۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰
سکته مغزی چیست؟

سکته مغزی: چرا افراد میانسال بیشتر دچار سکته مغزی می شوند و چگونه می توان از آن پیشگیری کرد.

صدای بورس - مهراز حبیبی، سکته مغزی به دلیل اختلال در جریان خون به مغز اتفاق می‌افتد و می‌تواند به دلیل مسدود شدن جریان یا ترکیدن رگ خونی باشد. بر اساس CDC ایالات متحده، سکته مغزی می تواند باعث آسیب مغزی پایدار، ناتوانی طولانی مدت یا حتی مرگ شود.

سن رایج سکته مغزی چیست؟

به گفته متخصصان سلامت، سکته مغزی در میان افراد مسن شایع است. بعد از ۵۵ سالگی، احتمال سکته مغزی تقریباً هر ۱۰ سال دو برابر می شود.

با این حال، بسیاری از افراد زیر ۶۵ سال نیز دچار سکته مغزی می شوند. به گفته کارشناسان، حدود یک مورد از هر هفت سکته مغزی در نوجوانان و جوانان در گروه سنی ۱۵ تا ۴۹ سال رخ می دهد.

بزرگسالان در میانسالی، بیشتر دچار سکته مغزی می شوند

بر اساس مطالعه‌ای که اخیراً در مجله سکته مغزی منتشر شده است، محققان دریافتند که ۱۱ درصد افزایش کلی در سکته‌های مغزی خونریزی داخل مغزی در یک دوره ۱۵ ساله وجود دارد و افزایش موارد در بزرگسالان جوان‌تر و میان‌سال بالاترین میزان بود.

برای افراد ناآگاه، این نوع سکته کشنده تر و ناتوان کننده تر از انواع دیگر است و زمانی اتفاق می افتد که رگ های خونی در مغز پاره می شوند و خونریزی می کنند.

علل حوادث سکته مغزی در این گروه سنی

به گفته کارشناسان، شرایط سلامتی که خطر سکته مغزی را در افراد افزایش می دهد، اکنون در این گروه سنی میانسالی رایج تر شده است.

عوامل خطر سکته مغزی شامل سطوح بالای کلسترول LDL، فشار خون بالا برای مدت طولانی، بیماری های عروقی و دیابت است. بر اساس داده های اخیر، عوامل خطر مانند چاقی، کلسترول بالا و فشار خون بالا در بین بزرگسالان ۴۰ تا ۵۹ ساله در حال افزایش است.

علائم نادیده گرفته شده را نیز می توان سرزنش کرد

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۲۰، تقریبا ۳۰ درصد از بزرگسالان زیر ۴۵ سال از ۵ علامت شایع سکته مغزی بی خبرند: بی حسی صورت، بازوها یا پاها. گیجی یا مشکل در صحبت کردن؛ از دست دادن تعادل؛ مشکل در دیدن یک یا هر دو چشم؛ و سردرد شدید.

نکاتی برای کاهش خطر سکته مغزی

طبق گفته متخصصان بهداشت، تقریبا ۸۰ درصد سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. مهم است که فشار خون، کلسترول و قند خون خود را به طور منظم آزمایش کنید.

نکات مداخله ای در سبک زندگی که می تواند به شما در پیشگیری از سکته مغزی در میانسالی و بعد از آن کمک کند شامل عدم سیگار کشیدن، فعال ماندن از نظر بدنی، حداقل ۷ ساعت خواب روزانه و خوردن یک رژیم غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای یا DASH است.

کد خبر 472310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =