عوامل فساد در اقتصاد ایران این افرادند

احمد زیدآبادی نوشت:مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی مثل بسیاری از دیگر برنامه‌ها به جای آنکه شفا دهد، کور می‌کند!

به گزارش صدای بورس احمد زید آبادی، کارشناس مسایل اقتصادی و اجتماعی معتقد است به این ده دلیل مبارزه با فساد در ایران بی نتیجه است.

اول، برخی نهادهایی که باید در هر شرایطی از حوزۀ منفعت اقتصادی دور باشند، دست‌شان در این حوزه باز گذاشته شده است.

دوم، امکان هیچگونه نظارت عمومی بر این نهادها وجود ندارد.

سوم، هیچگونه نظام اقتصادیِ مشخص و مدون برای کشور تعیین و تبیین نشده است.

چهارم، موجودی به عنوان شرکت‌های"خصولتی" در اقتصاد شکل گرفته که گفته می‌شود تمام مضرات شرکت‌های دولتی و خصوصی را در خود جمع کرده ولی از مزایای هیچکدام از آنها برخوردار نیست.

پنجم، یک سلسله قوانین متعارض و متضاد و مبهم و ناکارآمد و دائم‌التغییر برای ادارۀ بنگاه‌های اقتصادی تصویب شده که هر مدیر و کارشناس حقوقی را به سرگیجه می‌اندازد.

ششم، با سیاست کنترل و تثبیتِ دستوری قیمت‌ها، بین قیمت واقعی و قیمت دستوری کالاهای تولیدی شکاف افتاده و از این طریق، بازار چند نرخی بسیاری از کالاها داغ شده که این نیز زمینه را برای انواع فساد و سوءاستفاده و رانت فراهم می‌سازد.

هفتم، تحقیق و تفحص از عملکرد بنگاه‌های بزرگ، به جای آنکه از طرف هیئت‌هایِ تخصصی مورد اجماعِ نخبگان این حوزه و آشنا به دردسرهای امور اجرایی صورت گیرد، اغلب به افرادی با اندکی سواد حوزوی و با گرایش‌های تند سیاسی سپرده می‌شود که نهایتاً به جای یک گزارش کارشناسی و مستند و علمی، کارشان بعضاً به صدور بیانیه و انتقام‌گیری از رقبای سیاسی ختم می‌شود!

هشتم، همۀ موارد فوق در حالی است اقتصاد کشور تحت تحریم‌های شدید بین‌المللی دچار رکود و تورم فزاینده شده و فقر و بیکاری گسترده، بسیاری را برای انجام انواع مفاسد مالی و اقتصادی حریص کرده است.


بیشتر بخوانید :واکنش مدیر عامل اسبق فولاد مبارکه در خصوص گزارش هیأت تحقیق و تفحص مجلس


نهم، نزاع ‌های پایان‌ناپذیر سیاسی و انتقامجویی‌های جناحی، سال‌هاست سایۀ سنگین خود را بر اقتصاد انداخته به طوری که هرگونه جرأت تصمیم‌گیری از مدیران به نسبت پاک‌دست را سلب کرده و در عوض برخی مدیران ناآگاه به امر اقتصاد، اما متکی به حمایت‌های بی‌دریغ سیاسی را جسارت بی حد و حساب بخشیده است.

دهم، با چنین وضعی واقعاً چگونه می‌توان به صحت و دقت گزارش‌های مربوط به مفاسد اقتصادی اعتماد کرد؟ چه بسا مدیر بدبختی که به دلیل برخی تصمیمات برای خلاصی از قوانین مبهم و ناکارآمد و بدون کمترین سوءاستفادۀ شخصی نامش در گزارش‌های فساد بر سر زبان عموم افتد و بی‌هیچ دلیل موجهی آبرویش ریخته و اعتبارش ملکوک شود و چه بسا افراد زرنگِ مستظهر به حمایت‌های سیاسی به رغم ارتکاب فسادهای واقعی، حتی اشارۀ غیرمستقیم به نام‌شان نیز امکانپذیر نباشد.

بگذریم از هزاران شهروند مستعد و کارآفرینِ بخش خصوصی که در این فضای آلوده و مسموم و پرفساد باید برای حفظ بنگاه تولیدی خود همۀ بلاها را به جان بخرند و ای بسا که در این آشفته بازار قربانی هم بشوند!

اعتماد - تا اقتصاد کشور و نوع رسیدگی به تخلفات و مفاسد، در اتاقی شیشه‌ای به طور شفاف در معرض دید عموم قرار نگیرد، از یک سو فساد روندی روزافزون خواهد داشت و از سوی دیگر، گزارش‌های تحقیق و تفحصِ این‌چنینی به جای آنکه اقتصاد بیمار کشور را شفا دهد، به کلی کور می‌کند!

کد خبر 458095

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • یک کارشناس اقتصادی خواستار تحقیق و تفحص از مجلس شد

    یک کارشناس اقتصادی خواستار تحقیق و تفحص از مجلس شد

    پازوکی: اگر مجلس به دنبال این است که اقتصاد را از فساد پاک کند باید قوانینی تصویب کند که شفافیت در اقتصاد را افزایش دهد. به عقیده من حتی نمایندگان باید از خود مجلس و خودشان شروع کنند.

  • افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان مشروط شد

    افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان مشروط شد

    سخنگوی دولت گفت: افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در صورت نهایی شدن جزئیات و تامین منابع اعمال می‌شود.

  • مسئولان دانشگاه آزاد از فولاد هرمزگان بازدید کردند

    مسئولان دانشگاه آزاد از فولاد هرمزگان بازدید کردند

    عصر روز سه‌شنبه یکم شهریور ماه، سرپرست معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد کشور، رئیس دانشگاه آزاد استان هرمزگان به همراه تنی چند از مسئولان دانشگاه، ضمن بازدید از خطوط تولید فولاد هرمزگان، با معاونان و مدیران این شرکت دیدار و گفت‌وگو کردند.

  • چرا تیم‌های ورزشی شرکت‌های بورسی عملکرد شفافی ندارند؟

    یک کارشناس بازار سرمایه :

    چرا تیم‌های ورزشی شرکت‌های بورسی عملکرد شفافی ندارند؟

    علت نبود شفافیت تیم‌های ورزشی شرکت‌های بورسی از سوی یکی از کارشناسان بازار سرمایه بررسی شد.

  • رشد قیمت سهام استارت خورد

    رشد قیمت سهام استارت خورد

    به نظر می رسد نمادهای کوچک در بازار روند رشد قیمت را آغاز کرده اند.

  • ضرر سنگین بورس از قطعی گاز و برق

    ضرر سنگین بورس از قطعی گاز و برق

    با توجه به بحران انرژی در دنیا به خصوص در اروپا و متصل بودن نرخ گاز صنایع به قیمت‌های گاز در اروپا، پیشنهاد می‌شود فرمول نرخ گذاری گاز صنایع مورد بازنگری قرار گیرد.

  • لحظه به لحظه با بازار چهارشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۱

    لحظه به لحظه با بازار چهارشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۱

    شاخص کل روز گذشته با رشد ۶ هزار و ۹۸۳ واحدی به ۱ میلیون و ۴۳۱ هزار و ۴۷۴ واحد رسید. شاخص هم وزن نیز با رشد ۵ هزار و ۲۸ واحدی به ۴۰۲ هزار و ۳۲۵ واحد رسید. نمادهای «فملی»، «نوری»، «حکشتی»، «شستا» بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای «فارس»، «فولاد»، «کگل» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. اغلب کارشناسان عقیده دارند که بازار سرمایه این روزها در وضعیت ابهام قرار دارد و به واسطه همین ابهام سهامداران نمی‌توانند تصمیم بگیرند یا معامله درستی داشته باشند. بورس در انتظار خبری درست و موثق از مذاکرات برجام است و تا زمانی که یک نتیجه مشخص وجود نداشته وضعیت فعلی ادامه دارد. چنانچه اخبار خوبی نسبت به روند مذاکرات برجام منتشر شود قطعا وضعیت بهتر خواهد شد در غیر این صورت بلاتکلیفی در بازار سرمایه همچنان ادامه خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =