پیش بینی بازار سرمایه پس از توافق/برندگان احیای برجام کدام صنایع‌اند؟

بهراد موسوی، تحلیلگر بازار سرمایه وضعیت بورس کشور را با دو سناریوی احیای برجام و یا انجام نشدن توافق مورد برسی قرار داد.

صدای بورس؛ ملیکا حمزه ئی؛ یک تحلیلگر بازار سرمایه گفت: درصورت به ثمر نشستن مذاکرات احتمالا بازار با رشد سه ماهه مواجه می‌شود.

بهراد موسوی، تحلیلگر بازار سرمایه درمورد پیش‌بینی خود از بورس با دو سناریوی احیای برجام و یا انجام نشدن توافق گفت: درصورت احیای برجام و به ثمر نشستن مذاکرات احتمالا تا سه ماه رالی صعودی را در بازار داشته باشیم مخصوصا در خودرویی‌ها و بانکی‌ها؛ بازه زمانی سه ماه هم به این دلیل است که بازار در دو سالی که روند نزولی داشت در دوره‌هایی که مذاکرات برجام داغ و اخبار مثبتی منتشر می‌شد مانند اواخر اسفند ماه ۱۴۰۰ و فروردین ماه ۱۴۰۱ روند خوبی داشت یعنی ارزش معاملات به نسبت ماه‌های قبل زیاد شده بود.

او افزود: درصورت توافق نشدن برجام در همان صنایع خودرو و بانک با واکنش تندی از سوی بازار مواجه می‌شویم و تمام معاملات انجام شده زیر سؤال رفته و به حالت قبل برمی‌گردد. این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر کدام صنایع در وضعیت نامناسبی قرار دارند و چه راهکاری برای خروج آنها از بحران وجود دارد، گفت: برخی صنایع بازدهی مورد انتظار سرمایه‌گذاران را برآورده نمی‌کنند و مشکلات آنها هم به‌گونه ای نیست که در مدت کوتاه قابل حل باشد چون صنایع با یکدیگر متفاوت هستند و نمی‌توان یک نسخه را برای تمامی آنها پیچید یعنی در برخی از آنها پارامترهایی وجود دارد که معامله‌گران و تحلیل‌گران نمی‌توانند برای دستگاه ناظر یا گروه خاصی بازگو کنند و توقع خروج از بحران را داشته باشند.


بیشتر بخوانید: گره کور صنایع در دست برجام


موسوی ادامه داد: به‌طور مثال بحران صنعت پالایش این است که معامله‌گران نتوانستند بازدهی لازم را کسب کنند و در واکاوی عوامل تأثیرگذار بر این موضوع به قیمت‌های نوسانی کامودیتی‌ها می‌رسیم؛ اینها عواملی است که نمی‌توان برای رفع آن راهکاری ارائه کرد اما در صنایعی مانند سیمان و فلزات اساسی اگر مسئله افت قیمت‌های جهانی را در نظر نگیریم، ریسک‌هایی مانند قطعی برق و ... قابل گفتگو و مذاکره با دستگاه‌های بالاتر است که در قطع نشدن برق آنها تسهیلی صورت گیرد بنابراین برای این عوامل می‌توان راهی پیدا کرد اما اینکه در برهه زمانی خاصی مانند یک ماه گذشته به یکباره نفت جهانی از محدوده قبلی خود با افت قیمت مواجه شد بر شرکت‌های پالایشی تأثیر گذاشت و باعث شد آن سودی که باید را برای سهامداران خود محقق نکنند هرچند که گزارشات سه ماهه آنها بسیار قوی بود و گاه بسیاری از شرکت‌ها ۶۰_۷۰ درصد سود سال گذشته را محقق کردند.

کد خبر 457589

اخبار مرتبط

  • حرکت معکوس نفت و طلا در بازارهای جهانی

    حرکت معکوس نفت و طلا در بازارهای جهانی

    قیمت نفت در بازارهای جهانی با افزایش و بهای طلا با کاهش روبه‌رو بود.

  • توقف امضاهای طلایی در وزارت نفت/۹۸ میلیون لیتر تولید بنزین

    توقف امضاهای طلایی در وزارت نفت/۹۸ میلیون لیتر تولید بنزین

    مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به ایجاد درگاه ملی مجوزها گفت: با اقدام‌های بسیار جدی و انقلابی در پالایش و پخش، امضاهای طلایی در وزارت نفت از ابتدای امسال متوقف شده است.

  • ماهی یک میلیارد دلار زیان صنایع از این محل

    ماهی یک میلیارد دلار زیان صنایع از این محل

    خاموشی برق صنایع تاکنون خسارت‌هایی  را به بخش‌های مختلف تولیدی وارد کرده و سبب کاهش بازدهی تولید برخی از صنایع شده است این درحالی است که قطعی برق حداقل ۲۰ درصد هزینه‌های تولید را در برخی صنایع افزایش می‌دهد و برآورد شده این خاموشی‌ها ماهانه یک میلیارد دلار زیان به اقتصاد کشور وارد می‌کند که معادل نیمی از سرمایه ساخت یک نیروگاه ۴ هزار مگاواتی است، بنابراین عدم تامین برق پایدار واحدهای صنعتی در سال‌های اخیر و خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده و نشده مشکلاتی را برای واحدهای تولیدکننده ایجاد کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =