به گزارش صدای بورس، «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره افت کیفیت و سرعت اینترنت گفت: سرعت اینترنت به عوامل مختلفی مربوط است. از تلفن همراه کاربر و مودم مصرفی وی گرفته تا سایتهای BTS، شبکه انتقال مخابرات و شبکه زیرساخت، همگی روی سرعت اینترنت تاثیرگذار هستند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: بخشی از این مجموعه عوامل مانند تامین ارتباطات بینالملل و افزایش کیفیت شبکه در اختیار ما قرار دارد. عدهای شبهه وارد میکنند که دولت سیزدهم در واردات پهنای باند محدودیت ایجاد کرده است اما باید بگویم در حال حاضر ما مشکلی در تامین اینترنت مورد نیاز کشور نداریم و اصلا چنین بحثی وجود ندارد.
وی خاطرنشانکرد: هر چقدر پهنای باند نیاز کشور باشد تامین میکنیم و منابع مختلفی برای تامین اینترنت از مسیرهای مختلف و شرکتهای مختلف در نظر گرفتهایم تا اگر قطعی پیش آمد، ظرفیتی برای جایگزینی داشته باشیم.
بیشتربخوانید:دولت بهدنبال گرانی اینترنت نیست
شبکه مخابراتی ما در برخی استانها فرسوده است
زارعپور درباره تاثیر افزایش ظرفیت شبکه زیرساخت به تجربه کاربران در استفاده از اینترنت، گفت: بهطور قطع تاثیرگذار است و سرعت بهبود پیدا میکند. البته گلوگاه ما شبکه مادر، مخابراتی نیست. آنچه که در اختیار بخش خصوصی است یعنی شبکه تجمیع مخابرات، شبکه داخل شهرها و داخل استانها، بین شهرها نزدیک به ۱۰-۱۲ سال است که متاسفانه به روز نشده است و در بعضی از استانها شبکه مخابراتی ما فرسوده و نیاز به بازسازی فوری دارد.
وی ادامهداد: سال گذشته کمکهایی به شرکت مخابرات کردیم تا بخشی از شبکه خودش را بازسازی کند، در حالی که این وظیفه ما نیست و بخش خصوصی باید خودش این کار را انجام دهد.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: مشکل اصلی این است که بار اصلی ترافیک کشور که باید روی شبکه ارتباطات ثابت باشد، در سالهای گذشته از آنجایی که شبکه ثابت توسعه پیدا نکرده، به شبکه تلفن همراه منتقل شده است. ارتباط همراه هم محدودیت دارد و اگر ترافیک آن از یک حدی بالاتر برود کیفیت اینترنت همراه کاهش پیدا میکند. گره اصلی و مسئله سرعت اینترنت کشور همین جاست که بار ترافیکی را شبکه همراهی به دوش میکشد که ذاتا برای این کار طراحی نشده است.
شروط وزارت ارتباطات برای افزایش تعرفه اینترنت
زارعپور درباره اصلاح تعرفههای اینترنت افزود: بخش قابل توجهای از شبکه در اختیار شبکه بخش خصوصی است. ما نیز ناظر فعالیت اپراتورها هستیم و باید طوری برنامهریزی کنیم که هم سرمایهگذاری در این بخش برای فعالان این بازار به صرفه باشد و هم به مردم فشاری وارد نشود. بین حقوق اپراتورها و حقوق مردم وظیفه سختی بر گردن ما گذاشته شده است.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: از سال ۹۵ تا الان ما هیچگونه افزایش تعرفهای در حوزه ارتباطات سیار و ثابت نداشتهایم. پدر این شرایط این شرکتها میخواهند برای توسعه شبکه خود سرمایهگذاری کنند. اگر سرمایهگذاری در این حوزه اتفاق نیفتد قطعاً کیفیت شبکه در لایه دسترسی افت پیدا میکند. این تصمیمی است که باید گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: ما اگر میخواستیم به دنبال محبوبیت باشیم باید تعرفه را همچنان پایین نگه میداشتیم، هرچند اکنون نیز تعرفه افزایش پیدا نکرده است. سال ۹۵ کمیسیون سازمان تنظیم مقررات تعرفهای در بخش ثابت و سیار تصویب کرده که بر اساس آن کف قیمت هر گیگ اینترنت ۳ هزار تومان و سقف آن هم در حدود ۴۰ هزار تومان است. این مصوبه برای این بوده که رقابت بین اپراتورها شکل بگیرد. اپراتورها طبق این مصوبه یکسری بستهها زیر کف قیمت تعریف کرده بودند تا در رقابت جلو بیفتند. در همان مصوبه آمده بود که اگر اپراتوری زیر کف بسته تعریف کند باید تا سه سال این روند را ادامه دهد. اپراتورها نیز طبق این مصوبه و برای رقابت بستههایی تعریف کرده بودند که زیر کف قیمت بود تا این اواخر هم فروش این بستهها ادامه داشت.
وزیر ارتباطات افزود: ما به آنها اجازه دادیم که فقط قیمت بستههای زیر کف قیمت را افزایش دهند. اما در ادامه درخواست بعدی این فعالان این بود که بستههای جدید با تعرفههای جدید را معرفی کنند که در اینجا ما مخالفت کردیم و گفتیم اگر تضمین میدهید که کیفیت شبکه افزایش پیدا کند، ظرف مدت ۶ ماه در کنار افزایش کیفیت پوشش ۱۰۰درصدی نسل چهارم اینترنت در کشور اتفاق بیفتد و در کنار همه اینها توسعه نسل پنجم اینترنت نیز به حد مناسبی برسد، تعرفهها را افزایش بدهیم. خط قرمز ما افزایش کیفیت شبکه است. به هیچ وجه به دنبال افزایش سود اپراتورها نیستیم. افزایش تعرفه تا یک حدی معقول است اما باید توازنی بین نیاز مردم فشار اقتصادی که به مردم وارد میشود برقرار کرد.
کودک و نوجوان ما بیپناه در فضای مجازی رها شدهاند
زارعپور درباره مورد اینترنت کودک و نوجوان افزود: در هیچ جایی از دنیا پدر و مادرها بچهها را به این بیپناهی که ما در فضای مجازی بچهها را رها میکنیم، رها نمیکنند. فضای مجازی فضای بسیار گستردهای است که در کنار فرصتهای بسیار، تهدیداتی هم دارد و در کل دنیا برای این تهدیدات چارهاندیشی شده است.
وی افزود: برای حمایت از کودکان در این فضا، ابزار کنترلی در اختیار خانوادهها قرار داده شده بتوانند از بچههای خود مراقبت کنند. این کارها هم فانتزی و نمایشی نیست. همه پلتفرمهای مطرح دنیا اکانت کودک و ابزار کنترل والدین روی پلتفرم خود راهاندازی میکنند تا پدر و مادرها روی محتوایی که در اختیار کودکانشان قرار میگیرد نظارت داشته باشند.
فضای مجازی نباید بیقاعده باشد
زارعپور درباره طرح موسوم به طرح صیانت افزود: از زمانی که به عنوان وزیر ارتباطات انتخاب شدم به این طرح ورود پیدا کردم و برای اصلاح آنچه به عنوان طرح صیانت شناخته شد در آخر خط، عنوان و محتوایش تغییر کرد و تبدل به نظام تنظیمگری فضای مجازی شد. اکنون مسیر تصویب این طرح دچار وقفه شده و من میخواهم این اطمینان را به مردم بدهم که هیچ کسی در بین تصمیمگیران، تصمیمسازان و مدیران جمهوری اسلامی ایران به دنبال قطعی اینترنت نیست اما فضای مجازی نیاز به قانون دارد. زیست خیلی از حوزهها به فضای مجازی آمده است ما نمیتوانیم در جایی که نیاز مردم را برطرف میکند، خرید و فروش مردم روی آن انجام میشود یا آموزش از طریق آن انجام میگیرد، دارای یک فضای بیقاعده باشیم. همه جای دنیا برای فضای مجازی قاعده وصل شده است.
اگر در زمان فیلتر توئیتر بر سر کار بودم، تصمیم متفاوتی میگرفتم
وزیر ارتباطات درباره فیلتر شبکههای اجتماعی مانند توئیتر و حضور وزرای دولت سیزدهم در این شبکهها گفت: این تصمیمات عجیب غریب و دوگانگیها در گذشته گرفته شده است. اما با این حال اگر من در موقعیت تصمیمگیری در گذشته قرار داشتم حتماً تصمیمات دیگری میگرفتم که با وضعیت موجود متفاوت بود. به هر حال گذشته را نمیشود نقد کرد اما آنچه که اشاره شده در مورد دوگانگیهای درست است و یک جا باید این دوگانگیها تمام شود.
به گزارش ایرنا، زارعپور تصریح کرد: تا وقتی پلتفرمی برای عموم مردم غیر قابل دسترس باشد بدون استفاده از ابزارهای غیر قانونی مانند فیلترینگ بنده هم در آن پلتفرمها حضور پیدا نمیکنم. من در همه پلتفرمهای خارجی و داخلی مجاز حضور دارم، غیر از فیلتر شدهها در همه شبکههای اجتماعی حضور دارم.