رشد آخر هفته بورس ادامه‌دار می‌شود؟

سه روز انتهایی معاملات هفته قبل با رشد شاخص همراه بود، اما آیا این رشد در هفته جاری هم ادامه می یابد؟

به گزارش صدای بورس اخبار مثبت این هفته، احتمال ادامه‌دار شدن روند صعودی بازار را افزایش می‌دهد. انتشار اوراق تبعی می‌تواند تاحدی شرایط بازار را بهبود بخشد. اتفاقات مثبت در بورس کالا از جمله ورود محصولات جدید همچون تایر به بورس کالا و ورود دو خودرو پر تیراژ از ایران خودرو می‌تواند باعث بهبود معاملات در بازار سهام شود. از طرفی انتظار افزایش نرخ دلار نیمایی و کاهش اختلاف بین نرخ دلار آزاد و نیمایی می‌تواند باعث افزایش سودآوری صنایع صادرات محور شود. همچنان نمی‌توان از ریسک‌های سیاسی موجود، کمبود نقدینگی و همینطور عدم اطمینان سرمایه‌گذاران از ادامه‌دار بودن این روند انتظار رشد شارپ از بازار را داشت.


در بازار جهانی نفت برنت در محدوده بالای ۹۰ دلار معامله می‌شود و نفت سبک آمریکا اندکی کمتر از ۹۰ دلار است. قیمت مس در محدوه ۷۶۰۰ دلار در نوسان است. روی نیز در قیمت حدود ۳۰۰۰ دلاری معامله می‌شود. سرب بالای ۲۰۰۰ دلار رفته و آلومینیوم همچنان نزولی در محدوده ۲۲۰۰ دلار است. اونس جهانی طلا با توجه به تقویت شاخص دلار و احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا کاهشی بود و در زیر سطح ۱۷۰۰ دلار قرار گرفت.

تصمیم ائتلاف اوپک ‌پلاس چه تأثیری بر بورس ایران گذاشت؟
در اولین روز معاملاتی هفته با رشد قیمت‌ها در گروه پالایشی شاخص کل با رشد ۲ هزار و ۸۶۸ واحدی در محدوده یک میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی به کار خود پایان داد. در نیمه دوم بازار عرضه‌ها شدت پیدا کرد در نهایت ارزش معاملات خرد در حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان قرار گرفت. شیب خروج نقدینگی کاهش یافت و حدود ۹۲ میلیارد تومان ثبت شد. با افزایش قیمت نفت توجه به سهم‌های پالایشی دیده می‌شد. دلیل اصلی افزایش قیمت نفت را می‌توان تصمیم ائتلاف اوپک‌ پلاس برای کاهش تولید دو میلیون بشکه در روز دانست. از اتفاقات دیگر این روز جلسه خاندوزی، وزیر اقتصاد با سازمان بورس و هلدینگ‌های بزرگ بورسی بود که در این جلسه بنا شد رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کمیته‌ای در مورد بودجه ۱۴۰۲ تشکیل دهد و به تأثیرات متغیرهای بودجه به سودآوری شرکت‌ها اشاره شود و موضوع دیگر اختصاص منابعی از سوی هلدینگ‌ها جهت حمایت از سهم‌های خود در قالب انتشار اوراق اختیار تبعی بود.


بیشتر بخوانید: بورس به خط قرمز نزدیک می شود


ریسک‌های اخیر بورس را منفی کرد
در دومین روز کاری با توجه به معاملات روز گذشته‌اش بازار منفی سپری شد. ریسک‌های سیاسی و ناآرامی‌های اخیر باعث ادامه‌دار شدن روند نزولی بازار شد و شاخص کل با ریزش ۱۱ هزار واحدی به رقم یک میلیون و ۳۰۵ هزار واحد رسید و از نظر تکنیکالی در نزدیک‌های حمایت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد قرار گرفت. از اخبار مهم این روز تسهیل تراکنش‌های بانکی کارگزاران بورس و افزایش از ۵۰۰ میلیون ریال به ۵۰۰۰ میلیون ریال (۱۰ برابر) است. در پایان معاملات این روز ۸۸ نماد مثبت بودند که در مقابل ۵۸۷ نماد منفی معامله شدند. از دلایل منفی شدن بازار روز یکشنبه به اوج گرفتن اعتراضات خیابانی می‌توان اشاره کرد. خروج نقدینگی حقیقی حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بود که در مقابل ارزش معاملات حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومانی نسبت بالایی داشت.

«تپسی» به سهامدار حرفه‌ای عرضه شد
در سومین روز کاری هفته پس از افت سنگین روز گذشته شاخص کل با کاهشی جزیی به رقم یک میلیون و ۳۰۳ هزار واحدی رسید. بازار در ابتدا شروع منفی داشت ولی در ادامه با بهبود معاملات در گروه‌های غذایی و پالایشی به اتمام رسید. شیب خروج نقدینگی به نسبت روز گذشته‌اش کاهش داشت و حدود ۲۵۰ میلیارد تومان برآورد شد. از اتفاقات مهم این روز عرضه اولیه تپسی به روش سلب حق تقدم به سرمایه‌گذاران خاص و حرفه‌ای بود. در تاریخ ۲۴ خرداد، ۵ درصد سهم تپسی از طریق صندوق‌ها معامله شد و در روز دوشنبه ۱۸ مهر، ۱۰ درصد سهام از طریق سرمایه‌گذاران حرفه‌ای معامله شد. از اخبار مثبت این روز تکذیب هرگونه افزایش در نرخ و سقف گاز صنایع بود که می‌تواند نظر سرمایه‌گذاران را به بازار جذب کند. از اخبار مثبت این روز انتشار اطلاعیه پذیره‌نویسی و عرضه واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مدیریت ارزش مسکن بود. در بازار روز دوشنبه با توجه به افزایش قیمت نفت در کانال ۹۰ دلاری و همینطور انتظار انتشار گزارش‌های خوب از پالایشی‌ها باعث شده که مورد اقبال سرمایه‌گذاران قرار گیرند.

حقیقی‌ها قدرت خرید ندارند
در روز سه‌شنبه شاخص کل با افزایشی حدود یک درصدی به رقم یک میلیون و ۳۱۳ هزار واحدی رسید. با توجه به اخبار مثبت این روزها و حفظ حمایت شاخص در محدوده یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی، می‌توان انتظار روند صعودی شاخص را داشت. در نهایت دو نماد غزر و پالایش بیشترین ارزش معاملات خرد را ثبت کردند. در بازار روز سه‌شنبه حقوقی‌ها خریدار بودند و بسیاری از نمادها فروشنده خاصی نداشت ولی همچنان قدرت خرید حقیقی‌ها در بازار پایین بود و کمبود نقدینگی در بازار به چشم می‌خورد. ارزش معاملات خرد همچنان در رقم پایین ۲ هزار میلیارد تومان است و تا زمانی که حجم و ارزش معاملات افزایش نیابد، نمی‌توان به روند صعودی بازار اطمینان داشت. از اخبار مثبت این روز تصویب کاهش ۸۰ درصدی مالیات بر نقل و انتقال سهام در شورای عالی بورس اوراق بهادار بود.

بهبود در انتظار خودرویی‌ها
در آخرین روز هفته شاخص کل با رشد حدود نیم درصدی به رقم یک میلیون و ۳۱۹ هزار واحدی رسید. شاخص هم وزن نیز با رشد حدود ۱۴۰۰ واحدی به سطح ۳۸۰ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان بود. حقوقی‌ها در این روز نیز از بازار حمایت کردند. گروه‌های پتروشیمی از جمله زاگرس و شفن تحت تأثیر پیشنهاد دولت در خصوص کاهش سقف قیمت خوراک گاز متانولی‌ها از ۵۰۰۰ تومان به ۳۶۰۰ تومان به ازای هر متر مکعب با تقاضا همراه بود که این خبر تأثیر بسزایی بر این گروه خواهد گذاشت. از اتفاقات مهم دیگر این روز معامله ۵۰ دستگاه کامیون کشنده امپاور بهمن دیزل در بورس کالا بود که این محصول با میانگین قیمتی ۳ میلیارد و ۲۰۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان و رقابت ۴.۵ درصدی معامله شد. این عرضه در بورس کالا می‌تواند باعث بهبود شرایط خودروسازها و حذف دلال‌ها در این میان شود.

کد خبر 460843

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =