به گزارش صدای بورس، علیرضا دلیری، دستیار معاون علمی و فناوری رئیسجمهور یکی از برنامههای این معاونت را توسعه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها در بورس ذکر کرد و گفت: حمایت و تسهیل حضور شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه از اولویتهای این معاونت است؛ در همین راستا تعداد بسیار زیادی از شرکتهای تولیدی در صف ورود هستند که امیدواریم تا پایان سال جاری حدود بیست شرکت بتوانند وارد بازار شوند.
وی با بیان اینکه شرکتها بنا به اقتضای نوع فعالیت خود باید از روشهای مختلف تأمین مالی استفاده کنند، ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها با توجه به ظرفیت بالای ریسکپذیری خود از روشهای تأمین مالی متفاوتی نسبت به شرکتهای سنتی استفاده میکنند، بنابراین ممکن است وام روش مناسبی برای تأمین مالی این شرکتها نباشد.
وی اظهار داشت: صندوقهای سرمایهگذاری VC، پلتفرمهای تأمین مالی جمعی یا کراودفاندینگ و انتشار اوراق بدهی از طریق بازار سرمایه، روشهای تأمین مالی مناسبی برای شرکتهای نوپا و کوچک محسوب میشوند، اما تعداد زیادی از۷۵۰۰ شرکت دانشبنیان، به دلیل رشد قابلتوجهی که داشتهاند، تبدیل به شرکتهای بزرگی شدهاند، بنابراین یکی از بهترین بسترها برای مراحل توسعهای این شرکتها استفاده از عرضه اولیه است که قطعاً اقبال ویژهتری هم نسبت به آن میشود، چون به طور مرتب در حال رشد بوده و محصول آنها ارتقا مییابد، بنابراین شاخص آنها نیز متفاوت از بقیه خواهد بود.
دلیری با اشاره به اینکه در سه سال گذشته، ۶۴ شرکت دانشبنیان و استارتاپ وارد بورس شدهاند، تصریح کرد: این عدد قابلتوجهی محسوب میشود، چرا که حدود نه درصد بازار سرمایه را تشکیل میدهد و اکثر آنها نیز در فاز اول و دوم شرکت بورس قرار دارند.
وی بیان داشت: در همین راستا سازمان بورس در سال جاری با مصوبهای، شاخصی تحت عنوان شاخص دانشبنیان تعریف کرده است تا عملکرد این شرکتها را از لحاظ رشد یافتگی نسبت به شرکتهای سنتی در فایلی مستقل افشا کند.
دستیار معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در ادامه، فرآیند ورود استارتاپها به بورس را فرآیند متفاوتتری دانست و خاطرنشان کرد: موضوع مهم درباره استارتاپها نحوه ثبت داراییهای نامشهود در این شرکتها، تهیه صورتهای مالی و ارائه گزارش حسابرس است و اغلب شرکتهایی هستند که دانش، برند و نیروی انسانی آنها پایه و اساس داراییشان است.
وی یادآور شد: این فرآیند در یک سال گذشته در بازار سرمایه دستخوش تغییر شد، زیرا تجربهای در این زمینه وجود نداشت، اما ورود تپسی باعث شد ضمن تدوین و ابلاغ آییننامه استارتاپها در بورس، ارزشگذاری داراییهای نامشهود رسمیت پیدا کند و سازمان حسابرسی نیز نحوه ثبت آنها را در صورتهای مالی مشخص کند، بدین ترتیب بستر لازم برای ورود این شرکتها به بورس فراهم شد.
نظر شما