تورم منفی خوراکی‌ها برای شش دهک فقیر

بررسی ها نشان می دهد تورم ماهانه خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات در آذر برای دهک های اول تا ششم منفی برآورد شده است.

به گزارش صدای بورس,تورم ماهانه در آذر ۱.۹ درصد برآورد شده که نسبت به ماه گذشته اش کاهش داشته است.تورم نقطه به نقطه نیز در آذر ۴۸.۵ درصد به ثبت رسیده، به عبارت دیگر به طور میانگین هزینه‌ای که خانوار ایرانی برای تهیه یک سبد مشخصی از کالا و خدمات در آذر ماه امسال متحمل شده اند نسبت به هزینه تهیه همین سبد در آذر سال گذشته یک و نیم برابر شده است. همچنین تورم ماهانه غیر خوراکی ها در آذر ۳.۳ درصد بوده، این در حالیست تورم ماهانه خوراکی ها در همین ماه صفر درصد بوده است.

به دنبال اینکه تورم خوراکی ها در آذر صفر درصد برآورد شده، تورم ماهانه دهک اول تا ششم منفی بوده و همچنین در آن سو تورم خوراکی دهک های هفتم تا دهم مثبت به ثبت رسیده است. البته بالاترین تورم ماهانه خوراکی که در آذر رقم خورده به دهک دهم تعلق دارد که به نیم درصد هم نمی رسد. پایین ترین رقم این شاخص هم با منفی ۰.۶ درصد به دهک اول تعلق دارد، به طور کلی هرچه به سمت دهک های فقیر تر حرکت کرده ایم شاهد تورم خوراکی پایین تری بوده ایم. با توجه به اینکه تورم خوراکی دهک های کم درآمد منفی بوده می توان گفت که اقلام خوراکی نسبتا اساسی تر در پایان آذر قیمتشان به طور میانگین کاهش یافته است.

به گزارش اقتصاد نیوز,تورم ماهانه غیر خوراکی ها و خدمات دهک دهم در آذر ۴.۴ درصد به ثبت رسیده، این بالاترین تورم غیر خوراکی در میان دهک ها به حساب می آید. پایین ترین تورم غیر خوراکی رقم خورده در آذر نیز برای دهک چهارم بوده است. چنانچه تورم غیر خوراکی دهک دهم را کنار بگذاریم، تورم غیر خوراکی سایر دهک ها آن چنان با هم تفاوتی ندارد، اما چرا تورم کل در دهک های فقیر به طور قابل توجهی پایین تر از تورم دهک های نهم و هشتم بوده؟ علاوه بر اینکه تورم خوراکی در دهک های کم درامد منفی بوده، با توجه به سبد مصرفی که این دهک ها دارند تورم غیرخوراکی به اندازه دهک های بالایی، تورم کل دهک های فقیر را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

photo_2022-12-25_11-57-09

کد خبر 464465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =