صدای بورس – میثم قریشی؛ اگر شرکتهای بازار سرمایه سود تقسیمی خود را به جای پرداخت نقدی به سهامداران و خارج کردن آن از بازار، صرف افزایش سرمایه شرکت کنند، مالیات آن صفر خواهد شد. سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است به منظور تشویق سرمایهگذاری و توسعه بخشهای تولیدی، شرکتهایی که تا تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۲۹ در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران پذیرفته شده باشند، در صورتی که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان همان سال، سود تقسیم نشده سال مالی قبل آنان به حساب سرمایه منتقل شود، افزایش سرمایه صورت پذیرفته مشمول نرخ صفر مالیاتی است.
سال گذشته مجلس شورای اسلامی طرحی را مصوب کرد که به موجب آن برای تشویق سرمایهگذاری شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس و ترغیب آنها به تقسیم نکردن بخش بیشتری از سود اکتسابی و استفاده از منابع حاصل برای افزایش سرمایه و در نتیجه توسعه بخشهای تولیدی و ایجاد فرصتهای جدید شغلی، در سال ۱۴۰۱ مالیات بر درآمد آن بخشی از سود تقسیم نشده شرکتهای مزبور که به حساب سرمایه انتقال مییابد، مشمول نرخ صفر مالیاتی است. در همین زمینه مهدی دلبری، مدیرعامل شرکت سبدگردان هیوا در گفتوگو با صدای بورس مزایا و معایب این طرح را اینگونه برشمرد.
بیشتر بخوانید: ریسک خرید و فروش را پوشش دهید
دلبری گفت: یکی از مصوبات مناسبی که سال گذشته در بودجه دیده شد معافیت مالیاتی برای سود تقسیم نشده بنگاههایی بود که این قسمت از درآمد خود را به سود انباشته صورتهای مالی منتقل میکنند. این مصوبه مناسبی است ولی باید به این نکته اشاره کرد که با توجه به اینکه بنگاههای بزرگ بازار سرمایه ایران متعلق به بازنشستهها هستند و این قشر شرایط معیشتی جالبی ندارند در نتیجه امسال تقسیم سود در مجامع شرکتها بسیار زیاد بود.
وی افزود: برخلاف معافیت مالیاتی که در بودجه تصویب شد، بنگاهها و شرکتهای تولیدی خیلی از این مصوبه استقبال نکردند و به نظر میرسد فعالان بازار زیاد به سمت آن نرفتند. امیدواریم در آینده این مزیتها بیشتر شود و بنگاهها به تقسیم سود کمتر،افزایش تولید و راهاندازی طرحهای توسعه روی بیاورند.
نظر شما