ضرورت صنعتی‌سازی مسکن همراه با رشد انبوه سازی

گروه مالی بانک مسکن قریب به دومیلیون متر مربع پروژه در دست احداث دارد و بعنوان یکی از مجموعه‌های سرآمد در حوزه ساخت وساز در کشور به شمار می‌رود و نخستین مجموعه‌ای است که فعالیت خود را نزدیک به ۴۶سال قبل آغاز کرده است.

صدای بورس_مرضیه حیدری؛ نخستین همایش ملی مسکن، ایمنی، صنعتی سازی دوشنبه ۵دی ماه در سالن دکتر حبیبی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

محمدرضا جواهری، مدیرعامل و رییس هیات مدیره گروه مالی مسکن در ابتدای همایش گفت: در نظر داشتیم نکاتی پیرامون بحث ساخت و ساز و کیفیت بحث پروژه‌های عمرانی را در گروه مالی و بانک مسکن کلید بزنیم که همزمان با روز ایمنی در برابر زلزله برگزار شد.

وی افزود: گروه مالی بانک مسکن با بیش از بیست شرکت که به صورت مستقیم و غیرمستقیم سهامدار هستند پروژه‌های عمرانی را اجرایی می‌کنند و قریب به دومیلیون متر مربع پروژه در دست احداث دارد بعنوان یکی از مجموعه‌های سرآمد در حوزه ساخت وساز در کشور به شمار می‌رود و نخستین مجموعه‌ای است که فعالیت خود را نزدیک به ۴۶سال قبل آغاز کرده است.

جواهری ادامه داد: انتظار می‌رود که گروه مالی مسکن و شرکت سرمایه‌گذاری مسکن و شرکت‌های تابعه در حوزه تکنولوژی ساختمان و صنعت ساخت و ساز سرآمد باشند. چراکه کشوری زلزله خیز هستیم و نقریبا ۲۵ سال گذشته گفته می‌شد که هر ده سال یکبار زلزله مهیبی اتفاق می‌افتد و هر ۵سال یکبار یک زلزله ۵تا۶ ریشتری و آمار نشانگر آن است که تقریبا هر ۵سال یکبار یک زلزله ویرانگر را شاهد هستیم بنابراین باید آمادگی را داشته باشیم و با تشکیل کارگروهی در مسیر ساخت ساختمان ایمن و صنعتی سازی قدم برداریم.

همچنین وی در ادامه به اهمیت صنعت ساختمان در اقتصاد ایران پرداخت و عنوان کرد: صنعت ساختمان به گواهی آمار و ارقام بزرگترین صنعت در کشور، موتور محرک اقتصاد کشور و زمینه ساز اشتغال پایدار به صورت مستقیم و غیرمستقیم، تامین کنند حدود یک سوم از گردش مالی کشور، با بیشن از ۷۸بخش اقتصادی رابطه پیشین و با بیش از ۵۶ بخش رابطه پسین اقتصادی دار،د فعالسازی بیش از ۶۰درصد سایر بخش ها و در نهایت به صورت مستقیم ۵درصد و به صورت غیر مستقیم ۱۲ تا ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل میدهد.

جواهری در خصوص ضرورت ایجاد تحول در شیوه سنتی ساخت و ساز موارد زیر را نام برد: رشد سریع جمعیت، افزایش تقاضا، کاهش زمان ساخت، استفاده از دستاوردهای فناورانه قرن حاضر، کاهش زمان بازگشت سرمایه، افزایش کیفیت درساخت و ساز و کاهش هزینه.

وی اصطلاح صنعتی سازی ساختمان را برای توصیف و در برگرفتن مفاهیم مدولارسازی، پیش ساخته سازی و مونتاژ برشمرد و افزایش تولید، کاهش هزینه، افزایش کیفیت و کاهش کار دستی را از اهداف صنعتی سازی دانست. همچنین ۵سطح صنعتی سازی ساختمان در جهان تولید قطعات پیش ساخته، مکانیزاسیون، اتوماسیون، فناوری رباتیک و تولید مدام صنعتی است.

رییس هیات مدیره گروه مالی مسکن عمر پایین بهره برداری اجزا و قطعات ساختمانی، مقاومت کمتر سازه در برابر نیروهای زلزله، زیاد بودن حوادث پروژه‌های ساختمانی، آلایندگی زیاد و تخریب محیط زیست، سرعت پایین تولید مسکن و افزایش هزینه تمام شده ساخت تاخیر در بازگشت سرمایه را از معایب روش‌های سنتی ساخت و ساز دانست و در مقابل افزایش اشتغال و توسعه صنعتی، حفاظت از محیط زیست، افزایش ایمنی ساخت و ساز، افزایش کیفیت ساخت و ساز، کاهش زمان ساخت پروژه ها و کاهش هزینه‌های کلان اقتصادی را از مزایای صنعتی سازی در ساخت و ساز دانست.


بیشتر بخوانید:

حمایت از حقوق سهامداران اقلیت با حاکمیت شرکتی


وی کاهش زمان ساخت از طریق صنعتی سازی را به دو روش سنتی و صنعتی تقسیم کرد که فرآیند کاملا متوالی، اجرای به ترتیب، زنجیره وار بودن اقدامات و وجود اقدامات بیهوده مراحل روش سنتی و فرآیند کاملا موازی، عدم نیاز به سلسله مراتب اجرا، حذف اقدامات غیرضروری و تولید برخی از قطعات در کارخانه و مونتاژ در محل مراحل روش صنعتی است.

مدیرعامل گروه مالی مسکن گفت: ایمنی در ساخت و ساز یکی از نکات برجسته در هنگام پیش تولید، ساخت و پس از ساخت و ساز است. بر اساس آمار سازمان بین المللی کار سالانه حداقل ۶۰هزارنفر در سراسر جهان در پروژه های عمرانی جان خود را از دست می دهند و صدها هزار نفر مجروح و یا دچار صدمه جدی می‌شوند که یکی از راهکارها برای کاهش میزان حوادث جایگزینی فعالیت‌های پرریسک کارگاهی با فعالیت‌های با ریسک کمتر در کارخانه با محیط کنترل شده و ایمن است و در ایران ۴۶درصد حوادث مربوط به حوادث کارگاه‌های ساختمانی است.

همچنین ساخت و ساز به روش صنعتی عامل حفاظت از محیط زیست و افزایش بهره وری از منابع طبیعی، کاهش چشمگیر نخاله های ساختمانی، بهینه شدن مصرف انرژی، کاهش گرد و خاک و ذرات معلق در کارگاه‌های ساختمانی و کاهش سر و صدای ناشی از فعالیت‌های ساختمانی است.

و در نهایت جواهری راهکارهای ترغیب به صنعتی سازی ساختمان را موارد زیر عنوان کرد: یکپارچه سازی مدیریت کلان کشور در راستای صنعتی سازی ساختمان، تصویب قوانین تشویق کننده استفاده از روش‌های ساخت صنعتی، آموزش نیروی کار ماهر روش های نوین ساخت، واقعی شدن هزینه های مربوط به حامل های انرژی و مصالح ساختمانی، استفاده از سیستم های پیشبرد پروژه جدید و منطبق با روش های ساخت صنعتی و تاسیس ساختمانی با عنوان مرکز توسعه صنعتی ساختمان.

الگوسازی امری مهم

علی عسکری، مدیرعامل بانک مسکن در ادامه همایش ملی مسکن، ایمنی، صنعتی سازی گفت: بحث مقام سازی اصول موضوعه ساخت و ساز است و کسی نمیتواند غیر این بگوید و نباید هیچ بنایی بدون تایید ایمنی ساخته شود بنابراین هر ساخت و سازی باید استاندارهای لازم را از لحاظ ایمنی داشته باشد. آنچیزی که امروزه نیاز کشور است بحث صنعتی سازی است و استفاده از مصالح نو و مقاوم که هم استاندارها را تایید کند و هم به کار گرفته شود.

وی افزود: در زمینه صنعتی سازی شرکت‌های مختلفی وجود دارد که اقدام به کار کرده‌اند اما در وجه کلان کشور الگوی خاصی از صنعتی سازی وجود ندارد و حتی در بانک مسکن که مبدا ساخت و ساز در کشور است شرکتی در این زمینه نداریم که بتواند صنعتی سازی را در کشور ترویج کند و حتی در ساخت و سازها خیلی به دنبال این موضوع و واژه نیستیم. شاید یکی از نیازهای اساسی ایجاد الگویی برای انجام اینکار است و باید به سمت هدفی رفت که پلتفرمی برای صنعتی سازی در حوزه ساختمان شکل بگیرد و به نوعی در این زمینه تبدیل به الگو شویم.

مدیرعامل بانک مسکن در پایان تصریح کرد: امروزه در فضای اقتصاد فضا برای کارکردن بسیار باز است اما الگوسازی در کشور بسیار حائز اهمیت است و باید ایده‌هایی جدید در زمینه ساخت و ساز ذکر شود تا بتوان از آن استفاده کرد.

کد خبر 464510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =