صدای بورس - مهراز حبیبی، سرطان یک مشکل جدی برای سلامتی است که می تواند بر افراد از هر جنسیت تأثیر بگذارد. با این حال، زنان اغلب در معرض خطر بیشتری از انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان سینه، تخمدان، دهانه رحم و آندومتر هستند. این سرطانها میتوانند تأثیر قابلتوجهی بر سلامت جسمی و عاطفی زنان و همچنین کیفیت زندگی آنها داشته باشند.
هر ساله ، سرطان میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند در قسمتهای مختلف بدن رخ دهد. زنان به ویژه در معرض انواع خاصی از سرطان ها از جمله سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم و سرطان روده بزرگ هستند.
سرطان ریه:
به طور مشابه، افزایش مصرف سیگار در بین زنان، بروز سرطان ریه را افزایش داده است. از همان قرار گرفتن در معرض سیگار، به نظر می رسد که خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان سیگاری بیشتر از مردان سیگاری است. در میان افراد غیر سیگاری، زنان بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه هستند.
سرطان سینه:
سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان های تشخیص داده شده در زنان است که از هر ۸ زن ۱ نفر در طول زندگی خود را مبتلا می کند. خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان اگر فعالیت بدنی نداشته باشد افزایش می یابد. چاقی یا اضافه وزن بعد از یائسگی در مقایسه با زنان مسنتر که وزن مناسبی دارند، افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند.
سرطان کولورکتال:
سرطان کولورکتال ممکن است تاثیر قابل توجهی بر زندگی زنان داشته باشد، با تشخیص زودهنگام، معاینات منظم، درمان مناسب و شیوه زندگی سالم، زنان می توانند خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهند و شانس درمان موفقیت آمیز خود را افزایش دهند. برای زنان بسیار مهم است که در مورد سلامت خود فعال باشند، خود را در مورد عوامل خطرناک و علائم هشدار دهنده ، آموزش دهند و برای شناسایی و درمان این سرطان ها در اسرع وقت اقدام کنند. با آگاه بودن و انجام اقدامات لازم، زنان می توانند شانس خود را برای داشتن یک زندگی سالم و رضایت بخش افزایش دهند.
سرطان دهانه رحم:
سرطان دهانه رحم شایع ترین نوع سرطان در بین زنان است. این نوع سرطان در سلول های دهانه رحم، ورودی رحم از واژن رخ می دهد. هر ساله بیش از نیم میلیون زن، عمدتاً بین ۳۵ تا ۴۴ ساله، در سراسر جهان به سرطان دهانه رحم مبتلا میشوند و این بیماری منجر به مرگ بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر میشود. زیرا بدن آنها با عفونت مبارزه می کند. با این حال، اگر بدن شما با عفونت مبارزه نکند، می تواند باعث شود سلول های دهانه رحم به سلول های سرطانی تبدیل شوند. دریافت معاینات منظم زنان، واکسن HPV، انجام تست پاپ، و انجام رابطه جنسی ایمن مهم ترین اقداماتی است که می توانید در جهت پیشگیری از سرطان دهانه رحم انجام دهید.
سرطان تخمدان:
همچنین جای تعجب است که سرطان تخمدان پنجمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان است و اغلب به عنوان «قاتل خاموش» شناخته میشود، زیرا علائم آن اغلب مبهم و غیرمعمول هستند.
علت ابتلا به سرطان
علت دقیق سرطان به طور کامل شناخته نشده است، اما این سرطان ها می توانند در نتیجه عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، سبک زندگی و قرار گرفتن در معرض آلاینده های محیطی ایجاد شوند. آگاهی زنان از علائم این سرطان ها و انجام غربالگری های منظم برای تشخیص علائم اولیه بیماری برای زنان مهم است. تشخیص زودهنگام می تواند به تشخیص سرطان در مراحل اولیه آن که قابل درمان است کمک کند و به طور قابل توجهی شانس بهبودی را افزایش دهد.
چرا مردان بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند؟
مردان نسبت به زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند. محققان می گویند این تفاوت ممکن است بیشتر به دلیل عوامل بیولوژیکی باشد تا عادات سبک زندگی.
با این حال، کارشناسان خاطرنشان می کنند که خوردن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، اجتناب از تنباکو و تعدیل مصرف الکل می تواند خطر کلی سرطان را کاهش دهد.
اگر تعجب می کنید، مردان واقعاً اهل مریخ نیستند و زنان واقعاً اهل زهره نیستند. اما زن و مرد واقعا با هم فرق دارند و وقتی صحبت از سرطان به میان میآید، این میزان در مردان بیشتر از زنان است.
