به گزارش صدای بورس، گویا داستان خاموشی صنایع در روزهای گرم سال پایانی ندارد. حتی وعدههای وزیر نیرو در این زمینه کارساز نشد و بهرغم امیدبخشیهای دولت سیزدهم، قطعی برق صنایع امسال زودتر از سالهای گذشته کلید خورد. موضوعی که هر سال تأثیر مستقیم روی تولید فولاد ایران میگذارد.
در چنین شرایطی تولیدکنندگان فولاد به وزیر صمت متوسل شدهاند تا شاید رضا فاطمیامین راهکاری پیش روی آنها بگذارد. امروز انجمن فولاد در نامهای خطاب به او خواستار اصلاح محدودیتهای تامین برق کارخانجات فولادی شد.
در حالی این نامه به امضای دبیر انجمن رسید که عمده بار خاموشیهای سال گذشته را صنایع فولاد به دوش کشیدند. همین امر باعث شد تا تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۰ به میزان شش میلیون تن از هدفگذاری انجامشده عقب بماند. این میزان عقبماندگی از لحاظ ارزشی چهار میلیارد دلار تخمین زده میشود.
بیشتر بخوانید: تصمیمات یکشبه سیاستگذار چه بر سر صنعت فولاد میآورد؟
تولیدکنندگان فولاد در شرایطی از فاطمیامین انتظار دارند بهعنوان آخرین منجی صنعت فولاد به ایفای نقش بپردازد که پیگیریها نشان میدهد شرکتهای برق منطقهای با توافق وزارت صمت برنامه خاموشی صنایع را تدوین کردهاند. از سوی دیگر، پیشنهاد نهایی وزیر صمت به فعالان فولاد در سال گذشته این بود که فعالیت خود را در سوریه ادامه دهند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد در نامه اخیر خود به وزیر صمت نسخه این صنعت را پیچید و اعلام کرد که این خاموشیها بیانگر تعطیلی تمام کارخانجات فولاد، بهویژه در بخش خصوصی است. این نامه همچنین میافزاید که توقف تولید فولاد در نهایت به افزایش قیمت محصولات پاییندستی نظیر لوازم خانگی، لوله و پروفیل، ساختمان و حتی خودرو میانجامد.
گفتنی است که این خاموشیها در سال گذشته تعطیلی ۱۱۰ کارخانه فولاد را به دنبال داشت. گرچه برخی از این تولیدکنندگان به چرخه تولید بازگشتند، اما باز هم باید خود را برای توقف تولید آماده کنند.
نظر شما