به گزارش صدای بورس، مهرداد فرحآبادی در ادامه به تشریح فعالیتهای گروه مالی کیان پرداخت و ضمن اشاره به مثبت بودن چشمانداز آینده، تاکید کرد که شاخصهای اقتصاد و عملکرد شرکتها آینده روشنی را نوید میدهند. وی همچنین از استقبال گسترده سهامداران در دنیا به سمت سرمایهگذاری غیرمستقیم و صندوقهای درآمد ثابت خبر داد.
فرحآبادی ضمن تبریک روز خبرنگار درباره اهمیت رسانه گفت: یکی از مهمترین مسائل بازار سرمایه، شفافیت در ارائه اطلاعات است و اصحاب رسانه نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند که به کمک خبرنگاران و مجموعههای شما به بهتر شدن فرآیند گردش اطلاعات کمک میکند. وجود رسانههای تخصصی در بازار باعث میشود که شرکتها برای جلب رضایت سهامداران و فعالان، رفتار حرفهای از خود نشان دهند. در اینجا نقش خبرنگاران نسبت به سایرین بسیار پررنگتر دیده میشود؛ چرا که این افراد باعث شفافشدن اطلاعات در بازار سرمایه میشوند.
او در مورد فعالیت گروه مالی کیمیا تشریح کرد: شرکت تامین سرمایه کیمیا به عنوان دوازدهمین شرکت تامین مالی در سال گذشته فعالیت خود را با ۲ هزار میلیارد تومان در زمینه تامین سرمایه معادن آغاز کرد. یکی از مسائل مورد توجه فعالان بازار سرمایه، ریسکهایی است که از سوی نهادها به بازار تحمیل شده است، مثل اعمال ناگهانی قوانین و مقررات و قیمتگذاری دستوری که مشکلات متعددی در بازار ایجاد کرده است. همه این موارد موجب نگرانی فعالان بازار سرمایه شده، اما با توجه به تمامی این موانع، چشماندازی که شاخص نشان میدهد، مثبت است. با توجه به موانعی مثل نوسانات نرخ ارز و مشکلاتی که در نقل و انتقالات پول وجود داشته، شاخص کماکان صعودی است. چرا که ایران از نظر منابع انرژی و معادن بسیار غنی است، به گونهای منابع نفتی و گازی در رتبه اول قرار دارد. ۶۰ درصد ذخایر شرکت تامین سرمایه کیمیا متعلق به شرکت ملی مس ایران است.
وی در ادامه گفت: شاخصهای بانک مرکزی در سه سال گذشته نشان میدهد که نقدینگی کنترل شده است. رشد نقدینگی در امسال نسبت به سال ۹۹ بسیار کاهش پیدا کرده است، این امر اهمیت مهار تورم را نشان میدهد که بسیار نویدبخش است. شاخصهای دیگر مثل دیپلماسی منطقهای که شامل کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس میشود و تعامل با کشورهای قاره آفریقا و آمریکای لاتین، آینده امیدبخشی را نشان میدهند. این امر موجب تبادل تکنولوژی و سرمایه میان کشورها میشود که در مجموع تاثیر مثبتی بر آینده بازار سرمایه خواهد گذاشت.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه کیمیا تاکید کرد: یکی از رسالتهای بلندمدت بازار سرمایه، تامین مالی است. شرکتهای بزرگ نیازمند این هستند که منابع خود را به راحتترین شکل ممکن تامین کنند. در این زمینه متاسفانه بانکها اعم از دولتی و خصوصی، به دلیل زیان انباشته و مشکلات کفایت سرمایه به راحتی نمیتوانند بنگاهها را تامین مالی کنند. همچنین بانکها در سه سطح درآمد و هزینه، منابع و مصارف و دارایی و بدهی دارای ناترازی هستند که برای تامین مالی و اعطای تسهیلات یک مانع محسوب میشود. این در حالی است که تامین مالی در بازار سرمایه راحتتر صورت میگیرد.
فرحآبادی همچنین از استقبال به سمت سرمایهگذاری غیرمستقیم خبر داد و گفت: در دنیا سرمایهگذاری مستقیم روند کاهشی دارد، چرا که یک رفتار بسیار پرریسک است و استقبال به سمت صندوقهای سرمایهگذاری است. سال ۱۳۸۶ اولین صندوق در ایران شروع به فعالیت کرد. این صندوقها بهترین مکان برای تشکیل سریع سرمایه و هدایت آن به سمت درست است. هفته آینده یک صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت و قابل معامله رونمایی خواهد شد که یک نگاه حرفهای نسبت به سرمایهگذاری دارد. منابعی که از طریق انتشار اوراق این صندوق به دست آمده عمدتا صرف صنایع معدنی خواهد شد.
وی اضافه کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران ۱۶ میلیارد دلار پروژه دارد که یک میلیارد آن از طریق بانک و بازار سرمایه تامین خواهد شد. این شرکت پروژههایی دارد که تامین مالی آنها توسط اوراقی که در بازار سرمایه منتشر شده، انجام میشود. نرخ رشد تشکیل سرمایه در بخش صنایع معدنی در دهه گذشته حدود ۲۴ درصد بوده است. در سال ۱۴۰۰ این رقم حدود منفی ۷ درصد بوده است، در حالی که در اوایل دهه ۹۰ بالای ۷۰ درصد نرخ تشکیل سرمایه را داشتیم. طبیعتا باید بخشهای مختلف نیز تامین مالی و تجهیز شوند تا صنعت معدن نیز رشد کنند، مثل ماشین آلات. صنعت مس از جمله صنایعی است که غیرقابل تحریم است، چرا که مس یک فلز کاربردی است که در وسایل و ابزار آلات مختلف مثل وسایل حمل و نقل و الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین یکی از رسالتهای اصلی شرکت تامین مالی کیمیا، سرمایهگذاری در بخش معادن بخصوص فلز مس هست.
نظر شما