صدای بورس - مهراز حبیبی؛ در زندگی پرشتاب امروزی، استفاده از دستگاه های دیجیتال برای همه کارهای ما به یک امر عادی تبدیل شده است. ما در طول روز از تلفن هایمان استفاده می کنیم و برای مقاصد کاری یا سرگرمی به صفحه نمایش لپ تاپ هایمان می چسبیم. این تأثیر عمیقی بر سلامت ما، به ویژه چشمان ما دارد. فشار چشم دیجیتال می تواند منجر به سوزش چشم، خستگی چشم و خشکی چشم شود و احتمال ابتلا به بیماری های چشمی را افزایش دهد.
بنابراین، محافظت از چشم در برابر آسیب ضروری است. در اینجا چند راه برای کاهش فشار چشم دیجیتال در چشم شما آورده شده است.
علائمی که نشان می دهد شما دچار خستگی دیجیتالی چشم هستید
برخی از علائمی که می تواند نشان دهنده فشار چشم دیجیتالی باشد به شرح زیر است:
تاری دید
خشکی چشم
سردرد، درد گردن و شانه
احساس فشار در چشمان
نکاتی برای جلوگیری از خستگی دیجیتالی چشم
راه های زیادی وجود دارد که از طریق آنها می توانید از سوزش چشم جلوگیری کنید و در حین استفاده از صفحه نمایش دیجیتال چشمان خود را سالم نگه دارید. برخی از آنها به شرح زیر است:
استراحت های مکرر داشته باشید
مهم است که زمانی که با لپ تاپ خود کار می کنید، در این بین استراحت کنید. هر ۲۰ دقیقه یک بار استراحت کنید و سعی کنید بر روی اجسام دور تمرکز کنید تا فشار به چشمانتان کاهش یابد. از استفاده از تلفن های خود در زمان استراحت بین کار خودداری کنید، زیرا این کار هیچ فایده ای ندارد. باید اغلب پلک بزنید و از خیره شدن طولانی مدت به صفحه نمایش خودداری کنید.
ورزش
همه ما از فواید ورزش منظم برای سلامتی می دانیم. ورزش می تواند به بهبود گردش خون در بدن شما از جمله چشم کمک کند. بنابراین سلامت چشمان شما را افزایش می دهد.
وضعیت بدنی خوب را حفظ کنید
حفظ وضعیت بدنی خوب و پرهیز از دراز کشیدن هنگام استفاده از لپ تاپ مهم است. این می تواند باعث خستگی چشم و همچنین منجر به کمردرد شود. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که صفحه نمایش لپ تاپ شما حداقل ۲۵ اینچ از صورت شما فاصله دارد.
اشک مصنوعی
هنگامی که چشم های خشک یا قرمز دارید می توانید از قطره های مصنوعی برای تسکین چشم های خود استفاده کنید.
نور کافی
مهم است که با لپ تاپ خود در محیط تاریک کار نکنید زیرا می تواند بر سلامت چشم شما تأثیر بگذارد. شما باید در نور روشن کار کنید تا به چشمانتان فشار وارد نکنید. می توانید کنتراست و اندازه متن صفحه نمایش خود را افزایش دهید و دمای رنگ را کاهش دهید.
معاینات چشم
برای جلوگیری از مشکلات سلامت چشم باید مرتباً چشم های خود را چک کنید. این به شما کمک می کند تا بینایی چشمان خود را بررسی کنید و به شما کمک کند تا دریابید که آیا به عینک نیاز دارید یا خیر. همچنین به تشخیص اینکه آیا از مشکلات چشمی رنج می برید کمک می کند.
از عینک کامپیوتر استفاده کنید
برای محافظت از چشمان خود در برابر آسیب های ناشی از صفحه نمایش می توانید از عینک کامپیوتر استفاده کنید.
ماساژ یا حجامت چشم
برای تسکین و آرامش چشم باید ناحیه اطراف چشم خود را ماساژ دهید. می توانید با دست های خود چشم ها را مالش دهید و برای مدتی انگشتان را به آرامی روی چشمان خود فشار دهید.
آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا گاهی اوقات چشم های شما بی اختیار پلک می زنند؟ به این حالت انقباض چشم می گویند. انقباض چشم حرکت غیرعادی ناگهانی پلک های شما همراه با پلک زدن ناقص است که ممکن است در هر زمانی در طول روز اتفاق بیفتد. معمولاً زمانی اتفاق می افتد که مشکلی در عضله صورت که مسئول حرکت پلک شما است، وجود دارد. معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست زیرا برای مدت کوتاهی رخ می دهد. با این حال، ممکن است بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد و در صورت تشدید شرایط، در زندگی روزمره شما مشکل ایجاد کند. همانطور که همه می دانیم، پیشگیری بهتر از درمان است. اجازه دهید علل و نکات پیشگیری از پرش چشم را بررسی کنیم.
