فروش بیشتری در گروههای فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی و فراوردههای نفتی باشیم؛ از طرفی فشار فروش در شرکتهای کوچک و متوسط نسبت به شرکتهای شاخصساز هم احتمالا کمتر است.
ابراهیم سماوی، کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با صدای بورس گفت: از اوایل بهمن ماه باتوجه به رشد کامودیتیها و عدم جذابیت بازارهای موازی شاهد رشد ۲۱درصدی شاخص کل بودیم و انتظار میرفت با توجه به ارزندگی بسیاری از شرکتها این روند ادامهدار باشد.
وی افزود: در روزهای قبل خبری مبنی بر دستورالعمل جدید وزارت صمت مبنی بر تعیین و اخذ مالیات منتشر شد؛ دستورالعملی که منجر به عدم توجیه اقتصادی صادرات برای بسیاری از شرکتهای صادرات محور در زنجیره فولاد، مس، آلومینیوم، روی و سیمان است. بنابراین، تمام محاسبات تحلیلگران مبنی بر برآورد پیشبینی سود شرکتهای فلزی و معدنی صادرات محور بهم خورد و بسیاری از این شرکتها از محدوده ارزندگی خود فاصله گرفتند.
- بشتر بخوانید:
" گدنا " عرضه اولیهای که دوباره جان گرفت
سماوی عنوان کرد: حمام خون در بازار امروز ماحصل دستورات یک شبهای است که کار کارشناسی روی آن نشده و عوارض جانبی آن در کوتاه مدت و بلند مدت بررسی نشده است؛ اعتمادی که ماهها از دست رفته بود و در هفتههای اخیر در حال بازیابی بود مجددا به ورطه نابودی کشیده شده است.
این فعال بازار سرمایه ادامه داد: هرچند رییس سازمان بورس پیشنهادی در مورد زمان اخذ عوارض و جابجایی زمان مبنای قیمتی ارائه دادند اما حتی در صورت تحقق این پیشنهادها، بازار جذابیت سابق را ندارد. با وجود وضعیت ریسک سیستماتیک و تصمیمات بیپشتوانه و ضربتی، بسیاری از سرمایهگذاران ترجیح میدهند سودهای مقطعی خود را محقق کنند و اعطای تحقق سود بیشتر در بلند مدت را به لقایش ببخشند.
این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: در روز جاری حدود ۵۱۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی از صنایع فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی و شیمیایی داشتیم و از آن طرف حدود ۱۱۰ میلیارد تومان ورود پول به صندوقهای درآمد ثابت که گواهی بر صحت مطالب بالا است. از این رو انتظار میرود با شرایط فعلی چشمانداز بازار در روز چهارشنبه هم روشن نباشد و همچنان شاهد فشار فروش بیشتری در گروههای فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی و فراوردههای نفتی باشیم و از طرفی فشار فروش شرکتهای کوچک و متوسط نسبت به شرکتهای شاخصساز هم احتمالا کمتر است.
نظر شما