به گزارش صدای بورس، پتروشیمی بوعلی سینا برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۱ مبلغ ۴۵۲۰ ریال سود برای هر سهم پیش بینی کرد.
بر اساس این گزارش پتروشیمی بوعلی سینا با نماد بوعلی در تالار بورس اوراق بهادار فعالیت دارد؛ بر اساس خلاصه سود زیان شرکت سود هرسهم شرکت برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۰ مبلغ ۲۵۴۱ ریال است. این رقم برای دوره مالی منتهی به ۱۴۰۱ مبلغ ۴۵۲۰ ریال پیش بینی شد.
محصولات اصلی شرکت بوعلی عبارتند از؛ برش سنگین، برش سبک، رافینیت، ریفرمیت و بنزن. تا سال ۱۳۹۵ این شرکت یکی از تولید کنندگان پارازایلین بوده است اما به دلیل آتش گیری این واحد، تولید آن متوقف شده است.
بر اساس آخرین صورت مالی، سهامداران شرکت عبارتند از:
روند تولید به این صورت است که شرکت بنزین پیرولیز را از شرکت های پتروشیمی امیر کبیر و مارون خریداری میکند و در واحد ۱۰۰ بعد از تصفیه به برش سنگین و پنتان و ریفرمیت تبدیل می شود. سپس بنزین پیرولیز هیدروژنه شده به واحد ۵۰۰ وارد می شود و ترکیبات بنزن-تولوئن تولید میشود. سپس این ترکیبات در واحد ۶۰۰ جداسازی میشوند و به بنزن و تولوئن تبدیل می شوند.
از سوی دیگر نفتا و میعانات گازی از پتروشیمی هایی مانند پازنان خریداری میشوند و در واحد ۲۰۰ به ترکیبات برش سبک و سنگین تصفیه میشوند. سپس نفتای تصفیه شده به واحد ۴۰۰ وارد میشود و محصولات آروماتیکی از آن خارج می شود.
بعد از آتش سوزی واحد ۸۰۰ در سال ۹۵ ، هنوز این واحد راه اندازی نشده است و ریفرمیت که قبلا به پارازایلین تبدیل میشده است، بعد از اتش سوزی به صورت مستقیم به فروش می رسد.
با توجه به افشاهای شرکت، شرکت قصد دارد واحد پارازایلین را راه اندازی کند اما با توجه به اینکه نسبت قیمتی بین ریفرمیت و پارازایلین در چند سال اخیر بهم ریخته است، فروش پارازایلین برای شرکت زیان ده خواهد بود و از سود شرکت میکاهد. در نتیجه اگر شرکت ریفرمیت را مستقیما به فروش برساند به نفع شرکت خواهد بود.
تولیدات شرکت
روند تاریخی و پیش بینی تولیدات شرکت برای سال های آتی به شرح زیر است:
مواد مصرفی شرکت
روند تاریخی و پیش بینی مواد مصرفی شرکت برای سال های آتی به شرح زیر است:
مفروضات تحلیل
مفروضات و نکات مهم جهت برآورد سود و زیان سال های بعد به شرح زیر است:
شرکت از ابتدای سال مالی ۱۴۰۱ اقدام به فروش موجودی ریفرمیت خود کرده است. در ابتدای سال حدود ۱۹۶ هزار تن موجودی ریفرمیت بوده است که شرکت طی ۶ ماه نخست،۱۶۳ هزار تن از موجودی را به فروش رسانده است. در تحلیل ارائه شده در نظر گرفته شده است مابقی موجودی ریفرمیت نیز تا پایان سال به فروش برسد.
نسبت نرخ ریفرمیت به نفت در ماه های اخیر رو به افزایش بوده است و در تحلیل ارائه شده برای ۶ ماهه دوم ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲ برابر میانگین تاریخی آن درنظر گرفته شده است. اما با توجه به افزایش این نسبت در ماه های اخیر، این امر میتواند باعث سودآوری بیشتر در فروش این محصول شود.
بر اساس تبصره سوم بند الف آخرین دستورالعمل قیمت گذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، قیمت نفتای تحویلی به شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ ، معادل قیمت خوراک میعانات گازی تحویلی به شرکت های پتروشیمی نوری و بوعلی سینا در ماه متناظر محاسبه می شود.
سود و زیان
بر اساس موارد عنوان شده در بالا، سود و زیان به صورت زیر برآورد شده است:
تحلیل حساسیت سود سال ۱۴۰۱ با توجه به درنظر گرفتن نسبت نرخ ریفرمیت به نفت به عنوان محور افقی و نرخ نفت به عنوان محور عمودی برای ۶ ماهه دوم ۱۴۰۱ به صورت زیر است:
منبع: مشاور سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین
نظر شما