به گزارش صدای بورس، انتشار فیلمی از عرضه استخوان گوسفندی در فضای مجازی با واکنشهای زیادی روبه رو شده است و تعداد زیادی دلیل آن را بدتر شدن شرایط اقتصادی میدانند.
عرضه استخوان دامی به شکل بسته بندی در فروشگاهای زنجیرهای پدیدهی تازهای نیست و در سالهای گذشته نیز شاهد آن بودهایم. به طور نمونه در سال ۹۷ انتشار تصاویر مشابه در فضای مجازی جنجال زیادی برپا کرد، به نحوی که مسئولان مجبور به واکنش شدند.
از جمله آنها علیصفر ماکنعلی، معاون وقت سازمان دامپزشکی، بود که در آن زمان از برخورد با عرضه کننده استخوان گوسفندی که تصاویر آن در فضای مجازی منتشر شده بود به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی، خبر داد و توضیح داد که، اگر مشکل بهداشتی آن برطرف شود و متقاضی برای آن وجود داشته باشد، عرضه این نوع گوشت مشکلی ندارد.
استخوان فروشی پدیده جدیدی نیست
منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور، در گفت و گو با اقتصاد آنلاین نیز معتقد است؛ استخوان فروشی پدیده جدیدی نیست و بیش از نیز وجود داشته و اکنون شکل عرضه بهداشتی آن در فروشگاههای زنجیرهای بیشتر شده است.
وی یادآور شد: براساس تعاریف سازمان دامپزشکی کشور که مبنای آن قوانین سازمان بهداشت جهانی دام است، همه بخشهای قابل مصرف یک دام از جمله استخوان همانند گوشت است و میتواند مورد مصرف مردم قرار گیرد.
بیشتر بخوانید :گوشت گوسفندی ارزان شد
پوریان تاکید کرد: طبق قوانین سازمان دامپزشکی اگر در بازار، تقاضا برای مصرف نوع خاصی از گوشت قرمز یا سفید وجود داشته باشد و شرایط بهداشتی و سلامت آن حفظ شود، بستهبندی و عرضه آن مشکلی ندارد.
به گفته رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور، مصرف آلایش دامی از جمله استخوان در کشور از گذشته به شکل فله انجام میشده است.
پوریان تصریح کرد: مصرف استخوان در پخت غذای ایران امری متداول است که از پرمصرفترین آنهای می توان به استفاده قلم در تهیه سوپ یا استفاده از دنده گوسفندی در پخت قرمه سبزی اشاره کرد.
وی معتقد است؛ عرضه استخوان گوسفندی یا گاوی در فروشگاهها به شکل بسته بندی و با مجوز دامپزشکی میتواند به معنی حرکت به سمت عرضه بیشتر بهداشتی آلایش دامی از جمله استخوان باشد.
بر اساس این گزارش، دلیل عرضه استخوان گوسفندی در فروشگاه زنجیره ای شکل گرفتن تقاضا باشد یا هر موضوع دیگری، عرضه بهداشتی آن با مجوز سازمان دامپزشکی برای حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع بیماریهای متعدد مشترک انسان و دام اهمیت زیادی دارد.
به گزارش اقتصادآنلاین، طبق اعلام سازمانهای بهداشت جهانی، دست کم ۸۳۲ بیماری بین انسان و دام مشترک است که بسیاری از آنها برای انسان کشنده هستند. از بیماریهای خطرناک مشترک که به تازکی در کشور در حال گسترش است، بیماری تب خونریزی دهنده تب کریمه کنگو است که یکی از اصلیترین راه های انتقال آن، عرضه و مصرف غیر بهداشتی آلایش های دامی عنوان میشود.
نظر شما