تحقیقاتی انجام شده است که بر این موضوع متمرکز شده است که چرا سرطان مردان و زنان را متفاوت تحت تأثیر قرار می دهد. اما یک مطالعه جدید ، ما را به درک واقعی نزدیکتر می کند چرا که کارشناسان می گویند دلایل تا حدودی تعجب آور است. این مطالعات بینش جدیدی را به اشتراک می گذارد.
این مطالعه در ژورنال Cancer، مجله معتبر انجمن سرطان آمریکا منتشر شده است.
در آن، محققان گزارش می دهند که علت ممکن است تفاوت های جنسی بیولوژیکی باشد تا تفاوت های رفتاری مربوط به سیگار کشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی و سایر عوامل.
این مطالعه شامل ۱۷۱۲۷۴ مرد و ۱۲۲۸۲۶ زن بالغ ۵۰ تا ۷۱ ساله بود که از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۱ در یک رژیم غذایی واحد شرکت داشتند.
در این مدت، ۱۷۹۵۱ سرطان جدید در مردان و ۸۷۴۲ مورد در زنان ایجاد شد.
محققان میگویند که یافتهها نشان میدهد که تفاوتهای بیولوژیکی بین جنسیتها - مانند عوامل فیزیولوژیکی، ایمنیشناسی و ژنتیکی - نقش عمدهای در استعداد ابتلا به سرطان مردان در مقابل زنان دارد.
نتایج نشان می دهد که تفاوت هایی در بروز سرطان وجود دارد که تنها با قرار گرفتن در معرض محیط توضیح داده نمی شود. این نشان میدهد که تفاوتهای بیولوژیکی ذاتی بین مردان و زنان وجود دارد که بر استعداد ابتلا به سرطان تأثیر میگذارد.در این تحقیق ثابت شد که پس از کنترل عواملی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و شرایط پزشکی رایج، سوگیری جنسی در اکثر سرطان ها باقی می ماند.
عوامل سبک زندگی
پژوهشگران گزارش دادند که تفاوت در رفتارهای پرخطر و قرار گرفتن در معرض عوامل سرطانزا بین دو جنس، تنها سهم متوسطی از غلبه مردان در اکثر سرطانها را تشکیل میدهد (از ۱۱ درصد برای سرطان مری تا ۵۰ درصد برای سرطان ریه).
عوامل سبک زندگی تنها دلیلی نیست که بروز سرطان بین مردان و زنان را متفاوت می کند.
تفاوت در سیگار کشیدن، رژیم غذایی و شرایطی مانند دیابت بین مردان و زنان این فرضیه را به اثبات می رساند که تنها ۲۰ درصد از سوگیری مردان در ابتلا به سرطان مثانه را عامل می شود، سرطانی که مردان بیش از سه برابر بیشتر از زنان در معرض ابتلا به آن هستند.
با این حال، کارشناسان خاطرنشان می کنند که عوامل سبک زندگی همچنان می توانند بر خطر ابتلا به سرطان در افراد تأثیر بگذارند، بنابراین آنها از مردان و زنان می خواهند که رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، پرهیز از دخانیات و مصرف متوسط الکل را ترغیب کنند.
سرطان های خاص
بروز سرطان های تیروئید و کیسه صفرا در مردان کمتر از زنان بود. بر اساس این مطالعه، خطرات در مردان ۱.۳ تا ۱۰.۸ برابر بیشتر از زنان در سایر مکانها بود.
بیشترین افزایش خطر در مردان مربوط به سرطان مری (۱۰.۸ برابر بیشتر)، حنجره (۳.۵ برابر بیشتر)، قلب و معده (۳.۵ برابر بیشتر) و سرطان مثانه (۳.۳ برابر بیشتر) بود.
مردان حتی پس از تطبیق با طیف وسیعی از رفتارهای پرخطر و قرار گرفتن در معرض عوامل سرطانزا، خطر ابتلا به اکثر سرطانها را افزایش میدهند.
داده های بیشتری مورد نیاز است
اما برخی مطالعات به ما خاطرنشان میکند که یک رویکرد چند وجهی برای رسیدگی به نابرابریهای جنسی در سرطان باید وجود داشته باشد.
از لحاظ استراتژیک یعنی جنسیت، به عنوان یک متغیر بیولوژیکی باید در کل زنجیره سرطان از پیش بینی، خطر ابتلا و پیشگیری اولیه سرطان، همچنین غربالگری سرطان و پیشگیری ثانویه تا درمان سرطان و مدیریت بیمار باید اقداماتی اعمال شود.
«بررسی و رسیدگی به نابرابریهای جنسی در سرطان و سایر بیماریها یک جستجوی مداوم است.
محققان و پزشکان میخواهند در تحقیقات آینده نقش هورمونهای جنسی و ژنتیک در بروز سرطان را بررسی کند.
این تفاوت های بیولوژیکی شامل هورمون های جنسی و ژنتیک است که بر پاسخ ایمنی بدن تاثیر می گذارد.
نظر شما