به گزارش صدای بورس، ارائه اطلاعات تقریبی و خطای چند درصدی، در شرکت های تولیدی به دلیل ماهیت عملیات می تواند وجود داشته باشد، اما در شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ که اطلاعات پرتفوی به صورت برخط و بروز در سامانه سپرده گذاری در دسترس شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ است، کمی عجیب و غیرمنطقی به نظر می رسد.
در یک رویداد عجیب، شرکت نفت و گاز پارسیان با نماد پارسان در گزارش ماهانه اردیبهشت خود اشتباه بیش از 700 هزار میلیارد ریالی داشته است. در حالی که شرکت سرمایه پذیر این شرکت، یعنی پالایش نفت شیراز افزایش سرمایه داشته است، این شرکت تعداد سهام را در گزارش ماهانه خود براساس افزایش سرمایه اعلام کرده است، اما در قیمت، تعدیل قیمت انجام نداده است.
بدین ترتیب در گزارش اردیبهشت پارسان، ارزش مالکیت 55 درصدی در نماد شراز بیش از 840 هزار میلیارد ریال اعلام شده است.
در حالی که شراز در این مدت متوقف و ارزش بازار کل شرکت کمتر از 150 هزار میلیارد ریال است. در حقیقت در گزارش اردیبهشت پارسان، قیمت سهام شراز حدود ده برابر لحاظ شده است. این در حالی است که در ماهانه خرداد عدد فوق اصلاح و ارزش صحیح شراز یعنی رقم 79 هزار میلیارد ریال درج شده است.
بدین ترتیب در گزارش اردیبهشت بیش از 767 هزار میلیارد ریال اشتباه در گزارش پرتفوی ماهانه پارسان وجود داشته است. کل ارزش پرتفوی در اردیبهشت بیش از 2800 هزار میلیارد ریال اعلام شده که با تعدیل این اشتباه حدود 2000 هزار میلیارد ریال بوده است.
خطای فوق بیش از 25 درصد بر پرتفوی بورسی و خالص ارزش روز دارایی های پارسان و در نتیجه تصمیم گیری سرمایه گذاری موثر بوده است. این در حالی است که شرکت پارسان هیچ گونه اصلاحی یا توضیحی در خصوص این اشتباه در سامانه کدال منتشر ننموده است. جالب تر آنکه به جای افشا دلایل اشتباه، نسبت به اعمال کاهش ارزش 767 هزار میلیارد ریالی در نماد شراز اقدام نموده است، در حالی که این نماد در تمام این مدت متوقف بوده است.
نظر شما