چه چیزی باعث انقباض چشم می شود؟
شرایطی که می تواند باعث ایجاد انقباض چشم شود به شرح زیر است:
خستگی
مصرف بیش از حد کافئین
مصرف الکل
قرار گرفتن در معرض نور روشن
تحریک پلک های داخلی یا سطح چشم شما
فشار
سیگار کشیدن
آلودگی
شرایط پزشکی که باعث لرزش چشم می شود چیست؟
برخی از شرایط پزشکی که می تواند باعث انقباض چشم شود به شرح زیر است:
بلفارواسپاسم
بلفارواسپاسم یک بیماری است که باعث پلک زدن و بسته شدن غیرارادی هر دو چشم شما می شود. افراد مبتلا به این بیماری در باز نگه داشتن چشم های خود مشکل دارند.
اسپاسم همی صورت
اسپاسم همی صورت شامل انقباض ماهیچه های یک طرف صورت همراه با پلک های شما می باشد.
فلج بل
فلج بل وضعیتی است که باعث میشود یک طرف صورت شما حس خود را از دست بدهد و بیمار قادر به بستن چشمهای خود نباشد.
بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون یک بیماری مغزی است که می تواند باعث مشکلات مختلفی مانند سفتی عضلات، مشکل در صحبت کردن، مشکلات تعادلی و لرزش اندام شود.
چگونه می توانم لرزش چشم را متوقف کنم؟
تکانهای مکرر چشم میتواند شما را راحت کند و فعالیتهای روزانهتان را مختل کند. می توانید برخی از این اقدامات را برای جلوگیری از انقباض چشمان خود دنبال کنید:
خواب
خواب ناکافی هرگز برای کسی مفید نیست، بنابراین حداقل شش ساعت بخوابید تا از لرزش چشم جلوگیری کنید.
از کافئین خودداری کنید
از آنجایی که کافئین ممکن است باعث انقباض چشم شما شود، بنابراین لازم است از مصرف کافئین خودداری کنید. پس مراقب فنجان های قهوه ای که مصرف می کنید باشید.
استرس را کاهش دهید
در این زندگی پرشتاب، فرد اغلب به دلایل مختلف دچار استرس می شود، پس از خودتان وقت بگذارید و کارهایی را انجام دهید که از آنها لذت می برید. شما می توانید مدیتیشن و تمرین، گوش دادن به موسیقی و غیره را تمرین کنید تا سطح استرس خود را مدیریت کرده و کمی آرامش داشته باشید.
چشمان خود را مرطوب کنید
می توانید از قطره های چشمی اشک مصنوعی برای روان نگه داشتن چشم ها استفاده کنید.
کمپرس گرم
برای جلوگیری از انقباض چشم، سعی کنید یک کمپرس گرم روی چشمان خود قرار دهید. هنگام استفاده از کمپرس حتما چشمان خود را ببندید و بیش از ۱۰ ثانیه از آن استفاده نکنید.
چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید؟
در صورت مشاهده هر یک از این علائم انقباض چشم، باید فوراً به چشم پزشک مراجعه کنید.
- اگر انقباض چشم برای مدت طولانی یا بیش از چند روز، طول بکشد
- اگر چشم های قرمز دارید
- اگر متوجه تکان خوردن در سایر قسمت های بدن خود شدید
- اگر چشم شما ترشح دارد
- اگر در یک یا هر دو چشم خود تاری دید دارید
- اگر هنگام قرار گرفتن در معرض نور چشمک زدن مکرر را تجربه می کنید
کلام آخر
از سلامت چشمان خود غافل نشوید و اقداماتی را برای حفظ سلامت آنها انجام دهید. زمان دیدن صفحه نمایش را کاهش دهید و تمرینات را انحام دهید تا مطمئن شوید که با هیچ گونه ناراحتی در چشمان خود مواجه نمی شوید. استرس و خستگی دو عامل اصلی پرش چشم هستند. در صورت داشتن خشکی چشم، قرمزی چشم، التهاب ملتحمه، آبریزش زیاد یا تورم ناحیه میانی چشم، پرش چشم می تواند بدتر شود. باید ورزش کنید و مطمئن شوید که خواب کافی دارید. در صورت افزایش مشکل در این وضعیت باید فوراً با چشم پزشک تماس بگیرید. توصیه میشود زمانبندی تماشای نمایشگر را کاهش دهید و از تماشای مکرر و زیادهروی اجتناب کنید تا به چشمهایتان فشار وارد نشود.
نظر شما