افت شاخص بورس تا کجا ادامه دارد؟

آیا بورس از مهر ماه دوباره به حالت عادی برمی گردد؟

به گزارش صدای بورس, فعالان بورسی معتقدند تابستان امسال بورس با بازدهی منفی ۱۲ درصدی دوران وخیمی را پشت سر گذاشت که در سال‌های اخیر بی سابقه بوده است. اما آیا روزهای رونق دوباره به بورس برمی گردد؟


مهدی ساسانی کارشناس بازار سرمایه در خصوص آینده بازار سرمایه اظهار کرد: بازار سرمایه براساس سنت هر ساله در شهریورماه و به ویژه در نیمه دوم این ماه، در بلاتکلیفی به سر می‌برد. تسویه سال مالی و حساب‌های جاری و نبود چشم‌انداز برای گزارشات شش ماهه که در انتهای مهرماه منتشر می‌شود باعث شده رخوتی در بازار سرمایه در شهریورماه به وجود آید که امسال نیز این اتفاق در بازار افتاد.

وی افزود: از طرفی مذاکرات برجامی فرسایشی شده است. سهامداران برای تصمیم‌گیری به این موضوع نیز توجه دارند، زیرا توافق یا عدم آن می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی کشور را تغییر دهد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار مجدداً روند اصلاحی در پیش گرفته است. از مدت‌ها پیش، بیشتر تحلیلگران تکنیکال معتقد بودند که یک شاخه اصلاح دیگر از بازار باقی مانده که در کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی به پایان خواهد رسید و اکنون وارد این کانال شده‌ایم.

ساسانی اذعان کرد: انتظار می‌رود در هفته‌های آینده شرایط ملایم و اصلاحی شاهد باشیم تا این اصلاح تکمیل شود. در مهرماه با چشم‌انداز گزارشات شش ماهه شرایط بازار سرمایه بهبود می‌یابد.

افزایش دامنه نوسان می‌تواند به ضرر بورس باشد

وی همچنین درخصوص تأثیر افزایش دامنه نوسان بر بازار سرمایه، اظهار کرد: افزایش دامنه نوسان فقط برای نمادهای اول بازار بورس و فرابورس اجرایی شده است. هر چقدر دامنه نوسان افزایش یابد شاهد نقدشوندگی بیشتر نمادها بوده و این نمادها نسبت به سایر نمادها می‌توانند سرعت رشد و افت بازار را افزایش دهند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون بازار سرمایه ایران با مشکل نبود نقدینگی مواجه است بنابراین میل بازار برای اصلاح در این روزها بیشتر است. در چنین شرایطی اگر مدیریت صحیحی بر تابلوی معاملات توسط بازارگردان‌ها صورت نگیرد، نمادهایی که دامنه نوسان هفت درصدی دارد، آسیب بیشتری به بازار وارد خواهند کرد.

ساسانی خاطرنشان کرد: افزایش دامنه نوسان زمانی اقدام مناسبی برای بازار محسوب می‌شود که دامنه نوسان ثابتی برای بقیه نمادها نیز داشته باشیم. افزایش دامنه نوسان در یک بازار نمی‌تواند تأثیر فراگیری بر همه بازار داشته باشد.

حجم اندک معاملات بورسی در هفته آخر شهریور

به گزارش نبض بازار,همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه نیز اظهار کرد: بورس آخرین هفته تابستان را در حالی پشت سر گذاشت که به دلیل اینکه سال مالی بیشتر کارگزاری‌ها و شرکت‌های سرمایه گذاری منتهی به ۳۱ شهریور است، حجم معاملات در هفته آخر شهریور ماه غیرطبیعی است.

وی ادامه داد: بنابر این مقدار عرضه‌ها بالا می‌رود یا اعتبارات کم می‌شود و مواردی از این دست که باعث می‌شود بازار روند واقعی و طبیعی نداشته باشد؛ به این معنا که ما یک تاثیر تاریخی را در بازار هفته پایانی این ماه شاهد هستیم و بودیم. حتی امروز معامله عمده‌ای که انجام شد به نظر می‌رسد در همین چارچوب بود و آن بلوک تامین سرمایه خلیج فارس که انجام شد.

چرا با وجود افزایش قیمت دلار، سهام گران نشد؟

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس از مهر ماه دوباره به حالت عادی برمی گردد و سطوح اعتباری کارگزاری‌ها و فعالیت سرمایه گذاری‌ها طبیعی می‌شود. مساله دیگر که بر بازار سرمایه سیطره دارد، نوسان قیمت‌ها در بازار جهانی است.

دارابی با بیان اینکه چند مساله هنوز مبهم است که روی بورس تاثیرگذار خواهد بود، ادامه داد: نتیجه بحث مذاکرات سیاسی و اجلاسی که با حضور رئیس جمهور در نیویورک ادامه دارد، بر بورس موثر است و باید منتظر باشیم و ببینیم به نتیجه می‌رسد یا خیر؛ هرچند دلار در بازار داخل تحت تاثیر این مذاکرات تا مرز ۳۲ هزار تومان هم افزایش یافت؛ اما اختلاف آن با ارز نیمایی و عدم پایداری بازار دلار باعث شده که تردیدهایی وجود داشته باشد. به همین دلیل شرکت‌های صادرات محور بورس با موج تقاضای ناشی از افزایش قیمت دلار مواجه نیستند.

سهامداران در بلاتکلیفی

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه به دلیل کاهش قیمت‌های جهانی، معامله گران بورسی در حالت بلاتکلیفی هستند، گفت: نتیجه مذاکرات سیاسی نیز هنوز مشخص نیست. از طرف دیگر از روز شنبه، دوم مهرماه ۱۴۰۱ گزارش‌های عملکرد شرکت‌ها مربوط به شهریور ماه و سپس گزارش‌های شش ماهه و بعد شش ماهه حسابرسی شده منتشر می‌شود. این گزارش ها، گزارش‌های بسیار مهمی هستند و در این بازه زمانی است که معامله گران معمولا آرایش پرتفوی شش ماهه دوم خود را می‌چینند.

دارابی ادامه داد: باید منتظر باشیم و ببینیم که گزارش‌های شرکت‌ها در چه فضا و عملکردی منتشر می‌شود و اگر گزارش‌های خوبی باشد، می‌تواند بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین نتیجه سفر رئیسی به نیویورک نیز عامل دوم موثر بر بورس مهر ماه است. البته با توجه به اینکه چند روز تعطیل پشت سر هم در هفته آینده داریم بورس ترندی را در خود نشان نمی‌دهد و هفته دوم ساختار شکل یافته تری را شاهد خواهیم بود.

کد خبر 459796

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =